Kaj je bolje Xilinx VIRTEX 2 Ali Altera Stratix?

S

shawndaking

Guest
Žal to Zadeva Sounds Corny, ampak zdaj sem Intereseted To Know You'r mnenje?

Morate primerjati Altera "Stratix" na Xilinx "Virtex-II-Pro" (da ne bo "Virtex-II"). "Virtex-II-Pro" ima veliko (sto) vgrajeno 18x18 Podpisano Multipliers, in vgrajeni v jedro PowerPC. Top end "Virtex-II-Pro" naprava ima 125.136 Les (Logic Elements) = xxM vrat (kdo ve, vrata, enako število?) + 556 18-bit Multipliers + 4 x PowerPC procesorji + 10Mbits RAM + 24 Multi-gigabitov Tranceivers + več. To je True (skoraj) SOC napravo. Stratix ima svoje prednosti preveč - in se ne zaostaja na vseh. Top end Stratix naprava - 114.140 Les (Logic Elements) = xxM vrata (spet? - Kdo ve, vrata, enako število) + isti RAM (10Mbits) + 229 9-bit Multipliers + LVDS, PCML, LVPECL Tranceivers + DSP procesor + NIOS krmilnik in še več. Prav tako skoraj True SOC napravo. Cene? - Najverjetneje konkurenčni drug drugemu. Frequency / območje Performance - kot da je videti "(iz podatkov stanja) del Xilinx je bolje. Toda nihče ne more povedati, ZARES - dokler je bil praktično napravo optimizirana, izvajajo in testirane v laboratoriju. Izgleda, 2 podjetji sta grize drug drugega "zadaj", da bi dobili roba - ampak na koncu - so približno celo!.

Če se sklicujete na Virtex II, in ne Virtex II pro, Stratix je bolje. It's bakra tehnologijo, ima številne izboljšane funkcije in zagotovo je to hitreje. Poskušal sem z resnično velikimi design in Stratix je bilo okoli 25-30% hitreje.

prijatelj naredil nekaj hitrih meril z Stratix ... misli, da je ni tako dober, kot Virtex II ... to je tudi dražji. Ne morem to preveriti, tako da lahko samo obravnava kot gossip, ampak jaz bi se nagibajo k mu verjameš ... do nedavnega je bil velik fan * tera

Imam ne uporablja Stratix naprava še ni, vendar pa nekaj pripomb. Sem ugotovila, da se podobni vzorci na koncu z manj FPGA Xilinx naprave za Virtex-II in so bili sposobni doseči 120 + MHz sinhrono logike za najpočasnejše deli, toda Altera Software je veliko lažje in manj Otroški voziček kot orodje Xilinx . V smislu stroškov, jaz bi napovedujejo, da bo Stratix naprave padec hitro v naslednjem letu ali tako. Virtex II naprave so precej draga, vendar pa so doživeli nekaj kapljic v zadnjem letu. Loki

IMHO, Virtex II je močnejši konec stroškovno učinkovito, potem Stratix zaradi številnih funkcij, ki vašo ne vidi na prvi pogled, neposredno primerjali število LUTs, spominov, multiplikatorji, in stroški: - porazdeljeni spomin Virtex II omogoča zgraditi zelo učinkovit filtri FIR (ki temelji na porazdeljeni aritmetično), velik premik registrih, bankah malih spominov in tako naprej; - Virtex II blok pomnilnika je bolj primerna za obdelavo signalov (še posebej za več kanalov), nato pa tri blok velikosti Stratix (v resnici, lahko vaš učinkovito uporabo le eden od njih), - poleg tega, Virtex II PRO bije Stratix glede silicija regresov. Le zelo neprijetno lastnost v Virtex II (ne v Virtex II PRO), za mene je dramatično zmanjšanje hitrosti vgrajenih multiplikatorjev v zadnjih Virtex II listom, nekaj časa nazaj - približno 1,5-krat! (Nekateri moji načrti so bili raztresen). Ampak vseeno, ko sem redno izbirajo med Xilinx in Altera izdelkov za moje projekte (za več kot 8 let), Xilinx izkaže, da je najboljši.

