MPASM Float Variables

L

Lord Loh.

Guest
Jaz sem poskušal pisati kode z makri, ki je neodvisna od frekvence kristalov.Jaz sem poskušal pisati zamudo rutine, tako da ga enkrat natančno kristal frekvence kot
Code:Xtal EQU 8

Poniżej można zobaczyć ciekawy wykres, przedstawiający udział poszczególnych rodzajów aplikacji / materiałów odnośnie ich popularności z całej puli oprogramowania dostępnego na App Store. Na pierwszym oraz drugim miejscu mamy książki (z czego wynika, że ludzie naprawdę czytają książki na ekranach … <a href="http://www.frazpc.pl/aktualnosci/573961,W-App-Store-na-liczniku-stukno-300-000.-300-000-aplikacji-dostpnych-dla-iOS.html">Continue reading <span class="meta-nav">→</span></a>

Read more...

Živjo,
Hočem povedati, da u PIC ne dopuščajo delitve in množenja!u želijo zaslužiti nekaj kode, da je ročaj.
drugič, v ur problem, mislim u bi bilo bolje spremeniti ur kodo uporabiti celo število vrednosti, namesto float podjetja.
če u biti brez povej mi kaj u're poskuša narediti s to "istructionperiod" in ll i "u povedal, kako spremeniti ur pristop.
Opomba: To je koristno, saj izognili delitve in mult v programmation PIC: zmanjšuje realno časovne omejitve, bi se izognili izgubi podatkov, zmanjšuje oznako velikosti ...

Nisem poskušal deliti in multiplty uporabo PIC.Jaz sem poskušal razdeliti in multipy uporabo MPASM.

Ni mi mar, če je koda poveča sklop časa nekaj milisekundah.Želim, da bi svoj kodeks kristalov neodvisen.Vse programer bo moral storiti, je postavitiCode:

Xtal = x (MHz

Živjo,
če u ponovno uporabo MPASM kako did u izvajati:
instructionperiod = 4/XTAL
v ASM, so u ni prav?
zgoraj izraz ni veljaven ASM navodilo!
Več podrobnosti.

Živjo,

Delam takšne stvari veliko v MPASM, vendar, mislim, da pogrešam razumejo float.

MPASM uporablja samo celo vrsto vrednosti 24, 16 ali 8 bitov, da sem seznanjen.Morate biti previdni, ker bo to odsekana.

instructionPeriod EQU 4 / 8

je enako kot

instructionPeriod EQU 0

To je boljši način za početje stvari.Reci želite odlašanja 100 nas in XTAL je 8 MHz.Število ciklov predavanj, ki bi jih zamudo, je:

100 * 8 / 4 = 200

namesto tega se je na ta način

Code:

XTAL EQU 8

spremenljivka odlašanja, delayCycle

zamuda = 100

delayCycle = (zamuda XTAL *) / 4

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back