GSM / GPRS modul, in kamero

S

sunish

Guest
hai vse kako lahko vmesnik fotoaparat GPRS modul in pošiljanje slik? jaz sem namerava uporabiti SIM300 in 8051 mikrokrmilniška. Rad bi, da bi dobili več podrobnosti zahvalil vam ne

Mislim, da je najlažji način za to je, da uporabite telefon in popolno funkcionalnost telefona. Vodenje v mislih, da je tisto, kar želite narediti narediti pritiskom tipke na telefonu in da je telefon gumbi lahko posnemati, da pošlje nekaj AT ukazov, lahko oblikovanje mikrokrmilniška vozilu, ki pošilja AT ukaze za kamero, telefon pod kontrolo programa . Telefon ima slike in pošlje slike prek MMS, da kjerkoli želite.

Toda mobilni telefoni niso zgradili v TCP / IP ker so GSM / GPRS moduli imajo.

Yes. Zato sem rekel, da dont pošljete slike, ki jih GPRS. Si ga pošljite po MMS. To je samo stvar pošlje nekaj AT ukazov pritisnite nekaj tipk.

hai vse pravi problem tukaj je strošek in uporabo hočem priti foto / video kraj, kjer sem o določitvi sistema in kamero telefona s podporo MMS bo stalo več, in ne boste dobili vse vrste izkušnje projekta smo tukaj, da bi nekaj zase prevzame sistem v vaši pisarni in ste iz mesta, če želite, da preverite, kaj se dogaja v vaši pisarni, lahko samo zaslužiti to na ligin do interneta ali pa si slike s pošiljanjem sms v sistem ne

V tem primeru boste morali imeti (1) fotoaparat z digitalnim vmesnikom (b) modul GPRS, kot SIM300 in (c) krmilnik (8051 morda počasi za to vlogo. Camera del Zdi se, da težko dela tukaj, saj večina digitalnih fotoaparatov prihajajo z USB in ima USB gostiteljice v krmilnik je nekoliko težje za začetnike. Prav tako boste lahko za nadzor nad kamero kot za fotografiranje, ki gredo v video način itd Na drugi strani, če uporabljate analogne kamere surveyllance, boste morali imeti hiter zajem vezja in nekatere slike / video pufra.

dragi prijatelj sem našel kamero tukaj, ki so neposredno priključeni na televiziji in v purticular kanalu si lahko ogledate gibanja pictures.ther so kamere z rs 232 out put prav. Obstajata dva serijska vrata v sim 300.so mislim, da lahko priključite eno kamero na eno serijska vrata in drugo za AT commands.when želim poslati slike i bo ukaz za zajem slike in ga pošljete. Mislim, da to je mogoče storiti z 8051.this je le ideja mine.you vsi so strokovnjaki in mi lahko vodilo v boljši način, bomo lahko izberete 8051/PIC/AVR krmilniki za to purpose.they so na voljo tukaj ne.

Kako boste program, SIM300 za komunikacijo s serijskega vmesnika kamero. Videti je preprosta, v strojno opremo, ampak mislim, da bo težko poskuša priti kamero RS-232 protokol podrobnosti in na program, SIM300 za komunikacijo s kamero na drugem serijska vrata. Nisem še videl vse AT ukaze, ki lahko to storijo.

Mislim, da z uporabo poceni mobilnih telefonov, kot chenese je najboljša možnost, ker so poceni in ga je mogoče nadzorovati z uporabo AT ukazov enostavno. prav tako zagotavljajo, da omitt veliko kompleksnosti oblikovanja in implimentaion.

[Quote = techie] Yes. Zato sem rekel, da dont pošljete slike, ki jih GPRS. Si ga pošljite po MMS. To je samo stvar pošlje nekaj AT ukazov pritisnite nekaj tipk. [/Quote] Lep pozdrav, mislim, da lahko ne bur morate FIRS dekodiranje slike do podatkov, ki se lahko pošlje po GPRS, to je izziv ... kakšno idejo?

Našel sem ta dokument o SIM 306, ki podpirajo MMS. To pdf razložiti funtions in aplikacije s primeri. Naslednje funkcije, ki jih Sim306: (1) Prenos MMS predmet, sliko in besedilo, modul iz serijska vrata (2) Query status prenosa (3) Set in shranite prejemniki MMS (4) Set URL večpredstavnostna sporočila stikalo (MMSC) (5) Upravljanje MMS box (6) Send MMSain

SIM306 je MMS zmogljivost in velikost slike je lahko največ 60K

Dragi prijatelji, imam podoben problem. Ampak sem uporabo Blackfin 561 procesor fotoaparatu, ki mora biti povezan z GPRS modem za pošiljanje MMS / SMS. Želijo me za pisanje kode v C platformi Windows Prosim, pomagajte mi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back