HFSS koaksialni vzbujanje zunanji prevodnik

A

armant

Guest
Zdravo vsem, ali nekdo ve, kako opredeliti zunanji prevodnik coaxcable v HFSS 10? Jaz simulirajo patch anteno z koaksialnim vzbujanja, sonda = PKO in dielectricum = teflon in še vedno deluje, kaj pa coax zunanji prevodnik v mojem simulacijo. To ni necessery opredeliti? pozdrav armant

Kako daleč stran od ground plane ste vbrizgavanjem signal? Ponavadi opredeliti svoj val vrata na mestu, kjer koaksialni kabel izpolnjuje anteno. Na ta način sem lahko določite svoj waveport vektor kot začne na sondi, preko teflon, nato pa na groundplane neposredno. Če imate da širi preko coax, zakaj potem ne samo določiti votel cilinder PEC, ki bo deloval kot zunanji dirigent? Samo poskrbite, da se dotika tal vaše letalo.

Oprostite, sem bil narobe z mojim opisom, mislil sem coax pin = peč in dielektrične od coaxcable = teflon. Torej imam coax kabel z coax pin in dielektrične (za hranjenje moje patchantenna), vendar brez zunanjih dirigenta. Morda pa bi lahko zadnji del vašega odgovora je rešitev?! ("Če imaš da širi preko coax, zakaj potem ne samo določiti votel cilinder PEC, ki bo deloval kot zunanji dirigent? Samo poskrbite, da se dotika tal vaše letalo.") Bom poskusil s tem, ampak vseeno sem vprašanje, zakaj moje simulacijo dela z coax vzbujanja tudi brez kakršne koli zunanji prevodnik? In uporabo PEC-zunanji-dirigent vpliva moje rezultate v primerjavi s tem brez zunanji prevodnik? Hvala u lepa za vaš odgovor.

[Quote = armant] Zakaj je moje delo s simulacijo coax vzbujanja tudi brez kakršne koli zunanji prevodnik? In uporabo PEC-zunanji-dirigent vpliva moje rezultate v primerjavi s tem brez zunanji prevodnik? [/Quote] Če določite vaš sevanje meja, kjer se vaš koaksialni je zunaj meja, vam ni treba opredeliti zunanji dirigent. To je zato, ker, HFSS pokriva celotno območje z odlično dirigent. V tem primeru je uporaba PEC-zunanje-dirigent ne vpliva na vaš rezultat. Vendar, če je vaš koaksialni je sevanje znotraj meja, val razmnoževalnega v vašem zunanji-dirigent-manj koaksialni ni temeljni način koaksialni. To je bolj ali manj vodenih val več kot dielektrik. Če ste vzeli pogled na vrata način, lahko razumete, da je (No TEM pride za tako valovodu). zadeva, shameemkabir

Poskušal sem narediti različne simulacije za koaksialni krme. Jaz dodeljena PEF e na zunanjo površino sonde, s pin, brez pin, samo obraz pin, rezultati arena zelo različne. Zdaj sem ga dobil od odgovorov, moram assigne PEF e na zunanjo površino iz koaksialnega dela zaradi zunanjega omrežja metal. Kaj pa val vrata? samo narisal vrata na koncu coax materiala. Jaz difine vrata line začne center in do konca strani coax. Ali obstaja problem o moji design? Če želite, lahko pošljem simulacijo datotek.

Kot shameemkabir je rekel, če imate kakršne koli razmnoževanje skozi pin-z-teflonom, ki leži znotraj PEF, potem morate pokrijemo z PEC. Če je pin-Wth-teflon je zunaj meja sevanja, nato pokrov PEC postane molkom. Torej, če ste dajanje meja na zunanjo površino coax, potem je dolžina coax, ki leži med mejo in anteno ne štejejo za zaščiteni. Zato sem ponavadi poskušajo postaviti svoj vrata tako blizu do točke, ko dobi signal vbrizga, da dejansko antene, kot je mogoče. Če ste objavite svoje datoteke, bom z veseljem, da pogled na to.

Hvala u guys, najprej dodam slike. Torej, če je moja sevanje meja je tudi substrat, vendar ne bo pod substratom, potem ne rabim vsak zunanji prevodnik za moje coaxcable, kajne? Še ena kratka vprašanje je, kaj pomeni PEF? Toda glavna vprašanja: Če želim podaljšati coax-pin do obliž (kot je to sestavljeno v sliki), sporočilo o napaki "coax-pin in zraka presekano" se zdi, Air pomeni moj Radiation Boundary. Do sedaj moj moj coax-pin konča na višini, kjer je substrat se začne in imam sondo skozi substrat, ki sledi coax-pin in konča na višini obliž. Ali je mogoče, namesto da se zadnji stavek, da podaljša Coax-pin do obliž nato opredeliti sonde, ne kot cilinder, ampak kot krog na vrhuncu obliž? Kaj pomeni sonda? Ali res potrebujete? Ali ne bi bilo dovolj, da se obrnite na obliž s coax-pin, ki jih ne uporabljate vsak sonda? Kot u glej, moram priznati, da je I'am pravi začetnik v HFSS ;-).

Razložiti natančneje: Po mojem simulacijo do sedaj coax-pin je tako dolgo, kot T + višina groundplane in sonda je tako dolgo, kot h = višina podlage, ampak želim razširiti coax-pin do patch ...

čeprav ste začetnik v HFSS, imate zelo dober občutek o tem, kaj počnete. To je res super. [Quote = armant] ga ne bi bilo dovolj, da se obrnete obliž z coax-pin, ki jih ne uporabljate vsak sonda? [/Quote] Ja, imaš prav. Po mojem mnenju je najlažji način, da simulirajo tovrstne antene patch je razširiti osrednji dirigent koaksialnega dokler obliž (ne potrebujejo sonda). Draw airbox (sevanje meja), vključno z koaksialnimi dirigent (torej izhaja iz drugega konca koaksialni). Uporaba vodnega pristanišču risanje kroga na koaksialni.

[Quote = armant] razložiti bolj natančno: v mojem simulacijo do sedaj coax-pin je tako dolgo, kot T + višina groundplane in sonda je tako dolgo, kot h = višina podlage, ampak želim, da podaljša coax pin-up, da obliž ...[/quote] Samo uporaba neveljavne v substratu na razsežnost in lokacijo vašega sonde. je ll delo

Imam vprašanje za armant in vse vas. Kako lahko najdemo T parameter (višina koaksialni)? To spremembe resonančne frekvence, sem se potrudil veliko časa. Ali obstaja formule ali izračune za T?

je vprašanje za armant in vse vas. Kako lahko najdemo T parameter (višina koaksialni)? To spremembe resonančne frekvence, sem se potrudil veliko časa. Ali obstaja formule ali izračune za T, ki jih lahko pripravi T = 2h ali T = 3h je to najboljši predlog za pridobivanje dober odgovor

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back