kako se znebiti rele chattering?

D

dipakbb

Guest
Hi, jaz sem oblikovanje vezje za nizko baterije odrezati.
zahteva 11.5v oprto na (baterija, povezanih) in
10.5v rele off (odklop akumulatorja)
napetost akumulatorja 12v/10 amp, obremenitev 6amp max, problem je, ko gre napetost v bližini okoli 11.5v rele se začne chattrring.
moje vezje uporablja ic555Citat:

Rele chattreing se ponavadi zaradi utor kondenzatorjev ali kadar ni kondenzatorji se uporabljajo po vsej rele tuljave.Kakorkoli, objavljate vaše bo shematični govoril iteslf .. Cheers

Hočeš nekaj histerezo v vašem Podnapon odkriti
primerjavo, ki bi morala biti večja od črte od SAG
pritrditev tovora.

U lahko uporabi nekaterih primerjalnih vezja z uporabo opamp in zagotavljajo nekatere hysterisis za vklop / izklop obremenitve

akhil

design primerjalnim z hysterisis potem u ne bo dobil kakšno šklepetanje.

- Babesh

Mislim, da nekaj logičnega mišljenja je treba uporabiti.Misli o tem, zakaj je rele chattering namesto načine vlaženje spremembe napetosti tuljave.Dodajanje kondenzator čez Induktor običajno ni dober način za ustavitev nihanja in bi lahko bilo bistveno slabši.

Samo in Dick_freebird so Akhilmukund prišli do rešitve do sedaj.Mislim, da je razlog za šklepetanje je preprosto, da je bila ustanovljena z oscilator baterija in polnilnik, ki je časovno elementov.Ko je na naboj, napetost akumulatorja dvigne nad to je nazivna moč, rele preklopi polnilnik off in pade napetost.To naredi vezje mislim baterije potrebuje ponovno polnjenje, tako rele se spet vklopi.Proces je ciklična, zato "chattering".

Ne razumem, zakaj je 555 se uporablja, razen če je del napetosti regulator (PWM?).Kaj je potrebno, je histerezo zagotoviti mrtvega pasu med nizko in visoko napetosti dajatev, v kateri rele ostane v mirujočem stanju.Shematični bi rešili problem.

Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back