Kateri opamp na 1,8 dobavi V na 0,15 je višji dobiček?

C

ccw27

Guest
Kateri od spodaj ojačevalec ima višji dobiček? Kakšne vrste pridobili lahko pričakujem uporabo tega ojačevalnik za 1,8 0,15 oskrbe v procesu, 70 dB? Jaz sem poskušal oblikovati Opamp za moje Pojasni razmikom in potrebujejo tistega, ki ima visok dobiček. Jaz sem poskušal izogniti tradicionalnim 2 fazi opamp saj zahteva odškodnino in s tem večjo površino. Jaz sem odprt za druge predloge za moje opamp. Thanks

Mislim, da prvo lahko dobite višji dobiček od cascode izhod, drugi pa ni lahko poveča dobiček, saj dobiček predvsem pridobiti iz končne stopnje. Toda prvi izhod zamahu je majhna, vendar mislim, da ustrezajo našim uporabo v Pojasni razmikom opamp napake. Drugi razlog je Pojasni razmikom VBE je nizka, zato je treba upravljanje projektov vhod.

Vhodni upravljanje projektov par zdi smiselno v smislu skupnega Način vnosa, razen če ga uporabljate par vhod NMOS v subthreshold (šibka inverzije). Svetujem vam, da razišče na prepognjena cascode OPA, ki združuje prednosti cascoding in nizke napetosti delovanje na enem odru.

Mislim, da ste bolje z 2. tip, saj imate nizko napetost in si ne morejo privoščiti fazi cacode izhod, kot boste izgubili veliko višine. To lahko storite stvari, da se poveča dobiček, ki se ukvarjajo z napetostjo preklado s stopnjo cascode proizvodnja je bolj zahtevno in bo zahtevalo veliko ponovitev.

Kaj naj uporabim za pristranskost opamp v Pojasni razmikom design? PTAT, Pojasni razmikom ali stalno gm? Thanks

Zelo me zanima v tej temi, če sem iskren. Za vašo uporabo Pojasni razmikom, opamp mora imeti naslednje značilnosti vsaj: 1.very visok dobiček (> 80dB boljši) 2.very nizko izravnavo napetosti Vos (

Raje imam, da uporabite 2. strukturo za uresničitev ojačevalnik v 1.8V Vdd. Mislim, da je bolj primerna za Pojasni razmikom. Najprej morate vedeti, minimalno Vdd, ki lahko dela pod ojačevalnik z dveh različnih struktur, potem bi dobili nekaj pojma o izbiri.

2. možnost je boljša. 1. možnost opeklin preveč toka (ne pozabite še vedno je treba ustvariti pristranskosti napetosti za cascodes). V bistvu, sem vam predlagamo, da uporabljajo preprost par diff z aktivnimi obremenitvami kot opamp za začetek. Ti bi se presenečenje Pojasni razmikom učinkovitosti morda ni tako slabo. Ne pozabite: vodenje vezje enostavno je skoraj vedno najboljša stvar v analogni zasnove krog.

Če je poraba energije je ni prva prednostna naloga, da uporabite prvi videz. Cascode vam bo zagotovil visok dobiček. Mogoče je bolje uporabiti n-vhod parov, saj je proizvodnja coltage običajno buffered z "big" kondenzator ". (MOS n je višji vrednosti hrupa). Vplivanje ni prevladujočega merila za oblikovanje, saj je bolj pomembno, da se imajo visok dobiček. Vendar pa je za majhne izravnavo napetosti morate prilagoditi pristranskost zmogljivosti, da dosežejo svoj očala.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back