multipleksor / demultipleksor

P

Pomo

Guest
Hi,

Kdorkoli moči učiti mi kako uporabljati MC14051 multipleksor / demultipleksor?

Zdaj rabim za nadzor nad:
1. rabim 15 signala, tako imam 15 vhodnih in izhodnih se obravnava 4bit.

2. Ko končate 1. korak, uporabite isto IC 4bit reševanje postane vhod in predogled 15 vhodni signal postane izhod.

Kako sem prizadeva za contor signal, če uporabljate to IC?

Hvala ..

pin iz tega lista so priložene 4051 in
Oprostite, vendar morate prijavo na ogled te priloge

Hi,

Ali mi lahko poveste, kako nadzirati / povezati multipleksiranja ali demultilexing funkcijo?Je pa nadzor s strani Z (skupni vhod / preusmerilo izhodni tok)?
Če je Z = 1 y0-Y7 je vhod in A0-A2 je izhod.
Če je Z = 0 y0-Y7 se proizvodnja in A0-A2 je vložek.Imam prav??

4051 IC samo le 7bit, če rabim nadzor 16bit v 1 IC, ki naj bi IC izberem??(DG506A mislim, da jst multipleksiranje šele)

Hvala

Citat:

4051 IC samo le 7bit, če rabim nadzor 16bit v 1 IC, ki naj bi IC izberem??
(DG506A mislim, da jst multipleksiranje šele)

Lahko uporabite 2 od 4051s, ki vam bo dala 16-v-1 ali 1-do-16 multiplekser / demultipleksor.Boste morali uporabiti vložke naslov A, B in C, kot tudi Inhibit (kot je naslov D, ki so povezani s zanikanje, da ZZ2).In, boste morali uporabiti zunanji vrata v mutiplex / demultiplex 2 izhoda na 1 in nato v 2. fazi je en prispevek k 2 vložkov obeh 4051.Za doseganje slednjega boste morali uporabiti isti logiki kot signal za Inhibit.
pozdrav,
IanP

Hi,

Lahko vam pokažem me shematski povezave ...??Tako, da je več jasno ...

Hvala ...

Za korak 1, uporabite priložena skica.Imejte v mislih, da je 4051 je delno podoben krogu, I0-I15 in OUT1 / 2 sugnals lahko se od -4,5 V do 4,5 V.Naslov vrstice A, B, C in di so 0-5V TTL / CMOS ravni.
(Skratka Opamp na izhodu ni potrebna, se lahko povežete tako zatiči OUT1 in Out2 skupaj .. je to samo v primeru, da za krmo ta signal nekje drugje).

Za korak 2, samo krme signal brez opamp tako zatiči OUT1 in Out2, in glede na A, B in D naslov vrstice boste C pick up to signal na eni od I0 za I15 linije, ta delovni čas, kot rezultati.

Vso srečo in pozdrav,
IanP

Hi,

IanP napisal:Za korak 2, samo krme signal brez opamp tako zatiči OUT1 in Out2, in glede na A, B, C in D bo naslov linije pobral ta signal na eni od I0 za I15 linije, ta delovni čas, kot rezultati.

IanP

Prvič, pozabi opamp.Če ste prebral moj post natančno, sem rekel, da na primer, da je v vašem ni potrebno.
Obravnavanje:
ABCD = 0000 ---> I0
ABCD = 0001 ---> I1
..
ABCD = 1001 ---> i9
..
ABCD = 1101 ---> I13
Na primer,
ABCD = 1101 je proga 13, tako da bo to drugi 4051, 5. vhodno / izhodni.
To je moje iskreno prepričanje, da ste ga dobili zdaj ..
S spoštovanjem,
IanP

Hi,

Hvala veliko ..za vaše pojasnilo, bom šel in poskusite v praksi ..

Hvala ..

mux 4051 .. Ali je kdo tukaj, je to 4051 knjižnico? rabim to ..prosim pomoč mi ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back