kako dati waveport in zrak polje za monopolna antena v HFSS

D

dreamzalive

Guest
i am načrtovanje UWB monopolna antena dimenzije substrata 34x36 mm. Hočem vedeti, yo kako dati razsežnosti waveport in zrak polje v HFSS? moje feedline je širina 3mm. to je 2 sidede anteno.

to je ultrawideband anteno. v tem obliž na eni strani FR4 substrat debeline 1mm in tlemi, je na drugi strani. Obliž je sestavljen iz polkrožnih območja s polmerom 11 mm, 2 pravokotnike 22x6mm in 14.1x3.7. feedline je pravokotniku 11.4x3 mm. na drugi strani zemlje je dimenzije 11.2x36 mm. vsak je pravi e. je Defected razlog strukturo, pol osmerokotne resonančnega ring na hrbtni strani antene in omega-oblike režo na sevalnih obliž. oblikovani režo na sevalnih obliž

hi mislim u antena je majhna, ker vrsta antene, tako da lahko u uporabil pavšalni vrata med vašim razlog za krmo skladu z enako širino, ki jih vaš vir linijo

in kaj bi se razsežnost polje zraka .. izdatkov za antanna je priloženo. plz videli ...

hi sevanja škatla z dolžino 80 mm je v redu za to, ampak u pojavljale v zvezi z eno ali dvema problema, ko u simulirano v hiter način za 2-18GHz (i nikoli storil z drugo metodo, za anteno UWB), če u to storil za 3,1-10,6 ali 02-12 maj se ne pojavljajo

hvala za odgovor .. 80mm kocke ali 80 mm od podlage na vse strani? problem je, da moram priti zarezo na 3,3-3,6, 5,25-5,35 in 5,75-5,85, ampak jaz sem že na 3.2-3.8,4.7-5.0 in 5,5-5,7. Pravkar sem se premika 2. in tretjih zarezo to je vse.

Pozdravljeni, Ni važno, kaj antene ste načrtovanju in pri katerih frekvenčno območje je, splošno pravilo za zrak polje razsežnost je, da je treba Lamda / 4 stran od sevalnih strukture (antena). V vašem primeru ste načrtovanju UWB antene, ki deluje 3,1-10,6 GHz tako, dont pozabite uporabiti Lamda izračunana na podlagi nižje delovno frekvenco, ki je v vašem primeru je za 3,1 Ghz ali 3GHz. Vaše 2. vprašanje, kot je prej povedal uporabo lumped pristanišče za vzbujanje, ker to ustreza tudi za Mikrotrakasta napajalnem vodu. Ali popravite polje velikosti v skladu s pravilom, navedenim zgoraj, in če še vedno ni uspelo uvrstiti rezultati, ki ste pričakovali, kot je omenjeno v vaš zadnji post zgoraj. Objavi svoj projekt in ga bom pravilno za vas. / SC

hvala za ur pomoč ... je bilo res zelo koristno. priložena datoteka je papir, ki hočem, da jih izvajajo FR4. Prispevek je na rtduroid. pri FR4 pa ne daje ustreznega zarezo ter zareze je tudi na napačnem mestu. z lambda = 12,255, tj lambda / 4 samo dve oceni, ki prihajajo. jaz ne vem, kako naložiti HFSS projektov. zato prosim pomoč mi jasno.

Hi, sem imel hiter pogled skozi papir, ki ste jih prenesli. Ste optimizirana širino vašega Mikrotrakasta feedline po FR4 subtrate doseči 50ohms lastnost impedance?? Če uporabljate isto razsežnost 2.84mm, kot je določeno v dokumentu potem je narobe, ker so se izračuna glede na podlago, so uporabljale, ki je RTduroid. Za Mikrotrakasta dimenzije si lahko pomagajo z Požar knjige inženirskih mikrovalovni pečici ali preverite naslednje kalkulator [url = http://www.emtalk.com/mscalc.php] Mikrotrakasta Line Calculator | em: pogovor [/url] Uporaba je pravilna vaš dimenzije feedline Mikrotrakasta in prepričan sem, tvoj problem bo solved.you morali uporabiti lumped pristanišče enakih dimenzij kot je vaš Mikrotrakasta feedline širine in višine substrata. Če ste pravilno mere Mikrotrakasta napajalnega voda in omenjenih stvari so že poskrbeli potem nisem prepričan, kaj je narobe z vašim projektom. Ne morem si pomagati, dokler ne vidim svojega projekta vedeti, kaj počnete. Naloži svoj projekt in jaz ll imajo pogled na to. / SC

lahko prosim povej mi, kako prenesti projekt?

