i resnično potrebujejo pomoč plzz ~

P

Pieces

Guest
im študent v električni seveda. jaz vekanje razumeti vezje, ki se mi .. funkcija tranzistorja, vrata NAND in zakaj so dajanje kondenzator in upor kot da ... im v ponedeljek izpit to .. ter jaz vekanje razumeti .. lahko kdo pomaga [url = http://images.elektroda.net/32_1301720271.jpg]
32_1301720271_thumb.jpg
[/url]

Iskanje Timer, monostabilnih in Nestabilen Multivibrator, Oscillator in One-Shot vezij Generator Pulse. Poskusi, da bi prekinil ciruit navzdol v funkcionalne enote, se bo ta pomoč v analizi. Imam poskrbi za povezavo do vaje, obstaja veliko tam zunaj: [URL = "http://www.electronics-tutorials.ws/sequential/seq_3.html"] multivibrator vključno monostabilni, Nestabilen in Bistabilan [/URL] To naj bi začnete v pravo smer.

Iskanje Timer, monostabilnih in Nestabilen Multivibrator, Oscillator in One-Shot vezij Pulse Generator. Poskusi, da bi prekinil ciruit navzdol v funkcionalne enote, se bo ta pomoč v analizi. Imam poskrbi za povezavo do vaje, obstaja veliko tam zunaj: [URL = "http://www.electronics-tutorials.ws/sequential/seq_3.html"] multivibrator vključno monostabilni, Nestabilen in Bistabilan [/URL] To naj bi začnete v pravo smer
. tq toliko res mi pomaga .. i nikoli nova o teh multivibrator .. delati u imajo kakšen nasvet za mene, da razumem tiste, tranzistor umestitve in Darlington uporablja par?

Here's a Tutorial o tranzistorskih vezij, obstaja veliko teh tam tudi: [URL = "http://www.kpsec.freeuk.com/trancirc.htm"] Transistor vezij [/URL] [URL = "http: / / www.technologystudent.com/elec1/transis2.htm "] Darlington Par [/URL] si že jih razdelijo na dve ločeni funkcionalni enoti, tako da jih ustrezno analizo. Prav tako je vedno dobra praksa, da pogled na obrazcih za namige. Imam jih priložena tudi. Če imate SPICE ali drugega simulacijski program, ga uporabite za simulacijo preostali del tokokroga.

Here's a Tutorial o tranzistorskih vezij, obstaja veliko teh tam tudi: [URL = "http://www.kpsec.freeuk.com/trancirc.htm"] Transistor vezij [/ URL ] [URL = "http://www.technologystudent.com/elec1/transis2.htm"] Darlington Par [/URL] Že ste jih razdeli na dve ločeni funkcionalni enoti, tako da jih ustrezno analizo. Prav tako je vedno dobra praksa, da pogled na obrazcih za namige. Imam jih priložena tudi. Če imate SPICE ali drugega simulacijski program, ga uporabite za simulacijo preostali del tokokroga.
oooo ... ok .. ampak če jaz spreminjajo tranzistor 2SC2547 in BC548 tranzistor z drugimi, lahko vezje še vedno deluje kot je treba?

Ali ste prepričani, da je shematično pravilna? Izgleda, da je namenjen za impulzni generator tona (beep-pause-beep-pause. ..), ampak Q3 nima popolnoma nič in top NAND oscilator nima nobene povratne informacije poti. To bi bilo bolj smiselno, če vrh C3 priključen na pin 10 in R7/Q3 povsem ukinili. Brian.

Ali ste prepričani, da je shema pravilna? Izgleda, da je namenjen za impulzni generator tona (beep-pause-beep-pause. ..), ampak Q3 nima popolnoma nič in top NAND oscilator nima nobene povratne informacije poti. To bi bilo bolj smiselno, če vrh C3 priključen na pin 10 in R7/Q3 povsem ukinili. Brian
ooo. .. ok potem pa ... če par Darlington tranzistor se spremeni v drugo vrsto, bo vezje še vedno deluje? in če nismo uporabili bo NAND vezje deluje?

Mogoče in ne v tem vrstnem redu. I * mislim * način, ki naj bi delo je takole: (ne bo tako, je to žično v tem trenutku) U1C in U1D obliki oscilator, ki omogoča avdio signal, Q1 in Q2 so sedanji vozniki, da tone dovolj glasen prek zvočnika. To bo le nihajo, ko v 12 je visoka. U1A in U1B narediti manjšo frekvenco oscilatorja, ki določa trajanje tonov in razlike med njimi (pisk dolžina). Izhod na pin 4 se uporablja za vklop in izklop tona od U1C / D. Moja domneva je vrh C3 morajo združiti na pin 10, R7 bi morala iti med Q3 in pin 4 in L1 je treba povezati med zbiralec Q3 in + dovod. Wired ta način bi bilo delo kot alarm, tone bi impulz in izklapljanje ter svetlobe bi flash hkrati. Brian.

