Napajanje konverzijo problem

M

Munib

Guest
Imam 9V ogljika baterije cink in ICs v mojem vezje deluje na dveh ravneh vaoltage

RF moduli dela na 2.7V na 3.3v
mikrokrmilniška deluje na 5v

Želim IC, ki ga lahko dam to 9v vložek in dobim želeno out put za moje ICs.

Sem iskal mrežo, ampak zmedeni v terminologijo regulator Linear, LDO, DC-DC pretvornikov in še veliko več

Moči neki nedoločni zaimek pomoč mi v tej izbiri IC?

če lahko en IC do sprememb tako dobre, če pa ne more 2 ločeni ICs se uporablja tudi, ampak ali je 1 ali 2 IC IC skupni stroški za to spremembo ne bi smel biti več kot $ 6.

Bom nakup teh ICs od www.Digikey.com tako, če je mogoče potrditi, da plz IC ste kar kaže je na voljo z distributerjem (Imajo zelo dobro spletno podatkovno bazo)

Linearni regulatorji si bo prizadevala za vaš sistem.Nizka kapljico bo omogočila iz baterije, ki se uporablja več.Linearni regulatorji niso preveč učinkoviti.Switching regulatorji so bolj učinkoviti, vendar stane več in se bolj znanje za oblikovanje in preizkus.

Če ste uporabili linearni regulatorji.Lahko uporabite 7805 (fiksnih 5 regulator voltov).Obstaja veliko različic, izberite eno samo glede na sedanje ga potrebujete.Če je dovolj nizka, da jih lahko uporabite 78L05.
Za druge napetosti ena izbira je LM317 (nastavljiva od 1,2 voltov in navzgor).
Ti so na voljo povsod, vključno digikey.

Ali lahko uporabljate Low Dropout enot.Isti koncept, vendar zahtevajo manj vhodne napetosti dostaviti izhodno napetost.
K

Ali lahko prosimo, navedite, koliko je tam razlika porabe energije za normalno in LDO regulator

Varčevanje z energijo je pomembno zame, kot im using to za brezžično vlogo, ampak hočem vedeti, koliko je razlika porabe energije

Kot običajno regulator stane približno $ ,7 pa LDO stane približno $ 2,7

jaz bi predlagal, da bi morali uporabljati LDO regulatorji, kaj vašo prijavo (wireless) potrebna.

LM317 (nastavljivo reg) in 78L05 (fiksnih 5V reg), so poceni in preprosta za uporabo, vendar so linearne regs, ki porabi več energije v primerjavi z LDO / ISR (preklapljanje zakonodajalci).

Munib wrote:

Ali lahko prosimo, navedite, koliko je tam razlika porabe energije za normalno in LDO regulatorVarčevanje z energijo je pomembno zame, kot im using to za brezžično vlogo, ampak hočem vedeti, koliko je razlika porabe energijeKot običajno regulator stane približno $ ,7 pa LDO stane približno $ 2,7

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back