MAX7219 ni čisto dovolj, človek!

D

Damnthistinleg

Guest
Halo, to je moj prvi post tukaj, tako da enostavno obiščite spletno mesto na mene. Čeprav imam malo znanja, da je več prostora kot znamka - če ste videli, kaj mislim! Kakorkoli že, delam na mali projekt, za katerega MAX7219 je skoraj idealen. Moram voziti 8 velikih sedem segment zaslonov vendar zahtevajo več moči, kot je na voljo neposredno iz 7219. Čeprav ni list je na voljo za zaslone, vsak segment zdi, da uporabljajo štiri visoko svetlost LED v seriji z 100 ohm trenutno omejuje upor. Sumim, od tega, da so namenjena za vožnjo po 12 voltov DC. Želel bi izkoristiti objekta zatemnitev PWM na MAX7219 tako da moram narediti dve stvari. Prvič, Domnevam, da boste morali padec upor vrednost je znašala približno 27 ohmov za povečanje toka skozi LED, saj bodo sedaj impulzno. Drugič, bom potreboval za razširitev proizvodnje iz 7219, da bi zagotovili ustrezno napetost in tok. Problem je, da moram to storiti čim bolj učinkovito, kot želim izvesti vse od 12-voltna baterija. Veliko hvala vnaprej za vsako pomoč! Dave.

download list od tukaj [url = http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=MAX7219] MAX7219 lista, MAX7219 obrazcih, MAX7219 datenblatt, MAX7219 navodila MAX7219 listi, MAX7219 pdf - ALLDATASHEET.COM [/ url ] morda podatkovni list za prikaz, da ste poskusili uporabiti, lahko je iz istega mesta.

Hvala, ampak 7219 lista ni problem in jaz ne potrebujem za zaslone, kot sem jih začrtane. Res sem videti, da bi našli najboljši način za njihovo vožnjo brez uporabe nekaj neučinkovitih kot array Darlington. Dave.

List, kaže, kako uporabljati mestno vožnjo z zunanjimi nadomestna pri uporabi velikih zaslonov. Če to še ni dovolj, lahko uporabite tranzistor pogon na segment signalov, kot tudi in še vedno obdržati nadzor zatemnitev PWM. Brian.

Ah, vidim. Sem zamudil, da bit. Sem imel pogled na to, ampak jaz ne mislim, da bo pomagalo v mojem primeru. MAX7219 zahteva 5 voltov in mestno zahteva 12 voltov. MAX394 ne zdi, da je sposoben obdelati razliko med napetostjo in preklopi napetosti in v vsakem primeru, max tok skozi stikalo 100mA. Sem zdaj spal na njej pa je in imajo preprost odgovor. Problem je res to, da zasloni so skupno katodo. Če bi bile skupne anode in sem zamenjal 0 voltov strani, bi moral biti sposoben uporabljati preprost stikalo NPN, ki še vedno lahko izkoristili zatemnitev PWM na MAX7219 z najmanj komponent. Prav tako bi rešili problem prehoda višjo napetost. S tem v mislih, je to verjetno lažje desolder LED v mestno in nato okrog njih. Ali je to dobro ali ne? Dave.

Polarnost MAX7219 signalov dovoljuje le uporabo skupnih zaslonov katodo, bodite previdni, če ste le stikalo eni strani, še posebej, če obrnemo signal, ali boste našli vse števke razen [I / ], ki jo želite hkrati prikazati! Jaz bi bila nagnjena, da prekine z istimi ątevilkami vezje diska (strani zemlje), ampak dvig anode stran od 5V do 12V. Problem s tem, ki jih uporablja več komponent, boste verjetno morali dve tranzistorji, eden poganja anode (segment) vožnje in en "visi" iz 12V linije oskrbe. Vsak bi invertni signala, ki ga pripelje nazaj na pravilno polariteto. Naključje, da imam v teku načrtovanje projektov, ki uporablja MAX7219 voziti 64 posameznih LED in še en projekt v pripravi, ki uporablja 8 x sedem segment LED, vendar jih mora voziti na zelo visoki svetlosti, tako sem lahko sooča podoben problem kot ti . Brian.

Moral bi razmisliti o uporabi vira voznikov, kot UDN2981 ali Darlington nizi, kot ULN2803 za tip CA ali CK 7 segmentov.

