magnetni senzor za odkrivanje kovin

M

mohdsalim

Guest
hi imam magnetni senzor diagram vezja, ki sem poskušal razumeti svoj koncept dela, vendar še vedno niso dobili idejo. Sledi pritrditev vezja diagram. uporablja pojem Induktor in kondenzator v seriji s seboj. zazna pločevinke in njihovo razlikovanje od plastičnih pločevink. prosim če lahko kdorkoli pomoč mi o tem. hvala [PRILOŽITE = CONFIG] 53247 [/ PRILOŽITE]

Vezje predstavlja elektronske (nizke frekvence) oscilator. Če električno prevodnih snovi (vse kovine) gets blizu tuljave, njen elektro-magnetnega polja inducira [URL = "http://en.wikipedia.org/wiki/Eddy-current_testing"] vrtinčni tokovi [/URL] v kovine, ki je odvzela em področju energije. Ta izguba moči je mogoče odkriti in označeni.

Zdi se mi, kot opamp vezje, na levi je regulator, da bi dobavo od 9V do 4.5V. Im ugibati pločevink bo na neke vrste transportnega traku, ki potekajo s senzorjem? ko je Induktor postavi v AC magnetno polje, bo to ustvarilo izmeničnega toka. C4/R6 in C6/R9 jaz verjamem obliki pasovni filter za ta tok, tako da le kovinska premika, na katerega se ugotovi posebej hitro.

hvala vsem za komentarje. @ Erikl ste rekli, da je izguba moči odkriti in navedla, katere izguba moči? in ki em področju energije? če je odkrita? Projekt delam je robotsko roko, ki razvrsti ti dve pločevinki (plastike in kovine).

@ erikl ste rekli, da je izguba moči odkriti in navedla, katere izguba moči? in ki em področju energije?
Your vezje predstavlja nihajni krog, ki pretvarja energijo iz 9V usmernik na em področju. Nekateri te moči je prisotna v okolici tuljave L1. V kovinski približujejo L1, em področju L1 povzroči vrtinčnih tokov, kar pomeni, em je moč iz tuljave prenese kovine, tam lahko prehaja v toploto. Tako oscilator vezje izgubi moč.
... če je odkrita?
ac napetost na izhodu opAmp je prenesena preko C5 in R9 na usmernik, sestavljen iz D1 in D2, sploščiti s C7, in prenašal prek R10 na izhodnih podatkov senzorjev. Kot bolj metal - ali bližje metal - je prisoten, bolj em moči, da se bodo prenesle nanjo, bolj bodo odpravljene napetost zmanjša. Ta padca napetosti bo odkriti in jo po aparat.

Dragi erikl, 1) tako da to vezje deluje kot oddajnik. em krog prenaša moč, in če kovin v bližini, napetost prejetih bo zmanjšala. je tako? 2), razen kovin, kaj drugega materiala bo odgovor? 3) kako daleč se bo preklopna razdalja je? 4) nepremični predmeti ne bodo odkrili? Hvala.

1), da to vezje deluje kot oddajnik. em krog prenaša moč, in če kovin v bližini, napetost prejetih bo zmanjšala. je tako?
Ne "napetost prejeli", ni nič, prejetih od prevzemnega kovin, prenos moči od Induktor oscilatorja je tuljava (L1), da je kovina enosmerno. To je oscilator napetosti na izhodu opAmp's, ki zmanjša zaradi izgube moči.
2), razen kovin, kaj drugega materiala bo odgovor?
Samo material, ki se lahko izvede z električnim tokom (na oscilator frekvence). V obstoječi zahtevek, se to nanaša samo kovine (v trdni obliki in tekočina, to velja tudi za živo srebro).
3), kako daleč se bo preklopna razdalja je?
O redu velikosti tuljave, morda 3times njegova dolžina, ne pa 10-krat.
4) nepremični predmeti se ne ugotovi?
Seveda bodo! Kovinskih predmetov absorbirajo moč, če miruje ali se giblje. Vendar je to odvisno tudi od odkrivanju metodi: Če detektor zazna absolutno vrednost napetosti lahko mirujočega predmeta odkriti. Če je le čutil dinamična napetost dip spremembe bodo, samo premikanje predmetov mogoče odkriti.

hvala erikl. Zdaj sem dobil celotno idejo zelo jasno. hvala še enkrat

g. Erik, lahko označite, da me pomen op amp, uporabljeni v tem stika? jaz sem zdaj povezavo vezja. hvala

... pomen op amp, uporabljeni v tem vezja
op amp določa treba pridobiti . Nihanje se pojavi zaradi pozitivnih povratnih iz resonatorja kroga (L1 | | C8) preko C2, da ne obračamo vhod (+) za op amp.

ja i, mišljen je napetost tuljave L1, ki se razširja v ojačevalec in nato sprejeti diode za popravke?

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post dodano ob 00:49 ---------- Previous post je bil ob 00:48 ----------</span></span>
in koliko je dopolniti zaradi? z uporabo IC TL071P ojačevalnik

Izhodno napetost bo v redu 0,1 .. nekaj voltov, odvisno od razdalje in obseg kovinskim predmetom. Izhodna impedanca 10kΩ (R10).

hvala gospod za pomoč. to je res pomembno zame. hvala še enkrat

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back