G
gnomeman
Guest
Zdravo banda. Sem zgradil monostabilno časovnik z 555 ic. Timmer bo poživila 2 SPDT 5V rele. 2 releja so medsebojno povezani vzporedno, tako se lahko uporabijo za vzvratno vožnjo motornih polarnost. Tukaj je nekaj info na timer in rele: Timer-100uf kondenzator in upor 22k, da bi 2,4 sekunde časa Relays-5V 59 ohmski upor tuljave Ko sem prvič preizkušen časa vezje, sem uporabil 9V tranzistor baterijo za uro električne energije. Sem zasvojen up volt meter na izhod, in ko se je sprožil timer, sem dobil napetost na izhodu okoli 8V. Timer je delal super. Ko sem povezan relejev na izhod, časa delal kot stikalo. Pomen enim sprožilcem na rele, sproži ponovno, relay off. Ko sem rabil 5V za timer oskrbo, timer in releji je delal odlično. Ali lahko nekdo povej mi, zakaj na višjo napetost, rele zaprte v stanju pod napetostjo? Ali je bila višja napetost bo relejev ustvarjanja preveč obremenitve za časa do časa ven? Vem, da moje vezje deluje super na pravilno napetost rele, vendar bi rad vedel, zakaj je to storila, kaj je to storila na višjo napetost. Oprosti za dolgo delovno mesto. Hvala vnaprej. Bill