Laplace / prenosne funkcije

N

Nasser

Guest
Kako se lahko proizvodnja določi glede na prenosno funkcijo in vložek (v časovnem prostoru); brez delaš obratno Laplace?

Prenosna funkcija je lahko IIR ali FIR funkcijo v obeh primerih si lahko izrazi kot polinomy, v primeru IIR funkcije, ki jo opravlja dolgo delitve in sprejme določeno število koeficientov, v tem primeru vaš odgovor bo približno biti.

Se vračate na to temo, če ste vzeli polinomy je koeficientov surovine in jih pomnožite s polinomy's koeficientov za tranfer funkcije, boste našli polinomy je koeficientov odgovora.Ta teorija je v skladu z konvolutnih lastnosti množenje Laplace transform.
Nazadnje urejal claudiocamera na januar 30, 2006 01:51; edited 1 krat

Mislim, da pogoji in FIR so IIR rezervirani za čas prenosa diskretno funkcijo, ki temelji na z-transformacija.

Za Laplaceova transformacija, eden od načinov za napad obratno Laplaceova transformacija je z uporabo delni frakcija širitev.Vzamete prenosno funkcijo, in ga bo razpadla v vsota manjših izrazov vsaka s 1. ali 2. da palice, nato pa opravlja inverzni Laplaceov transform, ki ga je videti na mize.

Prosimo, google "delni frakcija širitev" in boste našli veliko primerov.

Lep pozdrav,
v_c

Pogoji IIR in FIR niso brez Z transformacija, ki jih predstavljajo impulzni odziv prenosna funkcija, da besedami, če število polinomy coeficents prenosa nalog, se končna ali ne.

Vprašanje je bilo, kako najti izhod bi to obratno Laplace transform, kolikor sem zaskrbljen frakcija širitev je tehnika, da bi našli inverzni preoblikovati in tako ni odgovor na dano vprašanje.

Glede na vložek in prenosna funkcija izražena kot polinomials v domeni S, ko pomnožimo polinomy je koeficientov iz vhodnega signala s poliniomy's koeficientov prenosne funkcije, ste res opravljajo konvolucija od vhodnega signala s prenosom funkcijo v časovnem prostoru, izhajajo polinomy daje koeficientov proizvodnje na področju S.

Thats je način, da bi našli izhod brez opravljajo obratno.

Da bi kolikor mi je znano, FIR in IIR filtrov vedno nanašajo na digitalnih filtrov.Nikoli nisem videl jih uporabljajo za domeno-filtrov s.FIR so vse ničle se včasih imenujejo MA (drseče povprečje) in IIR sta oba pola in ničle se včasih imenujejo ARMA (auto-regresivno drseče povprečje).Sem narobe v teh opredelitev?

Check out to http://www.mathworks.com/access/helpdesk/help/toolbox/signal/fir1.html da vidite, kako so filtri FIR izvajajo v Matlab.

Proizvodnja je na voljo s konvolucijo inpu in prenosna funkcija.

v_c napisal:

Da bi kolikor mi je znano, FIR in IIR filtrov vedno nanašajo na digitalnih filtrov.
Nikoli nisem videl jih uporabljajo za filtre s-domeno.
FIR so vse ničle se včasih imenujejo MA (drseče povprečje) in IIR sta oba pola in ničle se včasih imenujejo ARMA (auto-regresivno drseče povprečje).
Sem narobe v teh opredelitev?Check out to h ** p: / / www.mathworks.com/access/helpdesk/help/toolbox/signal/fir1.html da vidite, kako se FIR filtri izvajajo v Matlab.

Nasser,
Če prenosne funkcije, je v s-domene, in je input v časovnem prostoru, morate dobiti Laplaceova transformacija vnosa.Pomnoži prenosne funkcije, ki jih Laplace transformacija vhodnih rezultatov v proizvodnjo v s-domeno.
~
Da bi dobili proizvodnje v časovnem prostoru brez uporabe inverzna Laplaceova transformacija, morate storiti naslednje:
Ugotovite, domene impulz odzivnim časom omrežja (ni lahka stvar).
Zložiti v rolnu impulz respons z vložek v časovnem prostoru.
S spoštovanjem,
Král

Če se sprašuješ o diskretnih vrednosti, lahko uporabite "Drsni trak metoda".

Lahtiju signali in sistemi knjiga daje dober primer tega, vse kar potrebujete, je vhodno funkcijo x n] [in prenos h [] n in lahko izračunati izhod.

Če ste se nanašajo na stalne vrednosti - konvolucija vam bo dala rezultatov.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back