Pogovor: Lahko EM simulator se uporablja za spiralnom antene?

R

Rayengine

Guest
Hi All,

Nekdo mi je rekel, da je nemogoče, da se spiralnom Antena za EM simulacijo, saj je težko modelirati spiralne strukture.Ali je izjava resnična ali ne?

Best Rgs

Lahko simuliranje spiralne antene z NEC ali SuperNEC software (nekako sem videl ustrezno SuperNEC primer), vendar ne vem, kako se bo točen.

V odgovor,
Kit-je-super

Ampak, kako lahko začnete, če smo izbrali nekaj skupnih pasu ISM frekvenco v
ZDA (900MHz, 1900MHz, 2.4GHz in 5.8GHz)?Ali obstajajo omejitve glede razmika med vsako ovinkov?Vse dragocene svetoval!

Zdravo Rayengine,

Vem, da spiralne antene je simulirano z CST MWS.V bistvu gre za primer, da o anteno v namestitveni CD.V Konformni FDTD ali FIT omogoča simulacijo te vrste model.

S spoštovanjem.

Zdravo Rayengine,

I \ E3 \ D ima tudi spiralne antene kot primer.
Težava z veliko simulatorjev je, da jih ni mogoče upravljati krivljenega struktur.Ampak krivulje in ukrivljene površine, se lahko ocenijo s staight segmente in kosov letala.V primeru, da je primer približevanju zgrajena z 12 segmentov na vrsti.
C \ O \ T zahtevke za simuliranje zelo natančno ukrivljene strukture brez tistih približki, ampak jaz ne izkušnje z njo.
S spoštovanjem

Z

Imam simuliranimi 2,4 GHz Helix antene uporabo CST MWS.Za primerjavo z meritvami je bil presenetljivo dober.
Last edited by VSWR dne
10. sep 2005 22:41; edited 1 v času celotnega

GaAs FET wrote:

Imam simuliranimi 2,4 GHz Helix antene uporabo CST MWS.
Za primerjavo z meritvami je bil presenetljivo dober.GaAs FET

Reyengine, tukaj vam preprost helix antena kalkulator na:
http://www.csgnetwork.com/antennahtcalc.html

Strinjam se, sem uporabo H / F / I / S za ta problem.Vendar, risanje geometrije je dokaj zahtevna, vendar pa se rezultati so dobri.

Ali obstaja ukaz za izdelavo Helix v Ansoft HFSS?

Spomnim Agilent HFSS je eno.

I atended seminar, ki ga organizira CST, kjer so predstavili svoje softwares, zdaj sem sodelavcem, ki uporabljajo CST in imajo dobre rezultate, vendar vem, drugi inženirji, ki uporabljajo Imst, QWED ali Fidelity in jih tudi dobil odlične rezultate.
Zdaj sem poslušal dokaj natančno CST predstavitev in me je prepričalo, da uporabljajo natančne geometrys kot realni model poskušajo simulacijo (v primerjavi s stairbox primeru), ampak kaj pa je postala popolna geometrija in premikanje v aproximation za elektromagnetno simulator izračuna .
Torej je pri uporabi stopnišče Simulator simulacijo je natančna, vendar je geometrija poskuša aproximate resničnost tako rezultati so aproximation,
CST aproximation odstrani iz geometrije in ga prenesejo v simulacijo samega.
Rezultati so zelo dobri za dober subjekta ", vendar pa druge simulatorje bodo dobili podobne rezultate, nekatere morda bolj natančno.Ampak mi smo inženirji tako moramo dovolj natančno narediti naše zasnove in lahko zapustijo absolutna natančnost do čistega akademiki.
CST gotovo so za zdaj najboljše modeller, ampak to se hitro spreminja v tem konkurenčnem trgu.

Omete odlično geometrijo omogoča uporabniku počutite bolje, ampak je rezultat ne pomeni boljše.

Če staircasing se uporablja veliko sredstev je potrebno za simuliranje krivljenega predmetov.Notranjega od MWStudio je gotovo bolj zapletena.

Prebral sem od tega foruma da CST je ohranjanje svoje PBA "popolnega približevanja meja" algoritem skrivnost.Uporabnik bi imel tako, da ugotovite, ali so pomanjkljivosti.To bi sčasoma poškodoval izdelka.

Pojem "dovolj natančnost" ni nikoli natančno.Leti a pocket calculator bilo dovolj dobro.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back