Non Linearnost Boost Converter Output proti Duty Cycle

M

mengghee

Guest
Imam narišejo graf of Duty Razmerje proti Vout za povečanje pretvornik z rezultati simulacije. Jaz sem samo spraševala, zakaj nelinearnost? Tisto, kar povzroči nelinearnost? in Kako lahko izboljšam linearnost na vrsto delovnega cikla, tj. 0,3-0,7? najlepša hvala.

Žal mi je za nejasno vprašanje. imajo pogled na graf narišejo. Pravkar sem se spraševala, kateri razred ciklus je najbolj linearno v grafu. in jaz sem tudi spraševala, če je mogoče izboljšati linearnosti v kar dvomim. hvala. upam, da je jasnejši

To nelinearnost lahko izhajajo iz izgube moči zaradi vezij omejuje. Mislim, da je treba preprečiti ta pogoj (DC <0,85). kaj si vezje diagram?

Imam priloženo moje vezje diagram. ste lahko bolj natančen v zvezi izguba moči? najlepša hvala

V svoj krog: V 1. transistor polovici ciklusa M1 vklopite in tok v tuljavo L1 povečala [od nič]. V 2. polovici ciklusa tranzistorski izklop in tuljavo svoje energije za C1, R8 z D2. opomba: če je 2. stopnja je prekratko (ali izhod-vhodna napetost diffrence je majhna), ki tuljavo trenutne donot doseči, da zerro, coil bo zasičenosti. ker je v drugem krogu tuljavo trenutno začne od začetnih tok, insted nič, in ta pogoj je težje za 3., 4., ... v takem stanju, če predpostavimo, tuljava je idealen in ne nasiti, tranzistor trenutni porast v vsakem ciklu in smo izguba moči v tranzistor. za dokaz, lahko preverite tuljavo tok od 1. stopnje. Glede داود عامریون

hvala za tako podrobno razlago. Ali kdo ve katere dajatve cikel območju je najbolj linearno in .... i so simulirane svoj zagon in jaz narišite graf dajatve vout cikla vs. v mojem grafu, sem opazil, da obstaja problem. ko je moj obratovalni ciklus sega več kot 0,9, izhodna napetost nižja od izhodne napetosti, ko je moja dolžnost cikla je 0,8. upanje u vsi razumemo in jaz v prilogi jpeg datoteke mojega grafa ... najlepša hvala

[Quote = mengghee] hvala za tako podrobno razlago. Ali kdo ve katere dajatve cikel območju je najbolj linearno in .... imam simulirane svoj zagon in jaz narišite graf dajatve vout cikla vs. v mojem grafu, sem opazil, da obstaja problem. ko je moj obratovalni ciklus sega več kot 0,9, izhodna napetost nižja od izhodne napetosti, ko je moja dolžnost cikla je 0,8. upanje u vsi razumemo in jaz v prilogi jpeg datoteke mojega grafa ... najlepša hvala [/quote] To je zato, ker so vaši določen upor. Višje dolžnost razmerje vodi k višji stikalo / diode sedanje in zato večje prevodnosti izgubo. Omejitev na največ izhodne napetosti vedno obstaja za praktično design. Najprej morate opredeliti najslabšem stanju obremenitve, stikala pogostost in zahtevano napetost max proizvodnjo, potem čim stikalo / diode velikost (velika stikala, majhen prevod izgub, ampak veliko izgubo preklapljanje). To je mogoče izboljšati obseg obratovalni ciklus na> 0,95, vendar zagotovo ne more nihče narediti dober izkoristek pretvorbe energije za celo vrsto dajatev cikel (0-100%)

Hylas, i dont razumeti, ko u rekel opredeliti najslabšem stanju nakladanje in tudi optimizacijo stikalo. če to ni problematično, da za vas, lahko to razloži mi?

[Quote = mengghee] Hylas, i dont razumeti, ko u rekel opredeliti najslabšem stanju nakladanje in tudi optimizacijo stikalo. če je ne bo moteč za vas, lahko to razloži mi? [/quote] najslabšem stanju obremenitve, največja obremenitev sedanjega, da vašo prijavo potrebno. Za nadzor nad fiksno frekvenco PWM pretvornika, izguba moči v pretvornika je vsota zamenjave izgube in prevajanja izgubo. Pri nizkih obremenitev je trenutna, izguba moči prevladujejo s preklopom izgubo, vendar v težkih pogoj obremenitve, prevajanje izguba je ključnega pomena. Velika stikalo za vklop / diode vam omogoča boljši težki tovor učinkovitosti, ampak tudi boli manjši obremenitvi učinkovitosti zaradi velike kapacitivnosti vrata. Podobno višje preklapljanje freq. -> Manjše valovanje current -> nižje prevodnosti izgubo, vendar preklapljanje izguba povečala ob istem času. Zato velikosti stikal, kot tudi so preklopne frekvence pomembno pri optimizaciji učinkovitosti pretvorbe energije.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back