HELP! Sporočilo hc08 SCI-MAX232-PC je pokvarjen

D

dkace

Guest
Hi ljudi! Jaz sem poskušal narediti HC908GP32 za komunikacijo z LabView skozi COM2. Sem uporabo MAX232 kot vmesnik pa čeprav RS232 transmmits gre beseda za UC za začetek pretvorbe in transmmition mojih podatkov, to ne zgodi. Opazil sem, da prejema pin iz UC (ki je RxD) je v stanju, ko HI prostem teku (to normalno glede na moje programiranje) in transmmiting ena, ponudi vrednost 3.9V (namesto 5V). Ta pogoj je nespremenjena tudi če MAX232 prejme besedo iz računalnika. Jaz sem pripravljen na samomor tukaj !!!!!!! PLEASE HELP TAKOJ : cry: 8O:? : :) Cry: DK Ace

Tvoj kodo immediately.there mora biti nekaj težav s serijsko komunikacijo portion.you lahko pišejo methat del v whch ste začetku serijski comm. če ste prepričani v svoje kode potem v tem primeru lahko poskusite poslati podatke na podlagi volitev in ne na podlagi, kot je prekinitev morate biti početje. Zadnjo besedo previdnosti: samo zagotoviti pravilno timer in vrednot, ki omogočajo serijskih comm v SCON REGISTER.

Tvoj kodo immediately.there mora biti nekaj težav s serijsko komunikacijo portion.you lahko pišejo methat del v whch ste začetku serijski comm. če ste prepričani v svoje kode potem v tem primeru lahko poskusite poslati podatke na podlagi volitev in ne na podlagi, kot je prekinitev morate biti početje. Zadnjo besedo previdnosti: samo zagotoviti pravilno timer in vrednot, ki omogočajo serijskih comm v SCON REGISTER.

ok, miniyash, sem allready storil. Koda je ok, je SCI začela pravilno in čas je tudi ok. Mislim, da je problem z max 232. Ugotovil sem, da ne "govori" v mc, ko RS232 pošlje signal. Ampak nikoli ne veš ... vseeno hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back