kako odpraviti začetno stanje števec

J

jon_brutal

Guest
Hi vsi to je števec i je F, b, a, 9,8,7,6,5,4,3,2,1,0, F, b. .. Nameravam narediti števec, ki je b, a, 9,8,7,6,5,4,3,2,1,0, b, a, 9,8,7,6,5,4,3, 2,1,0, bi morali odstraniti F, kako naj naredim to. Tukaj je vezje .. lahko kdo pomaga mi, da popraviti to ... hvala you.im pritrditev multisim datoteko za urejanje.

Če ste seznanjeni z JK flip-flops in osnovne tehnike zmanjševanja, morate pisati vse "prehodov" in nato izšlo, kateri od vhodov štirih FF je treba, na kateri logični ravni, da bi prehod zgodi. Na primer, želite iti iz B v A, to pomeni 1011-1010, kajne? To pomeni prvo FF (za najnižjo bit) mora iti 1-0, zato je treba K 1, J in je lahko 0 ali 1. Drugi FF mora iti od 1 do 1 (tj. da prejšnje stanje), kar pomeni, da za moramo biti K 0 in J so lahko 1 ali 0, in tako naprej. Ko ste napisali resnico mizo za celoten sistem, lahko uporabite Karnaugh mize (kartice / maps), da ga čim bolj zmanjšati in dobili želenega rezultata. Celoten reševanje zahteva pravično nekaj dela, če to storite ročno, in nisem imel časa, da delo točno še ... vendar pa bi morali imeti možnost, da bi bilo delo, če poznate osnove. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 23 minutah: [/color] [/size] Had nekaj časa, da bi ubil, zato sem to delal za vas ... (Ne zagotavlja 100% pravilno) sem označena štirih bitov binarnih kot D, C, B in tako: DCBA 1 0 1 1

hvala, res super ide, ko sem poskusil, da bo iz vas obvestili o rezultatih. Še enkrat hvala, res v pomoč.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back