Stratix je dokaj nova v primerjavi z Virtex, bo verjetno trajalo nekaj časa, Stratix prevzeti večje priznanje.

Sem naredil nekaj bechmarks ter primerjati Stratix vs Virtex II (ne Pro). Ugotovil sem, da so precej enakovredne za večfazne FIR filter. Vendar pa Stratix postal nekoliko hitreje, ko sem uporabil vgrajeni seštevalnikov znotraj blokov DSP. Blok DSP omogoča Stratix najprimernejši kot Virtex II za zahtevke FIR: free seštevalnikov, premik registrov za pipe, ... Veliko količino RAM-a 512-bit v Stratix nadomestilo za enostavno razdeli RAM notranji del Xilinx. Virtex II RAM 18k-bit je bil kul za moj prejšnji design, vendar v moji zadnji, mega 512k-bit megablocks so zelo kul in je bilo manj izguba spomina z veliko količino RAM 4k-bit. Vendar pa se za ceno / logika / multiplikator, obstaja več multiplikatorji v Virtex II kot Stratix za isto količino logike celic (ni vrat). Sem že rekel, da: Altera in Xilinx nikoli ne boste izgubili prodajo konkurentke zaradi cene! Orodja? Quartus II v2.3 strmoglavilo 3-krat danes! ISE5.1 deluje samo na XP ali 2000. Orodja za iskanje napak (signal iz pipe in chip področje) podobni. Moje mnenje: ex equo! Zelo težko izbrati med obema! Res je odvisno od uporabe.

Tukaj je Altera terjatev (sem se pogovarjal z enim od svojih včeraj fant): - Stratix je lahko hitreje kot VirtexII, ker vse plasti so baker in ne samo moči plasti - Altera je boljših stopenj cen na Stratix kot Xilinx, ker je tehnologija 0.13u namesto od 0.15u (hum! številke so?) Mislijo, da bo veliki zmagovalec leta 2003!

Stratix ima več funkcij, kot Virtex-II. Ima boljše bloki DSP, večje pomnilnike, 3 vrste spominov. To manjka samo sprednji visoke hitrosti SERDES in hardcore vgrajeni CPU primerjati z Virtex-II pro. Virtex-II je 0,13 proces, če se ne motim. Virtex-II koklja arhitekture je omejena v smislu, če imate veliko število globalnih pristojbin uporabe uro, da jo je BUFGMUX omejitve. Stratix dobil več svetovnih virov uro in so zelo prilagodljivi PLLs. Cena za Stratix je zelo konkurenčen. Tam bo druga različica Stratix z Embedded CPU in visoke hitrosti SERDES prihajajo v tem letu. To tekmovanje med & X je zelo dobro za nas, oblikovalci FPGA.

Nova naprava Stratix G serije imajo spredaj visoko hitrostjo SERDES. diferencialne Stratix je pari surport več standard vendar pin ni prilagodljiva kot Virtix-II, so njegovi diferencialni pari določen kot vhod ali outputcan, in diferencialno Virtex-II je pari se lahko programirajo, kot vhod ali izhod.

Vi se verjetno potrebovali nekaj podpore s strani prodajalca, in mislim, Xilinx podpora je boljša.

To je odvisno od vaše prijave primera. Če mi poveš vaše vloge vam priporočam dober FPGA?

Altera pogosto dejal pred njimi. Xilinx pogosto storiti, preden so rekli. Videl sem Stratix GX demo krovu. Samo Stratix chip + serdes čip.

halo jaz mislim, da če morate imeti varen bitnim tokom virtex II je betther. imel trojno des jedro enkripcija, da je dober vir. bye G.

Imam izvajajo motivom na obeh ViretxII in startix10F. Področje uporabe v Virtex je veliko bolje kot Stratix. Ne vem, da se vrne k boljšemu sinteza / p & r z orodji Xilinx ali s strukturo FPGA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back