Kako zgraditi preprost detektor ura?

G

gianbo85

Guest
Hi Everybody, za projekt univerzi sem, da je treba za preverjanje prisotnosti sproži-in signal v mojem aparat. - Signal je digitalna ura z variabilno frekvenco v območju 1MHz - 50MHz. - I lahko zazna ta signal, bodisi zaradi negativnih izhod LVPECL XOR (nizka stopnja na 1.6V, na visoki ravni na 2.4V), ali iz izhoda opamp (nizka stopnja na 0V, visoki ravni, na 200mV) - jaz šele potreba za ustvarjanje visoko / nizko raven, da pošljete na PIC mikrokrmilniška v primeru, da sprožijo v signala izgine. Kakšno idejo? Sem razmišljal o superdiode (opamp + diode) plus uglašen RC vezje in komparator na koncu (glej sliko). Ker prostora na mojem PCB je problem, bi rad, da bi našli enostavnejše vezje brez uporabe dveh opamps! Hvala :) Gianluca

Jaz bi predlagal preprostejši prehod digitalni detektor (kot XOR, s CLK na eno in zapoznele CLK na drugi vhod) za vožnjo "reset stikalo", in vaš RC omrežja naravnan tako, da morda 2-5uS časovno konstanto, in Schmitt buffer po njej.

Tudi, če Im desni: potrebujete spremembo v ravni logiko, da pošljete PIC, če torej izhod LVPECL ni več veliko = 2.4V, prav tako odšel / spremeni v "0 = 1.6V wher je primerjavo referenčna pls ravni napetost? si PIC, ali je to TTL združljiv vhod? Koliko voltov je to? Usual s, če ECL IC supplyd s 3 V3 ali 5V kot = PECL! primerjavo logika raven (vbb) je na max ca. 1,9 V (Vcc -vbb, 3v3-1V35), če ste hase PECL v sistemu, je supplyed (kot lvpecl po definiciji je), s 3 v3 ali ne Tudi tisto, kar potrebujete, je več kot primerjalno sklicuje na + vbb, v primeru concret? med 1355 in 2075mV, praktično na sredini, kot nastavek vam pove preveč. Primerjajte pls za 1,75 V, in je vaš stik v extrems delovanje preveč, vendar morate dobro Uref! Druga možnost je, onlya SO8 IC (NB100ELT23L) kot pretvornik ravni za uporabo in deluje do 160MHz, glejte nastavek ... :) K.

Hvala za odgovor! Dick ideja je dobra, vendar komponenta število je precej enak kot moj plus zamude uro moram dolgo sled na mojem PCB ali delayer in to pomeni veliko prostora potrebna. Karesz, če si prebral moj opis bolj pazljivo, ne bom krmo signala LVPECL neposredno na PIC, da ne bo delovalo, kot ste predlagali. Moj kolega je predlagal alternativne uporabo BJT: povezuje bazo BJT PNP do signala LVPECL, izvira do Vdd napetosti skozi upor in beg v kondenzator. Na ta način BJT obnašati kot kvadrat-val trenutni generator. Dimenzioniranje R in CI lahko ustvari napetost na ploščadi kondenzator in uporabo ADC ali komparator na pic lahko preverim, če je določen prag, da prehaja. Ko je prečkal Vt lahko razrešnico C prek druge pin na PIC in diode. Poskušal sem, da simulira vezje z Vdd = 3V, R = 1k signala in uro med 1.6V in 2.4V. Če sem dal upor na begu vse dobro deluje, vendar z kondenzatorjem ne morem dobiti napetost rampo! Vse ideje? Lep dan :)

@ Gianbo85 BJT je E, B in C, ampak jaz bi imela podlago upor preveč in tako naprej ... Res morate zamenjali Trenutni generator graditi. K.

@ Karesz. Kako sem lahko rekel, da BJT je beg in vir? :-S ehehe ... Hvala za popravek. Všeč mi je ideja o trenutnih generator, vendar ne morem spraviti k delovanju, vsaj na mojem SPICE simulatorju. Prepričan sem, mi ni treba baza upor, saj je trenutno določena s oddajnik upor in osnovno napetost. Problem je, ko sem swap upor na zbiralnik z kondenzator. Namesto da bi dobili napetosti rampo dobim bolj ali manj konstantno napetostjo. Kaj je narobe z mojo konfiguracijo? Očitno je, da lahko, če je kdo predlaga Najlažji način za izvajanje moja ura detektor ... ideje so dobrodošle! Gianluca

hi Gianluca, lahko vstavite / prehod od izhoda PECL po serijski Schottky (Cathode ven ECL), serijski upor-kondenzator med Vcc in GND_ C je GND .. in to je od 1. do 2K Vcc ... skupno točko Cathode / R & C je izhod preveč. Praznjenje mora biti mogoče z vklopljen vzporedni upor na CK

No, tukaj je tisti, ki sem narisal gor v teku nekaj minut, da se zdi, da dela. Zelo nizka aktivira count, ampak passives bi bilo malce debel, če integrirano (še zlasti zato, nižje želite, da se minimalna odkrivanje freq biti).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back