Hvala Abidr, UDN2981 izgleda idealen za to vlogo - če predpostavljamo, da zmorem trenutno. Po 12 voltov, sem iskal na posamezni segment tokom 100mA, vendar je to na delovnem ciklu okoli 10%. Opazil sem, da je priporočena najvišja izhodne moči tega čipa 350mA, vendar pa se bo dogajalo, da se vseh sedem segmentov in decimalke v uporabi, s čimer prihaja do 800mA. Jaz bom samo dobiti nekaj in poskusite jih ven! Uporabil sem ULN2803s v preteklosti, in vemo, da jih lahko paru up "vložkov za povečanje sedanje ravnanje. Sumim, enako velja za ULN2981, tako da je možnost. Če sedanje ravnanje ali komponenta count ostaja vprašanje, mislim, da sem lahko vedno ReWire mestno teči z 8 LED v seriji. Želel je treba dobavo / preklapljanja 24 voltov, ampak vsaj bo sedanji prepolovila. To je dokaj enostavno dobiti velikih 24 volt baterije preveč. Samo misel! Jaz bom izkoplje veroboard in priti nazaj k tebi vse. Hvala za nasvet do zdaj! Na zdravje, Dave.

Da UDN lahko tudi paru, kot ULN2803. Nisem seznanjenih trije skupaj in je delal brezhibno, le ulov je UDN je 4-krat dražje kot ULN2803 v moji državi. Ne obžaluje, čeprav, njeno primerno, da se spajka DIP 16/18 kot 8 tranzistorjev ali nadomestna

Hi. Iščem rešitev za skoraj povsem enak problem. Moram voziti skupno katodo 3-palčni 7 segment zaslonov z MAX7219. Vsak segment zahteva 9V 20mA. Torej, za razliko od prvotne plakat, sem še vedno dobro v max 40mA na segment, ki MAX podpira. Jaz samo potrebujejo višjo napetost. Zato mislim, da sem lahko uporabiš MAX mestno strani korito, vendar morate dodati komponent straneh vir segment. Prebral sem predloge na to temo, vendar ne morejo čisto sliko v moji glavi, kako to storiti. Ima kdo diagram od rešitev, prosim?

Za pomivalno korito, lahko uporabite ULN2x03 in za vir lahko uporabite UDN2981.

Hvala za to. Ker sem v 40mA Predvidevam, da umivalnik strani (mestna vozniki) se lahko uporablja neposredno, je to pravilno? Zato sem samo morali dati eno UDN2981 v segmentu linije in dal 9V in zemlja na UDN2981?

Če bi lahko dobili TPIC6B595 nato priloži vezje je zelo dobra. Njegova ura RTC. Njegov skupni anode na RTC. Ker nisem mogel najti skupno katodo 7 segmentov v moji državi, torej, sem vedno na vezja, ki temelji na CA BTW: To ni moj projekt, je na voljo na neto, približno letom dni, sem jo za 2,3 inch 7 odsekov in je delal brezhibno eversince.

V korito lahko uporabite ULN2x03 in za vir, lahko uporabite UDN2981
sem dodal shemo UDN2981 za segment voznikov.. Bi lahko prosim si oglejte priloženi shematski in vidim, če sem razumel to pravilno? Ali je OK, da se potopi LED tok skozi mestno voznikov MAX ali bi bilo nujno potrebno dodati še eno zunanjo voznik tam? Hvala! Chris

Tehnično na prvi pogled, shematično je v redu. Ampak pošteno nikoli nisem potrudil, da bom lahko reči zagotovo, da bo delo. Samo da se na varni strani I "osebno" bi raje uporabljajo umivalnik voznik kot 2803, pa tudi, saj ga uporabljate 12 voltov oskrbe, tako da bi jaz prevzel 7 segmentov, so višje od 2,3-palčni velikosti.

