Moja motherboard dobil ocvrte! Kaj bi se zgodilo?

P

purifier

Guest
Pred kratkim dobil poškodovan eden od sistema prijateljeve ..... smo bili z uporabo sistema, in nenadoma se je powercut ........ potem pa se je zvok iz CPU. Na njem odpiranje smo videli, da so bili mati krovu n vse njene komponente zgorela ... Kaj mora dejansko hav zgodilo? .. Nekateri pravijo, svojo zaradi nihanja napetosti ....... nekateri pravijo, da je bil v kratkem stiku ........ Kaj se pravzaprav zgodi, ko napetost niha ?......( sistem je bil tudi ozemljen ... .... pravijo, ozemljitev prihrani aparatov iz napetostnih nihanj, ampak jaz se sprašujem, kaj bi se zgodilo.) Lahko nekdo prosim dal pojasnilo?

[Quote = čistilec] Pred kratkim dobil poškodovan eden od sistema prijateljeve ..... smo bili z uporabo sistema, in nenadoma se je powercut ........ potem pa se je zvok iz CPU. Na njem odpiranje smo videli, da so bili mati krovu n vse njene komponente zgorela ... Kaj mora dejansko hav zgodilo? .. Nekateri pravijo, svojo zaradi nihanja napetosti ....... nekateri pravijo, da je bil v kratkem stiku ........ Kaj se pravzaprav zgodi, ko napetost niha ?......( sistem je bil tudi ozemljen ... .... pravijo, ozemljitev prihrani aparatov iz napetostnih nihanj, ampak jaz se sprašujem, kaj bi se zgodilo.) Lahko nekdo prosim dajte razlago? [/quote] Verjetno gre za slabe kakovosti moči ATX enoto, oskrba znotraj, da je računalnik, še posebej slabo je JNC blagovne znamke (Made in Kitajska). To je bil gotovo, ki jih povzročajo nihanja omrežne napetosti, verjetno nekaj moči val prišel skozi električno omrežje, vendar v primeru dobre oskrbe z električno energijo ATX, to verjetno ne bo povzročila škode na matično ploščo. Glede ozemljitve, njegova glavna funkcija je, da shranite uporabnik / upravljavec elektronsko napravo, v primeru nekaj slabega zgodi v notranjosti naprave in omrežno napetost se pojavi na kovinsko ohišje.

Hvala ... Ja, tudi sem bil začuden, .. Kaj bi se zgodilo, tako strašno, da bi lahko Pregorjeti notranjost motherboard ...

Računalnik CPU se napaja preko SMPS, ki ni izoliran od napajalnega voda. Velika napetost konico ocvrte elektronike ... ICAN bet nimate UPS .. na DIF vam, da je online, majhno stikalo hitrosti enega. Zelo mi je žal dobil ocvrte vaš CPU .. Upam, da ta odgovor, ki ga je pomagal?

[Quote = čistilec] Hvala ... Ja, tudi sem bil začuden, .. Kaj bi se zgodilo, da bi tako strašno Pregorjeti notranjost quote motherboard ...[/] Verjemi mi, sem videl nekaj primerov ATX (že omenjeno JNC blagovne znamke) okvare, zaradi slabe gradnje / postavitev delov, kar vodi do 1μF kondenzatorji v osnovnih vezje, da se posušijo, ki povzročajo motnje v delovanju celotnega ATX PSU, dajanje v najem na primer do +10 V ven namesto +5 V, ki povzročajo popolno uničenje skoraj vse komponente znotraj računalnika.

Zadnji pasma izredno lahek SMPS so zastrašujoče ... Gledam večina od njih iz radovednosti ... So minimalistična - v teoriji modelov so pravzaprav zelo dobro, vendar v praksi, so smrtonosne ... večina komponent močno underated!

To je bil odgovor sem dobil, ko sem ga poskušal pojasniti, kaj bi lahko šlo narobe ... No, sem samo zmeden, ko je rekel, njegova SMPS je ki dela lep. Nekaj ​​dni nazaj sem slišala, da je mogoče celo internet kabel odgovorno in zato sem mu rekel, da za katero mi je dal naslednji odgovor:. "Bil sem priključen na internet - LAN, Motherboard, Spikegaurd got poškodovan Če je bilo zaradi kabelski internet, kako lahko spikeguard dobite poškodovan. Zakaj ni dobil SMPS poškodovan? Tudi, da je na isti poti "Vse namige?

Power šokov so eden od najbolj bali incidentov na elektronskih napravah. Enako kot računalnik, so res občutljivi na nihanja v napetosti. Čeprav šokov ponavadi trajajo le milisekund (in so nekoliko filtrirajo transformatorja v oskrbo z električno energijo), lahko da visoko napetost presega withstanded napetost izolacijske plasti v notranjosti integrirano vezje čipov in spali vse, kar je v notranjosti računalnika. Moč, ki v vaše naprave elektroniko in računalnik je stabilno in konstantno, v teoriji seveda. V resničnem življenju, ne deluje na tak način. Pogosto udarna napetost se pojavi, ko je prekinjen normalni pretok električne energije, nato pa je začel znova, ali pa je bil dogodek, ki nekaj pošilja presežek električne energije v sistem. Poljubno število dogodkov, od udaru strele na oblast napake, lahko povzroči moč valov. Tudi lahko svoje električne naprave in računalnik jih povzročajo. Hladilniki in klimatske naprave, na primer, so motorji, ki vklop in izklop, preusmerjanje električne energije in iz drugih naprav, ki proizvajajo in nizko stopnjo moči valov. Na računalniku, lahko notranji periferni povzroči majhna šokov, ki lahko zmanjša vaš računalnik življenjsko dobo ali celo uničiti v celoti.

Ali lahko nekdo poda odgovor na moje vprašanje? BTW hvala lmtalsoul ... ampak moj dvom še vedno lebdi v mojih mislih ...

[Quote = čistilec] Ali lahko nekdo poda odgovor na moje vprašanje? BTW hvala lmtalsoul ... ampak moj dvom še vedno lebdi v mojih mislih ...[/quote] Če je bilo nekaj nevihta dogaja v tistem trenutku, potem lahko to razloži škodo, nastalo zaradi drugega vira razen nihanja moči. Ampak ponavadi ATX napajalnik utrpi škodo, kot dobro. Potem spet, v primeru lightining, enega novejših vedo pot električni tok v tem primeru. Imel sem primer ocvrte računalnik, telefon in telefonski odzivnik (PC je bil off / mehansko stikalo, je bil stari PC XT /, ampak modem je priključen na električno omrežje, telefonski odzivnik je pluged na oblasti) in TV, ki je ostala nedotaknjena in je bil na na trenutku, ko razsvetljava kap sosednjega objekta. Torej, v takšnih primerih res novejše veš, kaj bo dobil ocvrte in kaj bo ostal živ. :) Še en zaidejo scenarion v primeru, da vaš frined je, če telefonsko linijo, prek katerega je bil priključen na net, ni pod zemljo, in če obstaja nekaj električnih vodov v bližini, bi lahko bil primer "prebojnih vžigov" med vrsticami.

:) Hvala veliko ... Prepričan sem, ... Jaz bom poskušal prepričati tudi njemu ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back