Input Navedeno hrupom Izračun!

S

suria3

Guest
Hi Guys,

Imam vprašanje v zvezi s tem Navedeno Noise Izračun Vložek za moje Transimpedance Ojačevalec Design mojega raziskovalnega projekta.I merjena skupna enaka vrednosti hrupa in to mi je pokazala približno 15pA / √ Hz.To je vrednost sem dobil v frekvenci, na 1GHz ker im načrtovanje za 1.25Gbps.Sedaj moje vprašanje, kako spremeniti to vrednost v nA RMS.Moji podatki, ki delujejo stopnja 100Mbps za 1.25Gbps in moje nizke Kritična frekvenca je približno 50kHz.S tem da te vrednote, kako izkoristiti njih.Vaša povratna informacija je zelo cenjen.

Hvala,
Suria

Naj poskusim:
Vaš izhod iz hrup napetost Rf-krat višja kot vložek iz hrupa:
Vn, od = Rf * V, v
Lahko izračun hrupa moč napetosti s sprejemanjem sestavni vn, ven, rms ^ 2 = ∫ Vn, ven ^ 2 df.
Spodnja meja je sestavni 0.Ključna točka je določitev višje meje.Odvisna je od lastnosti TIA prenosa in je nekaj dejavnik večja od pasovne širine TIA.
Za primer odziva Butterworth izvršilnih organov = 1,1 * TIAbw.(Iskanje Enakovredna Noise Bandwidth in Integrali Personic v Broadband sprejemnike knjigo-Saeckinger za optične komunikacije p vlaken 67-70)
Iin, rms = Vn, ven, rms / Rf = 15p * √ (TIAbw * 1,1) = 15p √ (0.7BitRate * 1.1)

Leta, v, rms = 0.131 UA za TIABW = 70m
Leta, v, rms = 0.465 UA za TIABW = 875M

-> Na primer, v primeru bitnih napak = 10-9, imate električni občutljivost v območju:
12 * V, v, rms = 1.17uA-5.5uA

Hi Pixel,

Hvala za vaše dragocene feedback.I bo pomagala kliknite gumb za vas kmalu.Potem imam še eno vprašanje tukaj.Ko pridem Enakovredno hrup vložka, ki je 15pA / √ Hz, sem ga vzel na frekvenco 1GHz za 1.25Gbps.Pravzaprav, na kateri frekvenci rabim, da sprejmejo enakovredne vrednosti hrupa.Njena na 625Mhz pri osnovni frekvenci (polovica hitrostjo prenosa podatkov) ali 1.25Ghz, kot vsako stopnjo bit.

Potem, ko nekateri pravijo temu "vnos iz hrupa, gostota toka je bila nižja od 20pA / √ Hz v frekvenčnem pasu ojačevalnik", so povedal band freqeuncy delovanja TIA, ki jih oblikujejo.Tako kot moj primer moja delovna frekvenca je od 50kHz do 875Mhz (nizka cutoff frequecy - Tia BW) ali kaj drugega.Prosim, mi pojasni v tem delu, kot tudi.
" , actually how u did u get the value of 12 and your calculation proves as my input sensitivity is also in the range from simulation.

Potem si je odgovoril, da "v primeru bitnih napak = 10-9, imate električni občutljivost v območju: 12 * V, v, rms = 1.17uA-5.5uA",
dejansko kako u did u zaslužiti vrednost 12 in vaš izračun pokaže kot svoj prispevek občutljivost je tudi v razponu od simulacije.Hvala,
Suria