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda ob 17:04 ---------- Prejšnji post je bil ob 15:07 ----------</span></span>
i naredili vsaka stvar, kot je navedeno v dokumentu samo, razen moje feedline, ki je širine 2mm. moja vrata so širine 2 mm in višine 1 mm. Jaz sem že zarezo na 2,8-3,6, in 4,8-5,2 5,4-5,6. jaz sem z uporabo zračnega mejo 12,255 iz vsake površine. plz povej mi, kaj je narobe s tem, kot sem jaz ne pridobivanje ustreznega rezultata in tudi moj 2. in tretjih zarezo je VSWR za okoli 2,5.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">--------- - Post dodano ob 17:16 ---------- Previous post je bil ob 17:04 ----------</span></span>
, in tudi vse moje površine so kot nalašč, e

hi u naj zip HFSS glavno datoteko in nato u jih lahko pritrdite

T23 je z zrakom polje lambda / 4, drugo pa je najbližja dobim. plz videti

jaz tudi preizkušen z dimenzijo val pristanišča 11.4x2 mm, da bi dobili značilne impedanca 50ohm, vendar rezultat ni bil zaželen ....

hi i design veliko anteno HFSS, ampak za neke vrste antena, i se uporabljajo pristanišča val ponavadi svojih ne več tako dobro kot u želijo, vendar v valu pristanišču CST bolje kot pavšalni simulacija pristanišča u so nekatere problem i jih popraviti, a jaz vekanje razumeti, zakaj u spremeniti podlage ?

hvala za vašo pomoč. dejansko i wante za proizvodnjo te antene in ker FR4 je veliko cenejši od rt-duoroid sem šel za FR4. ampak jaz je ne dobi ustrezne zarezo. v tej datoteki im hetting zareze na 3,2-3,6, in 4,5-4,9 5,4-5,6 v primerjavi 3.3-3.6,5.2-5.35, 5,75-5,85. lahko prosim povej mi kako moči jaz zaslužiti to. bi jaz zmanjšala feedline do 2mm namesto 3, da bi dobili značilkah impedanco 50ohm ..

hi u vekanje zaslužiti dober rezultat, saj FR4 izgubo je veliko in ga ne moremo dela, kot tudi drugih snovi, ampak jaz preverite in poskusite za u

Hi, glej pripeto datoteko i da se popravijo. Prvi Notch, je prav v istem frekvenčnem razponu po želji, druga pa je malo prej od 5,01-dalje. Zareze imajo relativno nizko VSWR ker FR4 je izgubno material in nad 1GHz izgube FR4 gets visoka in da je razlog 3. Izjeda sploh ni naveden. Poleg tega širina Feedline ni pravilna za 50Ohms, je treba okoli 1.9mm za dosego 50Ohms lastnost impedance. Kako ste se odločili za 3 mm, širina?? Vsak poseben razlog?? Vaš airbox velikost wasn't pravilni, kot je Lamda / 4 25mm ne 12.5mm, če ste izračunali Lamda uporabljate f = 3GHz vaše Lumped pristanišče vzbujanje je bil določen za 36Ohms, ne vem, zakaj. Imam jo popraviti za 50Ohms kot dobro. Spremenili ste substrat, tako Mikrotrakasta feedline širina boste lahko spremenijo in zato vse druge dimenzije se bo spremenilo, da bi dobili točno isto rezultate papirja, ki ste jih omenili. Moj komentar: S enakim substratom kot je določeno v knjigi in poskusil ponoviti rezultate papirja z uporabo natančne Mere, navedene v dokumentu. To je vedno prvi korak. Ko je to storjeno, potem lahko spremenite substrata za FR4 ali katerikoli želeni material in potem videli, njeni učinki na rezultat. Da bi ohranili enake rezultate lahko igrate z merami različnih delov geometrije antene. Upam, da ste dobili moj point. / SC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back