Matrix reševalca v IE3D

J

jossion

Guest
Nisem zmožen uporabiti PMS ali AIMSII reševalca (v IE3Dv10.0), ki naj bi zmanjšali RAM zahteva drastično.Jaz sem simulira CPW napaja slot antene strukturo 10cmX10cm razsežnosti.IE3D kaže napaka, ki niso konvergence v AIMSII in neuspeh pri pretvorbi diferencialnih parametrov v primeru PMS.Lahko kdorkoli pomoč mi v tej številki

Hi, Jossion: CILJI II običajno je dobro za ohlapno sklopljene struktur, kot so antenski niz.Prosimo, uporabite sovler GEMS (na novo uvedeni v IE3D 11,1).To je bolj zanesljiva pri tesni povezavi veliko strukturo.

Hvala Jian, vendar nisem v položaju, v modernizirati svoj IE3D prevod, saj sem študent.Moram delati z isto različico.Vam lahko pomaga pri isti problem v tem okviru.Tudi mi lahko pomaga pri oznakami električnega polja se uporabljajo v GUI za vzorce pred sevanjem

Hi, Jossion: sprememba za neuspeh za uporabo CILJI II in III CILJI o strukturi ne ohlapno sklopljene je precej visoka.Seveda, če boste poskušali določiti SD za večjo vrednost, na koncu boste mogli rešiti.Vendar pa se lahko zahteva več RAM kot standard matriko rešiti.Again, rešiti GEMS v 11,1 veliko bolj robusten.To je dobro za ne-ohlapno sklopljene strukturo, dokler širjenje so.

V zvezi z oznako električnega polja v izračunu vzorcu, nisem prepričan, ali ste govorimo o E-theta in E-Phi.E-theta je E-polje v theta smeri in E-phi, je polje v phi smer v sferičnih sistemu.Sem odgovoriti na vaše vprašanje?

Hvala Jian.Bom poskusil v tej smeri.
Ko E phi je E polje v smeri phi, katera od theta bo vrednost konstantna.Ali je to tisti, ki smo znamka za phi potrditveno polje vrednost.Kako je mogoče uporabiti te možnosti, da bi našli copolarisation in crosspolarisation.

Hi, Jossion: E-theta in E-fi ne smejo biti povezane s konstantno theta.Lahko zapišete formulo za theta-drection kot:

theta_unit_vector = (cos (phi) X sin (phi) Y) * cos (theta) - sin (theta) * Z
phi_unit_vector = - sin (phi) X cos (phi) Y

kjer je X, Y in Z so enote vektorji v cartessian koordinatnem sistemu.Za nekatere tradicionalne antene, ni težko opredeliti copol in crosspol.Vendar nismo opredeljeni colpol in crosspol v IE3D zaradi opredelitve copol in crosspol so vrste samovoljno in jih ni mogoče posplošiti za vse različne antene.Folr vzorec v zvezi s theta na konstantno phi letalo, ki je navadno E-theta je copol in E-phi je crosspol.Za vzorec v zvezi z phi na ravnini konstantno theta, običajno E-phi je copol in E-theta je crosspol.S spoštovanjem.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back