Pojdi na začetek po prekinitvi?

I

ipunished

Guest
Razumem, da ko pride do prekinitve mikro krmilnik vrne, kjer je bil od .. ampak moj prekinitev sestavljajo stop stikalo, to je po iterrupt želim ustaviti vse .. moja koda je sestavljena iz teče motor v medtem ko (1) loop .. po tem, ko je strojna oprema prekiniti pritisniti je treba ustaviti vse in potem spet čakati na začetek popek je treba pritisniti .. Mislil sem, da kliče funkcijo začetek popek v ISR, ampak da bo pustila stack neobračunanih. koli način, da se okoli tega?

bi si dal svojo kodo in shematski ... In prav tako ste omenili, potem ko je strojna oprema prekiniti pritisniti je treba ustaviti vse, to pomeni, da želite krmilnik sam izklopi, ali samo motor ... Če želite celoten [krmilnik preveč] sistem izklopljen dam eno rešitev ... To je mogoče storiti z uvedbo majhne strojne krog ... Uporaba ALI gate [74HC1G32] in Load stikalo [FPF2100] lahko dosegli ta ... ALI gate ima dva vhoda [A in B] B bi bilo povezano pritiskom na gumb [gumb enem koncu bo šel za vnos vrata ALI in drugi konec gre na VCC s podirajo upor] in dobili bi bila povezana z GPIO upravljavca, proizvodnja ALI gate [Y] dobili bi bila povezana z ON [3. pin] z dne FPF2100 [s podirajo upor] ... VOUT [5. pin] z dne FPF2100 dobil bo priključen na VCC mikroprocesorskih ... Logika je preprosta, ko pritisnete gumb, se bo proizvodnja vrat ali visoko, ki je povezan z obremenitvijo stikalo potem pa moč gre krmilnik ... V vašem programu bi GPIO visoko [ki je povezan z drugimi vhod vrat ALI], nato nenehno moč gre krmilnik ... Potem stop stikalo pritisnete, stop vse [Kot kaj ti je povedal] ... Again vklopa pritisnili, bo Hardware poskrbimo za vse [Razen kar GPIO visoko ]...: nasmeh:

Hvala za vaš natančen odgovor, kandhu, ampak jaz dont želim obrniti mikrokrmilnik popolnoma izključena, kakor je po prekinitvi, želim, da bi počakati na začetek popek še enkrat, želim tahts po stop stikalo pritisniti to samo neha prikazovati vse , mislim pošljite 0 do vseh izhodna vrata, vendar po tem želim, da bi počakati na začetek switchg spet .. moja koda za ISR od zdaj vsebuje le pošiljanja 0 do izhodna vrata = /

Lahko spremenite svojo kodo v ISR rutinsko, in uporabljati preproste zanke, ki čakajo na stikalo se ponovno stisne. Ko je pritisnjen začetek everthing zaprite rutina.

| Mislil sem te, ampak navada pustite stack slabo upravljane .. Mislim, ko gre za mikrokrmilniška ISR, jo shrani kar svoje početje na kup in potem prišel nazaj in pick up ..

Njegov bolje postaviti kodo tukaj ... Potem kdorkoli izročiti rešitev za vaš problem ...

Ko vstopite v rutino, se ustavi postopek prekine. Samo shrani povratni naslov. Morate nekako takole Save registrov. ustaviti motor. izklopijo vse izhode na nič. Loop čaka stikalo da je treba pritisniti še enkrat . zagon motorja obnoviti rezultatov. jasna koli prekine zastav obnoviti registre I [ ] [ISR izhod / I]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back