lahko i vmesnik GPS, GSM in Memory čip na eno PIC?

G

Gokul_India

Guest
Sem načrtoval za uvedbo omejitev hitrosti na potrebne območjih .. RF način za to je že na voljo .. Ampak, želim, da to storite, da ga poskuša z GPS .. GPS položaj con omejitev hitrosti in tudi potrebne omejitve hitrosti mora biti shranjen v pomnilniški čip (kot zbirka podatkov) .. položaj GPS tekočega vozila stalno spremlja in v primerjavi z že na voljo bazo podatkov .. GSM se uporablja za vse dopolnitvami v podatkih omejitev hitrosti ... Torej, moram vmesnik GPS, GSM in Memory čip za mikrokrmilniška PIC (16f877a) .. Ali je mogoče? kako to storiti? kaj naj vsa sporočila i uporabljajo za povezovanje teh modulov, in kaj vse nožice i morajo uporabljati ...

Ali je praktično ... Razumem iz vaše izjave bi morali vsi imeti avto GPS, ali kako se ta pojem uporablja v svoj projekt ... i dont dobili sliko, kako lahko uporabite GSM in GPS za vaš namen ..........

GSM in GPS tako porabo UART. Torej, treba PIC z 2 UART. PIC16F877A imajo eno UART. Prav tako je mogoče storiti UART programske opreme, vendar je tudi težko. Poskušal sem. Enostaven način, najti druge PIC z 2 UART.

Gokul, Če govorimo o sprejemu GPS in pošljite sporočilo preko GSM, lahko zagotovo to, da z enim UART. Če je njegov prejemanje in pošiljanje sporočil z GSM in sprejema signale z GPS. Še vedno lahko storite, da se z manjšimi spremembami v strojno opremo, glede na dejstvo, da si lahko preberete bodisi GSM ali GPS in danem trenutku ni tako. Če potrebujete tako in v skoraj istem času. Predlagam vam, da imajo malo možnosti bang z uporabo nekaterih drugih IO pin. Kar zadeva spomin gre, lahko uporabite vgrajene bliskavice ali EEPROM. Skozi vaše zahteve sem ugibanjem, da je bolj od inženiringa projektov in s tem bi morala spomin sem predlagal dovolj. Če še vedno potrebujete več dodati I2C EEPROM. Vse najboljše. S spoštovanjem Sachin

Hi Mogoče ni še nihče poskušal bit poriva način, in predvsem pogovor, ki temelji na tisto, kar so prebrali v knjigah ... Njegova zelo težko dobiti hitrost prenosa od 4800 in več ... V glavnem bit tolkel se izvaja za hitrost prenosa manj kot 600bps .............

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back