opamp zahteva pasovno širino v zveznem času filter

C

carl_chao

Guest
Hi all, Jaz sem načrtovanju neprekinjenega časa (aktivno RC) filter. Vhodni signal ima najvišjo hitrost 20 MHz. Kaj je minimalno opamp bandwidth moram design za ta filter? Hvala vnaprej! [Size = 2] [color = # 999999] Added po 23 minutah: [/color] [/size] sem mislila, vhod ima pasovno širino 20 MHz.

Za določitev GBW, zanke dobiček (AOL), je treba ohraniti @ najvišjo frekvenco vhodnega signala (w = 20 MHz). Aol = GBW / m Na primer, vaš odprto zanko dobiček zahteva = 46 dB (~ 200) Vaš GBW> Aol * w GBW> (200) * 20e6 GBW ~ 4 GHz meni, Ramesh

To je odvisno od pogostosti in filter namenjen značilnost. Na splošno omejeno ojačevalnik GBW izkrivlja filter značilnosti. To se lahko šteje do določene mere v filter dimenzij, vendar pa bi bilo mogoče doseči točno filter vedenje. E. g. stanovanje Besselov filter ali Gaussova lahko pokažejo z vrhom in prekoračitve v časovni domeni. GBW nad 100 MHz je običajno priporočljivo za 20 MHz filter.

Hvala FVM in rames, Ja, mislim, UGB za opamp je treba določiti z uporabo (zlasti izkrivljanje) zahteva filter. Če UGB prenizek, na 20 MHz opamp dobiček je prenizka, da bi zaprti zanki (thst je, filter) učinkovito, kar bo privedlo do visokih komponenta frekvence dosegla vrhunec. Torej, opamp UGB zasnovo je neke vrste postopek ponavlja: začeti z razumom (kot je 5-krat filter zahteva pasovno širino) vrednost, test vezje, če mimo spec, zmanjšanje opamp UGB (za varčevanje z energijo), če ne , da se poveča. Popravite me, če sem narobe tukaj. rames, mislim, da si napačno razumel moje vprašanje.

Obstajata dve stvari, ki jih je treba zadevne abt. 1) GBW za opamp vpliva na pole / nič frekvence (izhajajo iz filtra). Lahko bi model opamp kot verilogA (vključuje GBW parameter v Verilog-A) in simulirajo filter značilnosti (z Verilog-opamp) in izbrali GBW - ki ne vpliva na pole / nič frekvence 2) Distortion zahteve meni, Ramesh

[Quote = carl_chao] Hi all, Jaz sem načrtovanju neprekinjenega časa (aktivno RC) filter. Vhodni signal ima najvišjo hitrost 20 MHz. Kaj je minimalno opamp bandwidth moram design za ta filter? Hvala vnaprej! [Size = 2] [color = # 999999] Added po 23 minutah: [/color] [/size] sem mislila, vhod ima pasovno širino 20 MHz [/quote] o 100MHz.

Hi jecyhale, lahko daš razmerja (enačba), kako ste prišli @ GBW za opamp za zahtevo? Ali bi se morali zanašati samo na Verilog-modeliranje opamp (s poljubno min GBW, da začnete s) in opazujte pole spremembe frekvence, in spremenite GBW (bi končno prišli @ sweet spot), za katerega pole pogostost ne var. Hvala, Ramesh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back