ja, so 3-palčni zasloni. 6 LED v seriji, za vsak segment (2 za decimalno vejico). Torej, jaz bi dodali ULN2803 v mestno črte tako kot UDN2981 ampak povezati pin 9-zemlja in pin 10 na isti 12V oskrbe UDN2981? 12V napetost bi morala padel na nič, na tej točki zaradi omejevanja upori in LED. Torej bi to voznik lahko zahteva samo, da se potopi bolj tekoče, kot lahko MAX ročaj, kajne? MAX7219 list pravi, da lahko mestna vozniki umivalnik 320mA. Z 8 segmentih na 20mA vsakem bi bilo v pri 160mA, če so na vseh segmentih. To bi moralo biti tudi v očala. Želite dodati 2803 le kot previdnostni ukrep, ali obstaja še en razlog, ne vidim v tem trenutku? ;-) Mislim, da moj začetni problem v mojem razmišljanju je bila, da sem mislil, segment tekoče potrebe, da izhajajo iz segmenta voznikov s pomočjo LED * * nazaj v mestno voznikov MAX. Vendar se zdi, da so le logična raven po vsem ampak s konstantnim tokom virov v segmentu voznikov. V zvezi s konstantnim tokom virov v segment voznikov, ali to potrebujejo posebno pozornost, kot so upori med MAX7219 in UDN2981? Ali sem lahko samo zdravljenje potem pa kot običajno rezultati nivoju logičnih anyway?

OK, sem spremenil shematično za vključitev ULN2803. Pravzaprav 2 od njih. Ker je ULN2803 obračamo sem moral obrnite vložki znova. Jaz raje uporabite drugega ULN2803, predvsem zato, ker imam raje svojo pin-out, da, recimo, nekaj 7404s. Ali menite, da bo to delovalo na ta način? Naročil sem nekaj ULN2803 in UDN2981 iz Kitajske (veliko cenejši!), Vendar bodo morali počakati mesec ali dva za njih, da pridejo, preden sem lahko test to jasno.

Lepo ga! Samo dve pripombi: ne morete dobiti dovolj pogon trenutno v drugem 2803, razen če ti spusti 4K7 uporov do 2K2 ali manj, bi bila boljša rešitev je v uporabi TTL ali CMOS inverter namesto prvih 2803. Zapomni si te naprave lahko samo izhodni tok, ne vir, tako da se opira na 4K7 lahko, da zagotovijo vse pristranskost na drugi 2803. Bodite previdni z decimalno signal točke, je verjetno treba vrednost višja od 150R omejevanju toka, saj se bo manj LED znotraj zaslon. Mimogrede, vam ni treba povezati VCC pin na drugi 2803, naprava ne sestavi sedanje tako ne potrebujejo nobene ponudbe! Lahko bi povezal pin zaradi prehoda na tla, ko je zaključila, da bo pa vse številke o hkrati za testiranje. Brian.

Hvala za to. Jaz sem z uporabo DesignSpark za mojo shematičen zdaj. Storitev je brezplačna in veliko bolj zabavno, kot, recimo, MS Paint. : D Mislil sem izračunala 4k7 pull-up za 2. 2803 od lista. Vin 3.85V / Vv 1MA = 3.85kOhm. Ampak sem najbrž ni povsem jasno, da list za 2803. Ko prispejo bom test to na Maketa z različnimi vrednostmi. Imel sem izbral drugo 2803 kot inverter, ker je veliko bolj priročen pin-out, kjer ven in noter, so druga drugi nasproti. Ta krog bo na koncu opravi na krovu style Vero trak in 2803 pin-out bi bil, da to toliko lažje v primerjavi z letom 7404, na primer. Prav imaš glede decimalno mesto. To je samo 2 LED in teče na 4V 20mA. Spremenil sem, da je en upor. Imel sem še mislil, sinoči. Ker segment voznikov MAX7219 so konstantnim tokom vira, ne bi se moram postaviti upor iz vsake vrstice na tla tako, da omogoča, da tok tok? Dvomim, da bi 2981 umivalnik, da sedanja. Če sem iz MAX na vir 3.5V 10 mA, bi uporov imajo vrednost 350R. Spremenil sem shematski in mu je priložen.

Vaš izračun je na glavo! Če Vin je 3.85V in oskrbe je 5V, upor je padec (5 - 3.85) = 1.15V pri 1MA zaradi česar je 1.15K. Jaz bi bil nagnjen, da ga preizkusite brez dodatnih uporov obremenitve in jih dodajte, če je potrebno, Maxim ne kažejo izhod voznik shematično, tako da je težko povedati, kaj se lahko zgodi. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back