non-simetrične S-parameter v HFSS

W

wlcsp

Guest
Je kdo kdaj simuliranje simetrična struktura (npr. CPW, Mikrotrakasta) v HFSS 9,2?To je res smešno, S11 ni enako kot S22.Vsak komentar na to?

Odgovor morda ne bodo primerne za prejšnje vprašanje neposredno, ampak sem se počutil sem potreboval, da Thell, da je v CST-MWS 5, sem simulirani Mikrotrakasta in je jasno, da je S11 = S22 in S12 = S21 (simetrična struktura).

-Arun

wlcsp wrote:

Je kdo kdaj simuliranje simetrična struktura (npr. CPW, Mikrotrakasta) v HFSS 9,2?
To je res smešno, S11 ni enako kot S22.
Vsak komentar na to?

Če je vaš model naprave, kot je moč delilnikom, S11 ne bodo ustrezali S22.

Wiley wrote:

S11 in S22, ne bo enaka, če očesa je tudi simetrična.
Ker HFSS uporabe prilagodljivih prijemov, mreže bodo skoraj zagotovo ne bo simetrična.
FDTD kode uporablja kartezijski gridding; po svoji naravi to gridding je simetrična.Vendar pa je treba S11 in S22 je zelo blizu.
Če niso blizu, jaz sumničiti imate napako v svoje nastavitve.

wlcsp wrote:Wiley wrote:

S11 in S22, ne bo enaka, če očesa je tudi simetrična.
Ker HFSS uporabe prilagodljivih prijemov, mreže bodo skoraj zagotovo ne bo simetrična.
FDTD kode uporablja kartezijski gridding; po svoji naravi to gridding je simetrična.Vendar pa je treba S11 in S22 je zelo blizu.
Če niso blizu, jaz sumničiti imate napako v svoje nastavitve.

Kit-veliko-wrote:Vidim, da nikakor ne bi bilo.
Toda razlika med parametri, ki mora biti enaka, kaže vrednost simulacije napake.
Če ste razliko približno 0,1 dB - to kaže, da simulacija napake ni manjša od 0,1 dB.
V tem primeru sem ponavadi nadomestiti obeh parametrov s svojo preprosto povprečje.
Običajno ta postopek nekoliko zmanjša napake in ponovno vzpostavitev strukture simetrije.S spoštovanjem,

Kit

celo očesa hfss ustvarjeni ni symetric.S11 mora biti zelo blizu S22

poskusite povečati mrežnega gostote .. mislim sejanje očesa.

Živjo,

HFSS vam omogoča nadzor točnosti vaše rešitve.
Prosim, naredite naslednje:
1) Povečanje pristaniške raztopina natančnost z 2% na 0,1%
2) Povečanje raztopina natančnost z 2% na 1%

Da bi pospešili simulacijo o "preprostih" težave (ODSP, MS, Diff Pairs), naredite naslednje:
3) Povečanje prilagoditev na prehod od 20% do 30%
4) Set sejanje na sledi z mrežnim očesom najmanj širine sled.
5) Uporaba Wave Pristanišča v Pogonska Terminal namesto Lumped pristanišč in uporabe De-embeding.Na primer namesto simulacije v sledovih, ki je Lambda dolgo, simulirajo le 1 / 4 lambda in deembed še 3 / 4 Lambda.

S spoštovanjem,
Itai Frenkel

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back