Flash pomnilnik, vmesnik mikrokrmilniška

M

m_mosazadeh

Guest
hočem vmesnik flash pomnilnika za mikrokrmilniška za shranjevanje mikrokontrolerji "vrata podatkov v flash pomnilnik? lahko kdorkoli pomoč mi s strojno opremo, potrebne za ta vmesnik? kaj je protokol o povezavi med spomina usb flash in druge naprave?

Flash čipi se uporabljajo v napravi USB je flash NAND. Ta trenutek ni random access, boste morali brati ali pisati celoten sektor podatkov, podobno kot trdi disk. Njena serijski podatkovno strukturo, in potrebuje poseben vmesnik strukturo. USB naprave je običajno oblikovana kot običajni diski, s FAT tabelami in vse. Če želite program, bliskavico z majhno število bajtov, lahko uporabite I2C naprave ali na pomnilniško preslikan bytewide Flash čip. Glede na znamko trenutek boste lahko napisali eno bajtov ali manjše bloke podatkov, tipično 128 ali 256 bajtov v bytewide žetonov, a vedno lahko preberete eno bytes nazaj. Zavedajte se, da nekatere vrste ima velike bloke podatkov, 16 kilobajtov pisati. To so ponavadi pomenilo, ter se uporablja BIOS, za shranjevanje programa in ne za podatke. List za vsak del vam bo dala dovolj info za njegovo uporabo. TOK;)

Ne želim, da izvajanje programa iz pomnilnika flash. i samo želite shraniti vrata Micro datas v flash memory.I želite priključiti bliskovni pomnilnik občasno na mikro, ki deluje v velikem sistemu in shranjevanje podatkov v svojih pristaniščih. ni pomembno, da flash pomnilnik ni bralno-pisalnega pomnilnika. Jaz samo želite shraniti vanj.

Ali nam lahko poveste: Kaj je gostitelj mikrokrmilniška? Koliko podatkov ne želite shraniti?

i lahko izberete gostitelja microconteroller, 8051 ali eno pic mikrokrmilniška. količino podatkov, ni veliko. želimo povezati flash pomnilnik le enkrat na dan in shranjevanje le njegovo podatkov o pristaniščih.

hi skyhigh hvala za vaš kažejo, kako je mogoče serijsko flash pomnilnik naprave odčita po pisanju podatkov na njem? Ali obstaja vmesnik vezje za povezovanje mikro in serijsko flash pomnilnik?

Ta protokol je običajno I2C. Vzemite si čas in preberite lista v last post roykyn je, preden ga prosite več vprašanj, se bo ta odgovor je večina vprašanj, ki jih imate. TOK;)

Hi, hi Preprosto uporabite hitrosti I2C čipov, kot so 24FC1025 iz Microchip in uporabiti drugo bralec napravo (ki u hav, da z uporabo katerega koli MCU z MAX232), v stranskih računalnik in U lahko dobite max 1Mb spomina. Thanks

Izberite mikrokrmilniška z I2C vmesnik bo to poenostavilo vaše programske opreme

[Quote = Gladis] Preprosto uporabo hi-speed I2C čipov, kot so 24FC1025 od Microchip [/quote] Ljudje, to je največji množični-pomnilniški čip z I2C vmesnik na voljo danes? Hvala, Nick

Hi, 24FC1025 je simpply 1Mbit Memory čip uporablja za majhne aplikacije pomnilnika, prednost je, da ta del podpira visoke hitrosti I2C bus - Speed ​​upto 1MHz.

Hi, vem, da lahko uporaba NAND flash z mikrokrmilniška. Kaj pa, če želim vmesnik MSP430 z NAND flash, ki je nimajo zunanji pomnilnik vmesnik, ki nato I2C in SPI in večjo paleto NAND flash pravijo 64Mbyte avilable z vzporedni vmesnik. Ali koli poskušal to. Primer kode, če so na voljo mi sgmistry

[Quote = sneha0930] Hi, vem, da lahko uporaba NAND flash z mikrokrmilniška. Kaj pa, če želim vmesnik MSP430 z NAND flash, ki je nimajo zunanji pomnilnik vmesnik, ki nato I2C in SPI in večjo paleto NAND flash pravijo 64Mbyte avilable z vzporedni vmesnik. sgmistry [/quote] Če želite vmesnik z velikimi Falashs NAND velikost Priporočljivo je uporabiti MMC / SD spominske kartice naslednje vloge upoštevajte, opisuje vmesnik za pomnilniške kartice MMC / SD za MSP430 preko vodila SPI www. focus.ti.com/lit/an/slaa281a/slaa281a.pdf

Pozdravljeni, Jaz sem trenutno uporabljate MSP430 in NAND256-Memory Flash. Zanima me, če ima kdo kakšen nasvet (za začetnike), o tem, kako naj grem o debugging moja koda tudi ugotoviti, ali obstaja problem s pisanjem v ali iz branja Flash. Trenutno je znak, da pišem v Flash se ne ujemajo s tisto sem prebral iz tega, da nisem prepričan, ali je kdaj kaj piše v flash ali če obstaja problem v iskanje proces. Hvala za pomoč!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back