Mosfet-driver vprašanje

W

Wamor

Guest
Pozdravljeni, jaz sem z uporabo MOSFET IR4426-voznik za preklapljanje IRFR3910 MOSFET. MOSFET IR4426-voznik Io + / - na 1.5A. IRFR3910 MOSFET je Qg za 44nC (Qgs = 6.2nC in Qgd = 21nC). Če jaz ne uporabljajte gate upor sem se naučil, da sem lahko izračunajo MOSFET-vklop časa po naslednji formuli: t = Qg / Io, ki mi daje vklop čas 29.3ns. Ali je to pravilno? Je IR4426 vedno dobavljajo 1.5A tudi, ko sem uporabo MOSFET, ki ne zahteva tok 1.5A? Kakšen bo vpliv gate-upor v zvezi s prehodom na čas? Kako izračunam pravilno-gate upor. Hvala in lep pozdrav

Boste uporabili vrata upor, če hočeš (ali morajo iz nekega razloga) upočasni prehod. Ne strinjam se s preusmeritvijo čas računanja. Najbolj zanimiv parameter (npr. za zamenjavo izgube) je čas vzpona, v bistvu ustreza miller dajatev. Za vklop čas, del Qgs do platoja v Vgs (Q) diagram dodaja. Toda skupna obremenitev vrata ne šteje za vklop. Učinkovita vrata tok z vrati upor bo odvisen od napetosti planoti (Vgs, on) in voznik napetosti.

Vrata MOSFET zdi, da je voznik kot kondenzator, ki se zaračunajo prag napetosti, da vklopite napravo. Torej večji tok lahko ponudbe za polnjenje in praznjenje kondenzatorja, hitreje ga lahko vklopite in izklopite. Lahko dobim oceno vklopnim časom z odštevanjem MOSFET vklop napetosti iz pogona napetosti. Divide ta vrednost pri vratih upor, da bi dobili povprečne cene tok. Vklopni čas, je celotna vrata naboj v nana Coulombih divded jih tok v amperih, to daje odgovor na NS. Primer; Drive napetost 12 voltov. Mosfet prag napetosti, 1,5 voltov. Upor 10 ohmov. Polnilni tok = (12 - 1,5) / 10 = 1,05 Amps; vklopni čas = Skupaj gate brezplačno delijo s Polnilni tok = 44 / 1,05 = 41,9 ns. Zaradi majhne vrednosti vključenih kapacitivnosti, druge dejavnike, pridejo v poštev kot sestavni del postavitve. Običajni postopek, je za izračun vrednosti, nato preverili dejansko uspešnost z merjenjem stikalo za vklop / izklop in dvig / padec časov področje. Brez upor serije vrata, lahko vrh Polnilni tok od voznika biti višja od spec, saj ni nobenega nadzora nad njim??

vklopni čas = Skupaj gate brezplačno delijo s Polnilni tok = 44 / 1,05 = 41,9 ns.
Skupni vrata polnilo vključno s pristojbinami, ki po MOSFET vklopljena. Tako izračun precenjuje turn-na čas. Nasprotno, vrata zadolžen za del Vgs> Vgs, thr šteje za turn-off.

To je od povezavo zgoraj [PRILOŽITE] 54191 [/ PRILOŽITE] sem dodal barve za lažje branje, lahko zlahka vidimo, da je izhodni tok čim večje in da je padec napetosti pa bo začelo upadati dolgo preden skupna točka Gate brezplačno. Alex

Hvala za povezavo opombo Fairchild uporabe. To je razlaga stvari zelo jasne.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back