Parallel port načrtovanje, pomoč potrebna!

G

gvanto

Guest
Jaz sem poskušal uporabiti naslednje kode (kar sem našel od dataloggin članka, http://www.phanderson.com/printer/ltc1392/ltc1392.html) za izhod preprost bajt na moj vzporedna vrata.Rabim Dev-CPP pod WinXP.Prevajalnik daje zmota rek "outportb neprijavljenega funkcija" - Mislil sem, da sem imel vključen desni header files ...

Jaz sem poskušal zgraditi enostavno funkcijo generatorja / zvočno izhodno napravo, ki temelji na členu tega finski tip:

http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/dacs.html

je dobavil strojne opreme za to opremo, ampak jaz bi se radi pišete sebi v Dev-CPP če je le mogoče (treba bi si mislil) ... zdaj, kako dostopati, da vzporedna vrata ...

any help zelo cenjen ...
- - - - - - - - - - - - - --

# include <cstdlib>
# include <iostream>
# include <stdio.h>
# include <dos.h>

# define DATA 0x0378

using namespace std;
typedef unsigned char byte;

byte data = 0x00; / * upoštevajte, da se podatki, je globalna * /

int main (int argc, char * argv [])
(
data = 0x04;
outportb (podatki, podatki);

system ( "PAUSE");
vrnitev EXIT_SUCCESS;
)

Google najde razpravo o poštni seznam o tej težavi.

http://sourceforge.net/mailarchive/forum.php?forum_id=6572&style=flat&viewday=7&viewmonth=200207

In preberite več tisoč prejšnjih razprav o parallel port dostop, ko ste ugotovili, da z ne izpolniti obveznosti okno XP, ne bo vam acccess pristanišča.

Hi:
Jaz sem iz Kube, da moje inglish ni zelo dobra.

Ta program je v redu za Win9x, ampak za NT, 2000 ali XP ne bo delovala.Funkcija "outportb" je zdaj zastarel.

Za dostop do paralelna vrata imam že rabljen Windriver, je zelo enostaven za uporabo in je librarys se lahko kombinira s katerim koli C ali C prevajalnik.

Ronny,

Hvala za vašo pomoč.Smem vprašati, kje si dobil te imajo Windriver (googled so to šele vekanje 'zdeti se najti nič o njem)?

si morda lahko primer C / C koda, ki piše na paralelna vrata?

Hvala lepa,
uničen-gvanto

I do C in ne vem veliko o C .
boste dobili, da se sporočilo o napaki, če ne vključujejo ustreznih header files ...Vidim vašo iostream in cstdlib nimajo. H razširitev?
verjetno, da je problem ...

hvala, ne pa, da wasn't problem ... (pravi, da iskanje vekanje header datoteke, če i vsebuje. razširitev h)

Lahko vprašam: Ali ste kdaj programirani par.pristanišče v C v Win-XP?Če je tako, kako si to naredil?Jaz šele vekanje odkriti nekod, ki pojasnjuje, kako se to dela v XP zaradi nekaterih varnostnih vprašanj ...

s spoštovanjem,
gvanto

Nikoli nisem prišel čez natančno metodo vzporedna vrata programiranja v xp sebi, upam, nekdo na tem forumu ne ...
Nameravam narediti vmesnik projekt in bom z zmago 98.

throwaway18 Odgovor izgleda dobro.Prav povezave do te pomembne točke:

Pri Dev-C , so funkcije "_outp ()" in "_inp ()".Seveda, bodo te funkcije, ki jih blokira operacijski sistem, razen če obiti zaščito z uporabo nekaj podobnega AllowIO, ali z uporabo jedra načinu dostopa do pristanišča, gonilnik naprave, kot so PortTalk.Primer na koncu porttalk.pdf izgleda koristno in enostavno, čeprav imam ne preizkušen to.(Sem napisal svoj lasten dostop do pristanišča gonilnik naprave in DLL pomočnik.)

Hi:

Lahko dobite brezplačno prenesete na windriver 7,0 v mestu

http://www.download.com/WinDriver/3640-2383_4-10425641.html

to je demo verzija, ampak lahko dobite yo proffessiona eden windriver 6.0.

Poslali vam bo naslednji torek program za vzorec, da se dostop do paralelnega vmesnika.S tem orodjem boste lahko program za dostop do PCI, USB, in Mani oders vmesniki.

good luck ...

Hi there:

Jaz sem vas pošiljam vzorčna koda pripravljen teči program in voznika, upam, da vam pomaga na vaše raziskave.Obrazec boljše razumevanje morate prebrati datoteke readme.txt na. Rar datoteko, da sem vas, ki izhajajo iz tega sporočila.Če se boste odločili za delo z Windriver morem priložiti 6,03 polno različico do (skoraj 10 MB).

Pozdrave,

Ronny

PD: Bo lažje, če mi govorimo po e-pošti.Ronny (at) icid.cu
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Tukaj je majhen program, ki obide win xp in win 2000 hal in vam omogoča pogovor do katerega koli pristanišča ti je všeč.
Lahko jo uporabite za nadzor vzporedna vrata.
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

ronny_gm hvala za vašo podporo.preberite moje novo vprašanje (novo nit, isti naslov)

s spoštovanjem,
gvanto

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back