GLCD vrste

A

alarasi

Guest
Hello guys

imam preprosto vprašanje za tiste, ki uporabljajo grafični LCD!
hočem PIC program za prikazovanje v realnem času analogni signal na GLCD!
sem našel dve vrsti polarzed tipa GLCD, transprosojni in premišljen!

moči jaz raba kdorkoli od njih?v drugi izraziti z besedami, da ni nobenih omejitev pri uporabi katerega koli izmed njih, ki bi lahko vplivali na prikazane signal?

v obdobju načrtovanja programov, da ni nobenih razlik, ko sem program enega od njih?Mislim, če sem program PIC za prikaz signala na transprosojni GLCD, lahko jaz raba odsevni GLCD za prikaz signal z istim programom?

Žal vem, zdi neumno vprašanje, ampak to je prvič za mene uporabo GLCD!

hvala

Hi,

Odsevni zaslon sklicuje na sobno svetlobo refelecting off zaslon za proizvodnjo viden številk.

Transreflective počne isto, ko pa sobo luči postane preveč medli, da uporaben zaslon osvetlitev prihaja v igro in daje dovolj osvetljavo, da dajejo dober zaslon.

Niether kakršen koli vplivajo na načrtovanje glcd.

Morate razmisliti, kaj tip in velikost zaslona boste uporabo.
128x64 je priljubljena začetnik velikosti, ampak morate se zavedati, kaj kontrolorja čip zaslon uporabljate kot programsko mora tekmo.

You need to pogledam okoli za nekatere že pripravljene kode, ne glede na mikro čip in jezik, ki ga uporabljate, saj niso začetniki program, če se potrudiš, da jih narediti iz nič.

hvala wp100 za vašo pomoč!

to je točno tisto, kar hočem, da zdaj, hočem, da uporabi že izdelanih kodo, tako da sem izvedeti od njega, kot začetnik!

še ena stvar,
v projektu sem videl, se uporabljajo AGM1264f glcd model, i ni ugotovilo, da model v svojem področju!imam jhd 12864e model, oba 128 * 64 pixel in tako porabo ks0108 krmilnik!vendar ne vem, če lahko uporabim jhd 12864e namesto agm1264f?

attaced so podatkovni list za obe vrsti, lahko preverite u in mi?
hvala
Oprostite, vendar morate prijavo na ogled te priloge

Hi,

Da ti zdi, da je treba enake naprave.

Obstaja veliko kode tam za njih, kot tudi so bili približno za dolgo časa.

Saj ne pove, kaj mikro pic ali ATMEL ali kode Assembler ali C etc ga uporabljate?

Se zaveda, da čeprav si verjetno lahko priključite eno od teh ter uporaba nekdo elses kodo za prikaz stvari, niso najlažji stvari za uporabo - zlasti za začetnike.

Da starinski tip zaslona ima nekaj pomanjkljivosti, ki jih uporablja obremenitev / I vrata za vzporedni vmesnik, ki jih uporablja, 2 notranja controlllers, enega za vsako polovico zaslona, ki zajema celoten zaslon je dolgo rutinsko.

Sodobnejše prikazuje uporabo SPI vmesnikov in samo en krmilnik.

Brez sondirnih preveč pesimistična, če želite dodati v lastno kodo za prikaz val obrazcev, ki jih morda ugotovili, da zelo težko, kot začetnik.

Jaz sem uporabo PIC18F2550 z jezikom C, hočem, da bi projekt glcd osciloskopa!Vem, da je težko za mene, vendar sem našel kodo na spletu in hočem začeti to potem učiti od njega!imam projekt, mora biti opravljeno, ki o reproducirajo signale dobrega srca na GLCD!to 'zakaj jaz želim poskusiti online kodo in videli, kako deluje, tako da kasneje morem design mine!

hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back