Pomagaj mi s 16F628A programer PIC v preverite tukaj

N

nipun

Guest
Pred kratkim sem zgrajena programer za 16f628a in deluje newbie.in preverite tukaj fine.ia, ko sem napisal naslednjo kodo
movlw 0x00
movwf TRISB
v simulaciji TRISB kaže 0xff in portb je konfiguriran kot vhod.
ampak ko sem napisal naslednjo kodo
movlw 0x00
tris PORTB
v portb simulacija je nastavljen kot izhod, vendar pa, da preverite tukaj daje opozorilo, da ta ukaz ni advisable.why se ta obnaša kot this.should i uporaba tris ter prezreti opozorila.

Preberite lista, paticularly deli glede bank registrov in bitov v register, ki določajo status, ki je banka dostop do navodil všeč movwf.

TRIS je starejša navodila, ki se uporablja za pisanje vsebino W v tristx registrov.
Vendar, bilo je odstranjena iz novejših procesor.Razlogi za to so, da je to storila natanko ista stvar kot movwf, zato je smiselno uporabljati isto navodilo, in drugič, z dodatkom nekaj navodil (ADDLW, RETFIE in RETURN, mislim), z navodili, ki je že večje in morda je bilo kodiranje vprašanja.
Torej, ne uporabljate TRIS, če ni v podatkovnem listu za del, ki ga uporabljate.

Dejstvo, da trisx register se ne vpliva pomeni, da niste pisno to.Preverite, ali ste izbrali pravilno RAM banke, ki jih bodisi določa RP bitov status register pravilno pred movwf trisx, ali z uporabo

BANKSEL TRISx.

To bo samodejno ustvari pravilno BSF / BCF STATUS, RPx navodila izberite ustrezno banko in točko na zahtevano register.
Ne pozabite, da se vrne nazaj na banko ste bili v

poskusite:
BSF STATUS, RP0; Bank 1
clrf TRISB; vseh izhodnih izhodna vrata
BKF STATUS, RP0; Bank 0
ali:
BSF STATUS, RP0; Bank 1
movlw 0x00; vseh izhodnih izhodna vrata
movwf TRISB
BKF STATUS, RP0; Bank 0

Welcome to EDABoard.com

Sponsor