High Frequency Push-Pull DC-DC pretvornik Oblikovanje

I

iftikhar_abid

Guest
Dragi fantje, grem na delo na pretvornik visoke frekvence DC-DC. Zaradi 50kHz visoke preklopne frekvence jaz sem še vedno sooča Trni in Ringing signalov na Odtoki od Mosfet, ti trni postopoma damps, vendar pa zaradi tega konico mojega MOSFET postane preveč vroče. Če bi kateri koli organ, delež kakšno idejo, pozdravljam! Glede Iftikhar Abid

dobi poleg tega tudi segreje ... in razčlenjeni ........

Hi, Wind Transformer pravilno, saj z visoko frekvenco, uhajanje induktivnost ustvarja problem. Uporabite ustrezno razbremenilna za nadzor vrha. Uporaba majhnih uporov vmesna voznika in MOSFET vrata za zmanjšanje zvonjenje. Uporabite vhod tuljave za pravo vrednost. Če vam povem podrobnosti glede poraba energije in druge podatke, vam lahko pomagam in vam lahko zagotovijo podrobnosti vezja. Hvala.

Preverite frekvenco zvonjenja. Sklicuje na app opombo Unitrode na design razbremenilna lahko izračunate vrednosti res. & Cap. Najprej preverite uhajanja induktivnost svojega transformatorja. Povečanje vrednosti upor vrat za zmanjšanje čas vzpona / padca. To bo zmanjšalo tudi zvonjenje. Toda povečanje ogrevanja v MOSFET, zato ne preseže 33E/47E

Dovolite mi, da se vrnem na prvotno vprašanje:
pa ne dobi zaradi tega konico mojega MOSFET preveč vroče
sklep je najverjetneje napačna.. In v zvezi s predlagano snubbers:
dobi poleg tega tudi segreje ... in razčlenjeni ......
Snubbers so namenjeni absorbirajo energijo. Torej, to je v bistvu normalno, da se segreje. Trik je v prilagoditvi časovne konstante in impedance na način, da samo (večinoma) absorbirajo neželeno visoko energetsko frekvenco nihanja in malo na frekvenco SMPS. Ker ideal pretvornik vala je kvadrat-val z neomejeno spektri frekvenco, to ni mogoče v načelu, tako razbremenilna dimenzioniranje je vedno kompromis. Dokler konice ne sme biti strah, da škodo, stikalne naprave, so v glavnem problem ustvarjanja motenj, vendar pa ne povzročajo pretirane izgube. Nedavni MOSFET imajo ponavadi integrirano zener-diode, ki klešče trni nad najvišjo VDS. Na ta način se energija shrani v uhajanja induktivnost prineslo izgubo. Absorbira energijo v razbremenilna lahko samo povečanje skupne izgube. Vami, mora imeti za uporabo transformator z manj uhajanja induktivnost ali preklopnik topologije, da povrne energijo na osnovnem. Klasične dve-tranzistor pretvornika push-pull ne morejo, žal.

Mislim, da moramo videti shemo potem le lahko potegnemo nekaj ugotovitev.

Tahmid moje vhodni napetosti 385 voltov proizvodnja je 145 voltov konice so skoraj 800 voltov, kaj predlog, lahko kličete in dati svoj email id, tako da lahko jaz email mojo shematskimi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back