Kako do sinhrone hitrosti ac motor v RPM?

P

powersys

Guest
Vemo, da: n = 120 f / p ...... (1) ... kjer je n sinhrono hitrost ac motorja v RPM, f je oskrbo z električno energijo frekvence, in p je število pole. Če pogledamo na desni strani (RHS) iz enačbe (1), enota je Hz ali 1 / s. Prav tako vemo, da je enota za n RPM. Če je moje mnenje, enota v RHS, to je Hz ali 1 / s, se ne ujema z RPM. Vsakdo bi lahko pojasnili o tem? Hvala.

1RPM => 1 / 1min = 1/60s 1Hz => 1 / 1s => 60RPM V obeh primerih je enota 1 / čas .. S spoštovanjem, IanP

Ena od uporabnih funkcij Mathcad je njegova sposobnost, da bi spremljali standardnih enot v izračunih in za pretvorbo enot izračunane količine samodejno. Če enota ni na voljo v vgrajeno v knjižnici enote Mathcad, potem bomo lahko ustvariti. Kot rpm ni na voljo v knjižnici, sem poskušal ustvariti kot je prikazano na spodnji sliki:
unit.jpg
Pls, upoštevajte, da določim rpm ≡ 1 / s. Imam treba opredeliti rpm ≡ 1 / (60s). Ampak, če sem opredeliti rpm ≡ 1 / (60s), nato pa vse rezultate, so bili napačni ... Zato sem vprašal vprašanje tukaj ... kakšno idejo za spremembo Mathcad datoteke? Hvala.

powersys, naj f = moč frekvenca (Hz). p = # polov. fsyncs (Revolutions / sekundo) = 2f / (p). fsync (RPM) = 60fsyncs. Primeri;. 2 pole motor z močjo 60 Hz je sysnchronous hitrost 3600 RPM. . 4 pole motor z močjo 60 Hz je synchrounous hitrost 1800 RPM. S spoštovanjem, Kral

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back