Najbolj pomembne informacije za optične sprejemnik je najmanjši zaznaven vrha do vršnega toka (ip-p), za posebne USI, ki se imenuje električna občutljivost.Če ste prevzeti enake verjetnosti za tiste in ničle in belega šuma je mogoče izračunati, da je občutljivost sorazmerna vhodni rms tok s faktorjem Q:
ip-p = 2 * Q * v, v, rms,
Q je odvisna od BER, tako da se za nižje BER, morate višji signal.Lahko se spomnite, da za spremembo za BER od 10-3, je Q pribl.spremenila za 1.
...
BER 10-6 Q = 5,753
BER 10-9 Q = 5,998
BER 10-12 Q = 7,035
...
v,, rms = VN, ven, v rms / Rf
Lahko opazite, da če želite ugotoviti občutljivost in i, inrms, boste morali najti najprej vn, od rms, ki se opravi z integriranjem izhodne hrupa spektralne gostote v celotnem frekvenčnem območju ...tj od 0,1 ...100G.
* Če ste simulacijo
V Cadence je funkcija rmsNoise, ki vam omogoča rms hrupa na točki, ki ste ga navedli v hrupom določa kot proizvodnja.Daj interval 0,1 ...100G, in iz TIA, kot izhod hrup.
Na primer:
v, v, rms = rmsNoise (0.1,100 G) / vrednost (abs (TIAout), 1000))
, Če vrednost (abs (TIAout), 1000)) je nizke frekvence TIA povečanje na 1000 Hz (Rf)

** Če ste izračunali
Za vn, naše rms imate tudi najti hrupa gostote proizvodnje, in nato za vključitev oblikuje 0 do neskončno ...
Izhodne hrup gostota je določena kot vsota hrupa gostot od vsakega sestavnega dela:
-Rf
-Ojačevalnik napetosti hrupa
-Ojačevalnik tok hrupa
vendar morate paziti, kako se ta hrup oblike od vložka k proizvodnje
Nazadnje urejal piksel na 9. april 2006 00:12; edited 2-krat v skupno

pixel je napisal:

Najbolj pomembne informacije za optične sprejemnik je najmanjši zaznaven vrha do vršnega toka (ip-p), za posebne USI, ki se imenuje električna občutljivost.
Če ste prevzeti enake verjetnosti za tiste in ničle in belega šuma je mogoče izračunati, da je občutljivost sorazmerna vhodni rms tok s faktorjem Q:

ip-p = 2 * Q * i, v, rms,

Q je odvisna od BER.
Lahko se spomnite, da za spremembo za BER od 10-3, je Q pribl.
spremenila za 1.

...

BER 10-6 Q = 5,753

BER 10-9 Q = 5,998

BER 10-12 Q = 7,035

...

You izračun i, v, v = rms, ven, rms / Rf

Vložek iz hrup gostote je le matematični model, ki omogoča primerjavo TIA z različnimi dobiček in bandwididth.
Obvestilo, da ne morete:
-Izračun hrupa vhodna moč neposredno z vključevanjem hrup gostoto vložek, ker nimate podatkov o pasovno širino, in sestavni ne bi convergate
-Ne morete meriti neposredno, ker to ni merljive (ne obstaja - le matematični model!)

Ključna točka za vašo measuerement treba rms hrup na izhodu.

1.Od te vrednosti se lahko določi rms hrupa vložkov (in s tem občutljivost), ki ga deli z Rf dobiček TIA.
2.Prav tako lahko določijo prispevek iz hrupa v, efektivna ^ 2 tako, da hrup izhodno močjo na ourput vn, ven, rms ^ 2, ki ga Rf ^ 2 in TIA Bandwidth.Nekdo insetad celih bandith traja samo del, kjer ampliification je najnižji (na primer pred prevladujočega pol = 50k), ki daje manjši (vendar nepravilna), vložek iz hrupa.Bodite prepričani, da v teh dokumentih z nenavadno majhen vložek iz hrupa, ne da bi določene freq razpon, v katerem izmerjena hrupa, ali hrup rms, so običajno inacurrate.

Citat:

Potem, ko nekateri pravijo temu "vnos iz hrupa, gostota toka je bila nižja od 20pA / √ Hz v frekvenčnem pasu ojačevalnik", so povedal freqeuncy poslovanja pas TIA, ki jih oblikujejo.
Tako kot moj primer moja delovna frekvenca je od 50kHz do 875Mhz (nizka cutoff frequecy - Tia BW) ali kaj drugega.
Prosim, mi pojasni v tem delu, kot tudi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back