Kako lahko izboljšam uspešnost RF čas?

J

Janakfun

Guest
Hi All, Jaz sem z uporabo komunikacijskega sistema RF. Trenutno sem že čas, povratni let okoli 30mS in želim zmanjšati, da imajo razdaljo med fiksni dve vozlišči. Imam naslednje možnosti: 1. Uporaba BPSK @ 40kbps hitrost prenosa podatkov 2. Uporaba O-QPSK @ 250, 100 ali 1Mbps hitrost prenosa podatkov. 3. Uporaba Directional antena namesto omni directional antena. 4. Povečanje moči Naj vedo, kateri dejavnik bo imela vpliv na čas. Hvala, Janakfun

Izgleda, da boste z 802.15.4 sub 1 GHz. Vse možnosti, ki jih omenja je verjetno nič opraviti z vašo težavo. Vi bi morali videti, da izvaja protokola v vašem sistemu. Mazz

Da Mazz. Uganili ste prav ... Jaz sem z uporabo IEEE 802.15.4 1 GHz radio .. Ampak moje vprašanje je, vsaj morala modulacije sheme ali data rate me čas za izboljšanje. In če ne potem prosim povej mi razlog .. Hvala

Zakaj pa ste pričakovali, da bo modulacije ali hitrost prenosa podatkov pa vpliva? Hitrost prenosa podatkov bi lahko storili, vendar se zdi nenavadno, da je vaš tovor tako velika, da sprejme 30ms. Če uporabljate 40kbps, mora biti večji od 150 bajtov. Če je to vaš primer, bo tako višja hitrost prenosa podatkov zmanjša zagotovo. Mazz

modulator in de-modulator, v vašem primeru lahko izboljšajo zamudo. Torej, uporabite hitreje modulator in de-modulator.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back