najboljša izbira v Mikrokrmilniki

A

ahmed_mahmoud

Guest
Rad bi, da spoznajo Micro-kontrolorji, vendar pa obstaja veliko vrst Micro-krmilnikov, na primer, PIC, avarskih, 8051, itd .. Na kratko, kaj je najbolje, da začnete z UC, in kakšna je razlika med to tipi?

Kakšna je vaša vloga? i je odvisna od uporabe kraouch

Ni splošnih pravil, ki določajo, ampak 8-bitov RISC jedro UC se lažje učijo. PIC16 družina, ki ustreza specifikaciji. + + +

Hi, jaz bi predlagal, boste izvedeli bodisi PIC ali AVR. Najprej ugotovite, kateri je eden na voljo na vašem območju, ki je lažje najti. Če ugotovite, PIC, je lažje najti, potem pa s PIC. Če se vam zdi AVR je lažje najti, gredo z AVR. Vsak ima svoje prednosti in slabosti, vendar pa lahko dobite delo opravljeno z obeh. Torej, začnite z PIC16F84A/PIC16F628A ali ATMEGA48/ATMEGA8/ATTINY2313. Upam, da to pomaga. Tahmid.

Strinjal sem se s thannara123. Moral bi začeti z 8051, saj so zelo enostaven za učenje. Po tem lahko preprosto pojdite na RISC temelji MCUs kot so PIC in AVR

če ste programiranja v C microstick Microchip je dobro izhodišče [url = http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en548414] Microstick za dsPIC33F in PIC24H Development Board [/url] [url = http://www.youtube.com/watch?v=jiHNhTFNC9U] YouTube - Microchip Microstick Pregled [/url] je poceni (okoli £ 16 v Veliki Britaniji), prevajalniki etc so brezplačni za akademsko uporabo, ima na krovu programer in glavo, da pluging v breadoard za vas lastno vezja

sem se strinjal z thannara123. Moral bi začeti z 8051, saj so zelo enostaven za učenje. Po tem lahko preprosto pojdite na RISC temelji MCUs kot so PIC in AVR
seveda, da lahko vsak zagotovi različna mnenja, in to razpravo bi lahko razširi preveč. Toda, 8051 jedro so nekateri posredno naslavljanje navodila, ki 3 argumente. PIC16 navodila so 1 argument. Bilo je težko, ko sem moral program v 51 jezikov skupščine, vendar je ta naloga je enostavno, ko storiti, da PIC16 fammilly. + + +

8051, je najbolje, da začnete učenja. Podrobno so, razumljivo, še open source ppts in PDF na voljo onine, za brezplačno pravno. Prav tako obstaja nekaj orodij za simulacijo 8051. Če želite izvedeti montažo programiranje, 8085 učijo programiranja prvi (čeprav je mikroprocesor, in ne mikrokrmilniška). Potem vse druge vrste navodili, bodo načini naslavljanja etc etc biti jasna. Vi sploh ni, da bi jih prebrali v večini primerov, ko ste naredili 8085 programiranja.

To je očitno upto vas, da odloči, kaj naučiti. Vendar pa bi jaz še vedno priporočam učenje bodisi PIC ali AVR in preskoči 8051.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back