Mogoče pa ni v tem vrstnem redu. I * mislim * način, ki naj bi delo je takole: (ne bo tako, je to žično v tem trenutku) U1C in U1D obliki oscilator, ki omogoča avdio signal, Q1 in Q2 so sedanji vozniki, da tone dovolj glasen prek zvočnika. To bo le nihajo, ko v 12 je visoka. U1A in U1B narediti manjšo frekvenco oscilatorja, ki določa trajanje tonov in razlike med njimi (pisk dolžina). Izhod na pin 4 se uporablja za vklop in izklop tona od U1C / D. Moja domneva je vrh C3 morajo združiti na pin 10, R7 bi morala iti med Q3 in pin 4 in L1 je treba povezati med zbiralec Q3 in + dovod. Wired ta način bi bilo delo kot alarm, tone bi impulz in izklapljanje ter svetlobe bi flash hkrati. Brian.
ooo ok .. Imam ga sedaj ... je to pomenilo, da povezavo C2 R2 n, da bo impulz za n off? ampak zakaj to povezavo R4 n R3 za n U1D U1C?

R3 je del kroga, ki določa frekvenco, vendar bi morali imeti možnost za kratko R4 v celoti, kot to počne zelo veliko. U1B in U1C se dejansko uporablja, kot inverterji, sta druga dva vrata uporabite, da spremenite nihanja ali izključiti. Vezje deluje bolje, če so Schmitt vhodne naprave, ki se uporabljajo namesto običajnih vrat, vendar bi moral še vedno dela OK. Brian.

R3 je del kroga, ki določa frekvenco, vendar bi morali imeti možnost za kratko R4 v celoti, kot to počne zelo veliko. U1B in U1C se dejansko uporablja, kot inverterji, sta druga dva vrata uporabite, da spremenite nihanja ali izključiti. Vezje deluje bolje, če so Schmitt vhodne naprave, ki se uporabljajo namesto običajnih vrat, vendar bi moral še vedno dela OK. Brian
ooo. .. ok2 .. jaz razumem sedaj .. thx toliko .. v primeru, kaj jaz upanje u lahko vsi pomoč mi ... thx ~

[QUOTE = Kosi, 878429] ooo .. ok2 .. jaz razumem sedaj .. thx toliko .. v primeru, kaj jaz upanje u lahko vsi pomoč mi ... thx ~ [/QUOTE] sry spet, zakaj je C4, ko sem spremenite položaj baterije na drugo stran, zakaj krog ni naloga?

Na drugi strani, kaj? Če je baterija je bila popolna, C4 ne bi bilo potrebno. V realnem svetu, baterije so daleč od popolnosti in kot bolj tekoče je sestavljen iz njih, njihove napetosti. V svoj krog, obstajata dve dokaj težka bremena na akumulator, ena je zvočnik, drugi pa je luč, saj vklop in izklop, trenutno vzeta iz akumulatorja bo spremenilo skoraj nič, da precej veliko. Kot trenutne spremembe, bi napetost baterije gredo gor in dol, glede na enako napetost napajanja oscilatorjev in njihovo delovanje spremembe v skladu z njihovo ponudbo, lahko vidite stanje, v katerem postane zelo nestabilen. Kondenzator je tam, da deluje kot lokalni zbiralnik moči, da dejansko ne proizvaja napetosti, vendar pa pomaga tako, da sprostite odgovoren, če pade napetost in se napolni z baterijo, ko napetost znova poveča. To ni idealna rešitev, ampak je dovolj, da vezje delovati zanesljivo, dokler baterija ne more več obvladovati na vseh. Brian.

Na drugi strani, kaj? Če je baterija je bila popolna, C4 ne bi bilo potrebno. V realnem svetu, baterije so daleč od popolnosti in kot bolj tekoče je sestavljen iz njih, njihove napetosti. V svoj krog, obstajata dve dokaj težka bremena na akumulator, ena je zvočnik, drugi pa je luč, saj vklop in izklop, trenutno vzeta iz akumulatorja bo spremenilo skoraj nič, da precej veliko. Kot trenutne spremembe, bi napetost baterije gredo gor in dol, glede na enako napetost napajanja oscilatorjev in njihovo delovanje spremembe v skladu z njihovo ponudbo, lahko vidite stanje, v katerem postane zelo nestabilen. Kondenzator je tam, da deluje kot lokalni zbiralnik moči, da dejansko ne proizvaja napetosti, vendar pa pomaga tako, da sprostite odgovoren, če pade napetost in se napolni z baterijo, ko napetost znova poveča. To ni idealna rešitev, ampak je dovolj, da vezje delovati zanesljivo, dokler baterija ne more več obvladovati na vseh. Brian
. Erm, kaj hočem reči je, ko sem spremenite položaj baterije na levi strani vezje .. i poskusite premakniti kondenzator, kot tudi, vendar vezje ne deluje .. zakaj je to?

Njegov, ker bi si ga premaknete na drugo stran prehoda. To bi delovalo, če je bil zaprt stikalo. Mimogrede, ki povezuje moč pin 1 ne da bi bilo tudi v povezavi z dobavo pin (pin 14) bo povzročila škode na IC. Nikoli ne bi dovolili vnos pin, da imajo višjo napetost na njej niso dobava pin. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back