kako v travnato moj. hex datoteko ATmega8, ki jih vmesnik ISP?

H

hero0765

Guest
hi: Rabim sofeware končati ta posel, ki se vam predstavim kar sofeware rabim.

glej to [url = http://www.kmitl.ac.th/ ~ kswichit/IspPgm30a/ISP-Pgm30a.html] ISP-Flash Programmer Ver 3,0 [/url] (glej na dnu za programsko opremo)

Pravzaprav je majhen ulov za AVR programskih vsebin prek vmesnika ISP. Kot morda že veste, da lahko AVR treba načrtovati na tri načine: ISP, Parallel in JTAG. 8 Mega nima vmesnik JTAG, da ste zapustili z ISP in Paralelno programiranje. Ulov je, da se program prek ISP vam vmesnika boste morali zapisati varovalko za omogočanje vmesnik ponudnika internetnih storitev, kot AVRs nimajo, da je taljeni spali privzeto. Torej ste zapustili z izbiro Parallel programskega vmesnika, lahko kupite univerzalne programer, kot Genius540, ali nekaj podobnega AVR Dragon. Ali si lahko programer sam, kot je "ckshivaram" omenjena. Za programsko opremo, AVR studio je buildin podporo za AVR Dragon, Genius prihaja z lastno programsko opremo, in za enega, ki jih navaja "ckshivaram" programska oprema je na voljo na povezavi v zip datoteko.

Ulov je, da se program prek ISP vam vmesnika boste morali zapisati varovalko za omogočanje vmesnik ponudnika internetnih storitev, kot AVRs nimajo, da je taljeni spali privzeto
[B. ] , se motite! [/B] ISP vmesnik privzeto omogočen skupaj z notranjo uro. To je samo takrat, ko program varovalko CLSEL napačno, da boste imeli nobene druge izbire, kot uporabiti paralelno programiranje (ni vzporedna vrata, visoke napetosti paralelno programiranje) povezava ckshivaram objavil zgoraj vam lahko pomagajo, če želite uporabiti programmer ISP, ki uporablja vaš vzporedna vrata računalnika nožice.

Hvala za popravek. Sprašujem se, zakaj nisem dobil nov čip z izvajanimi varovalko. BTW na vžigalnik ni predviden varovalko CLSEL.

Hvala za popravek. Sprašujem se, zakaj nisem dobil nov čip z varovalko izvaja.
Misliš, da so vsi AVR kupite imajo SPIEN dissabled? To je iz mega8 lista, si lahko preprosto ogledate privzete vrednosti za RSTDISBL (reset onemogočite) in SPIEN (serijska prog omogoča.) [PRILOŽITE = CONFIG] 54272 [/ PRILOŽITE] Tudi default ura: "Naprava je priložena CKSEL = "0001" in SUT = "10" (1 MHz notranji RC oscilator, počasi narašča moč) Nikoli nisem videl napravo z različnimi nastavitvami default
hi:.. Rabim sofeware končati ta posel , ki me lahko uvedejo sofeware kaj rabim.
nisi omenil, če imate kakšne posebne programer, vendar pa lahko uporabite ponyprog ([url = http://www.lancos.com/prog.html] PonyProg - Serial naprave programer [/url]) ali AVRdude, tako podporo različnih programerji Jaz osebno uporabo AVRdude in posebej sprednji konec, ki omogoča zelo enostavno varovalko nastavitve, AVR Burn-O-Mat ([url = http://. avr8-burn-o-mat.aaabbb.de/avr8_burn_o_mat_avrdude_gui_en.html] AVR8 Burn-O-Mat avrdude GUI [/url]), Alex

Sem bil preverjanje moj popis ATMegas in tukaj so rezultati: ATMega32L plastične embalaže (Reel od 10) SPIEN varovalko programirano ATMega16L plastične embalaže (Reel od 10) SPIEN varovalko programirano ATMega8L (Reel 25) 7 že uporablja 18 tega 7 v ni ni SPI varovalko programirana, preveri preostalih 18, nobeden od njih ni imel programirana varovalke, vključno SPIEN. To me vodi do ocene, da morajo biti kolut iz iste serije, v kateri zaradi neznanega razloga SPIEN ni bil programiran privzeto. Hvala vsem za popravljanje moje napačne predpostavke (iz izkušenj in ne kot branje list) Nutshell:. Preberite list previdno, tudi če ste računalniški inženir

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back