kako natančno vedeti dolžino daljnovoda?

L

liletian

Guest
Hi Guys Oblikoval sem pol line valovno dolžino prenosa, jaz bi rad vedel natančno dolžino daljnovoda. Jaz načrtovane za povezavo daljnovoda do 200 Ohm upor na koncu na PCB. Ukrep S parameter prek omrežja analysizer in izračunati dolžino daljnovoda natančno. Imam nekaj vprašanj tukaj: I priključite upor neposredno do konca prenosni daljnovod, je pravilna? Ali bo prišlo do kakršnih koli izgub, significent, ki bodo vplivale na meritve? Drugič, kaj bo natančnost izdelave PCB, lahko ohranijo izdelavo natančnost 1mm? 3. Kakšna bo dolžina polovice valovne dolžine daljnovoda na 2GHz s PCB dieelectrical konstanto 4? Hvala veliko

1. Dolžina se lahko določi lažje od resonance merjenje skrajša skladu z ohlapnih vezi z odprtim koncem, se mi zdi. Z S11 meritve, kalibracije natančnost vpliva na rezultat. Ne excatly razumejo namen prenehanja 200 ohm za vaše meritve. 2. 1 mm do?? 3. Odvisno od Točen razpored PS: To delovno mesto je treba bolje dodana na vaš podobne prejšnje nit, mislim.

Da, strinjam se z vami na 200 Ohm upor tukaj. zakaj bi bilo treba skrajšati črto? Misliš kratek konec ukrep S parameter? Bo odprtim koncem boljši primeren za Mikrotrakasta line?
1. Dolžina se lahko določi lažje od resonance merjenje skrajša skladu z ohlapnih vezi z odprtim koncem, se mi zdi. Z S11 meritve, kalibracije natančnost vpliva na rezultat. Ne excatly razumejo namen prenehanja 200 ohm za vaše meritve. Da, strinjam se z vami na 200 Ohm upor tukaj. zakaj bi bilo treba skrajšati črto? Misliš kratek konec ukrep S parameter? Bo odprtim koncem boljši primeren za Mikrotrakasta line? 2. 1 mm do?? Mislim 1mm krog napake. Na primer. 2 cm, dejansko bo vrednost 20 + - 1 mm 3. Odvisno od Točen razpored Ja, vem. Ali obstaja software lahko uporabim za izračun za Mikrotrakasta line? hvala veliko PS:. To delovno mesto je treba bolje dodana na vaš podobne prejšnje nit, mislim, da

zakaj bi bilo treba skrajšati črto?
osnovna ideja je, da ukrep resonator. Tako odprti in kratke bo uvedla nekatere odstopanje dolžina v primerjavi z neprekinjeno črto menjalnik. Torej strogo govorijo, najboljša nastavitev je odvisna od namembnosti daljnovoda in vaše meritve zmogljivosti. Ker bo Hitrost širjenja je odvisna tudi frekvenco, najbolj natančno merjenje je razlika S21 meritev z daljnovodi PCB različnih dolžin. Na ta način, vse napake, ki jih je uvedel coax, da prehodi PCB in prav tako je lahko faza VNA izravnavo izničijo.

Res ne boste dobili. Mikrotrakasta line (Uporabil bom Mikrotrakasta line) je fiksno dolžino. (Žal, bi moralo biti Mikrotrakasta line). Lahko ukrep na voljo konec preračunati dolžino. Strinjal sem se dolžina ne bo popolnoma enaka kot sem povezal linijo za tranzistor. Vendar pa bi morala biti blizu, kajne? Prav tako, saj je določena mirostrip dolžino. i ne more meriti S21 dolžine razlika v Mikrotrakasta line. Vse druge predloge? Zahvaljujemo se vam za zelo koristno razpravo.
osnovna ideja je, da ukrep resonator. Tako odprti in kratke bo uvedla nekatere odstopanje dolžina v primerjavi z neprekinjeno črto menjalnik. Torej strogo govorijo, najboljša nastavitev je odvisna od namembnosti daljnovoda in vaše meritve zmogljivosti. Ker bo Hitrost širjenja je odvisna tudi frekvenco, najbolj natančno merjenje je razlika S21 meritev z daljnovodi PCB različnih dolžin. Na ta način, vse napake, ki jih je uvedel coax, da prehodi PCB in prav tako je lahko faza VNA izravnavo izničijo.

Bil sem opisuje metodo za določitev najbolj točno določene lastnosti prenosa geometrije line na posebno podlago. To vključuje tako preizkus strukture različnih dolžin. Nisem še razumeti, kako je daljnovod prekine v vašem design, tako da ne morem vedeti, kateri bo metoda merjenja uvesti najmanjše napake. Če je resonator vlogo, bi si raje podobno odpovedi (glede na odprto / kratka) za merjenje. Ti so tudi prosi za expectable natančnost izdelave. Mislim, da bo največji prispevek napake prihajajo iz Er spremembo običajnih podlagah.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back