Pogovor o postavitvi izkušenj RF okoli mobilni telefon.

X

xinxin

Guest
Bi u govorijo o RF postavitev izkušenj o mobilni telefon, še posebej RF line, Crystal line, PA postavitev, stikala in VCO postavitev.

PA jih je treba upoštevati več o tekmi frekvence za izhod in DC blok. VCO bi morala imeti dobro oskrbo z električno energijo. Drugi je 50ohm potrebna

Pozdravljeni, lahko prosim delite svoje expereince ojačevalnikom VCO in moč postavitev v mobilnih telefonih. Kakšne nasvete za izboljšanje fazo LO hrupa. Nekateri telo oblikovanje TETRA radio:)

Mislim, da za VCO je manj nihanja napetosti, zato potrebujejo nekaj Niskopropusni filter (LC ali RC), da odstrani visoke frekvence motenj

Egemini: 1. Če želite doseči dobro fazni šum, jaz ne bi priporočal, da uporabite VCO razen če načrtujete frekvenčni sintetizator. Na splošno, VCO fazi hrupa ni tako dober, kot Resonator Oscillator Dielektrična (DRO). Če potrebujete določen LO vir, DRO je boljša možnost. 2. Razmislite vlečenje in potiskanje učinek VCO. Za visoko modulator frekvence, je vpliv, če lahko povežete vaš frekvenčni sintetizator neposredno na vaš modulator, bo napaka EVM in faza bistveno razgradi. 3. Za PA, zmanjšajo izgube vplivanje vezje. Obstaja veliko več, je treba upoštevati pri oblikovanju PA.

activewei: Smo oblikovanje frakcijsko synthesizer ne sam VCO. Več kot naša frekvenca je v UHF, zato sem dont mislim DRO bo naredil. v zvezi z 2. točko smo se povezujete synthesizer izhod direktno na modulator, Ali imate kakšne alternative v PA, je vplivanje circuitary pa poskrbljeno Ali obstaja kakšna vprašanja v zvezi ozemljitev. Ker sem oblikovanju 8 plasti PCB za mobilni telefon prvič, bo vaš expereinces na tem področju v pomoč, hvala

2activewei [quote = activewei] Egemini: 2. Razmislite vlečenje in potiskanje učinek VCO. Za visoko modulator frekvence, je vpliv, če lahko povežete vaš frekvenčni sintetizator neposredno na vaš modulator, bo napaka EVM in faza bistveno poslabšalo. [/Quote] Lahko vas prosim, da pojasni svoje izjave o neposredni povezavi med modulator in sintetizator? Zakaj bi moral expact tem zmanjšala v tem primeru?

Ali kdo lahko zagotovi refrence zasnovo CDMA mobilnih telefon?

Za dobavo PA, mora biti velika in kratke proge, mora PA gnd neposredno na glavno GND plast kondenzator inclue ločitev

skladbo TX morajo biti daleč stran od poti RX. skladbo RF mora biti daleč od nadzora skladb.

Zdravo, 1. Izolacija med PA in VCO (Prevent VCO vleče) 2. RF ločitev v vsaki povezavi pin 3. Dobra tekma med PA in tranceiver 4. Dobra zaščita 5. Steady napajanje eecly

egemini: Žal mi je za zamudo odgovor, kot sem ugotovila na vaša vprašanja. Jaz sem trenutno delajo na tem in sem lahko delil z vami. To je res ni priporočljivo povezati synthesizer izhod direktno na modulator. Da bi zmanjšali učinek vleče, dodajte Atenuator (tekmo na 50 ohm), čim bližje, da VCO izhod. Za izolacijo, lahko dodate buffer ojačevalnik po Prigušnik za zmanjšanje učinka. Moja nedavna preiskava je pokazala, da izolacija vsaj 30dB je potrebno med drugim VCO vezje (modulator v vašem primeru). Mislim, da za uporabo mobilnega telefona, hitrost prenosa podatkov je precej nizka (manj kot 4Mbps). Torej izolacija je zelo pomembna za zmanjšanje vleče učinek. Ko ta namen potekajo, boste videli degradacijo hrupa fazi, ko je priključen na modulator. Faza hrupa degradiranih pomembno, ko je hitrost prenosa podatkov nizka (tj. 10kbps). Tudi dobra zaščita je neuporabna, če izolacijo med VCO in modulator ni dovolj. Ozemljitev je najbolj kritično vprašanje za oblikovanje stabilne PA. Mislim, da si tudi spoznala pristranskosti omrežja je drugo obravnavo. Predvidevam, da imate znanje v grouding in oblikovanja pristranskosti omrežja. To je precej težko razložiti temeljne tukaj. To bo lažje, če mi poveste, kaj je vaše dejanske PA problem. Cheer ~ ~

Olxx: lahko degradacija mogoče najti po modulaciji. V analizi vektor, vektor Error velikosti (EVM), faza napaka, pogostost izravnavo so nekateri parametri, uporabljeni za oceno kakovosti modulacije. Neposredna povezava med modulator in sintetizator brez zadostne ISOLATION bo razgradijo zgoraj parametrov zaradi nelinearne značilnost modulator.

Hvala activewei My dejanski problem je VCO fazi hrupa je zelo močno prizadela, ko je ON PA. Upoštevajte, da smo ustvarjajo VCO frekvenco, ki je dvakrat potrebno. je divider v modulator. Imam uporabljajo dovolj izolacije, tudi potem ni izboljšalo veliko. Posledica tega problema je, da so zahteve AKP težko izpolniti. Imam eno vprašanje. Ali obstaja konkreten odnos med EVM in BER. EVM se lahko meri z uporabo VSA vendar, če se lahko preslika v correspoding BER bi bilo zelo koristno .. hvala u prijatelji

Hi Egemini, kaj se prenašajo tx moč? je pogostost sintetizator krovu, ki se nahajajo v bližini PA? Naj mi to še preden sem komentar. Nisem zelo prepričan o razmerju med EVM in BER. Toda tisto, kar vam lahko povem, je: EVM-> pokazati, kako "linearno" je svoj krog v vektorski analizi. BER-> če EVM je slaba, bo BER slabši. Sem šel skozi analizo vektor, bom preizkusite BER testiranje naslednji. =)

HI, activewei: Pred kratkim sem ugotovila, da je napaka faznega biti nižji, če sem spremenil dvig robu obliko ploščadi moči PA. Bi lahko prosim povej mi razlog?

Ampak, sem ugotovil, preklapljanje spekter ni uspelo. Lahko vam povem, me odnos med obliko ploščadi moči in preklapljanje spektra. In kako lahko naredim?

Hi mckinson, "če sem spremenil dvig robu obliko ploščadi moč PA" -> Ali mi lahko pošljete valovno posnete za nadaljnjo analizo? lahko me email na activewei@yahoo.co.uk "Našel sem preklapljanje spekter ni uspelo" -> kaj mislite s preklapljanje spekter?

Nastavite lahko počil čas, kot je gor in dol, ter tudi za zmanjšanje moči, lahko preklopite vaš spekter izboljšali.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back