fazni šum -> EVM?

HI Vfone lahko prosim razložite formulo če je to mogoče? Nekatere stvari v zvezi s tem fomula? Hvala vnaprej.

Žal mi je za lutke vprašanje, ampak kaj EVM pomeni??

Hi, Error Vector Magnitude (EVM) je najboljši EVM (približno 1,0%), dosežen, ko so vsi neravnovesja nastavljena na ničlo. Zelo uporaben dokument o "razlagati in uporabljati EVM Za RF SystemDesign" je priložen ...

dodatne info. Napaka na EVM Vector Magnitude (EVM) je merilo kakovosti za točnost modulacijo. Vsaka naprava, ki kaže AM-AM-AM in PM izkrivljanja, kot so moč ojačevalca bo razgradi EVM. DSP faze, kot so pulzno oblikovanja filtri in D / A pretvorba lahko pomembno vpliva na splošno EVM to vpliva neravnovesje faze, amplitude neravnovesje, in dc-offset si lahko ogledate na merjenju EVM ... Najboljši EVM ( približno 1,0%) je dosežena, ko so vsi neravnovesja nastavljena na nič ... Prav tako je EVM merjenje matematično opisano kot: | (Vrx - Vref) | ^ 2 EVM (%) = 100 * ----------------- | Vref | ^ 2, kjer je Vrx kompleks je signal (od demodulator) in Vref je popolna (tj neizkrivljene) kompleks referenčni signal.

Ne samo EVM-rms je pomembno, ampak tudi spektralne porazdelitve. To je skupna znan kot hrup fazi. Če se manj pogosto sestavni deli so višje nekaj faza / frekvenca sinhronizacije metode dajejo različne rezultate perfromance kot z uporabo ravno šuma.

Precej dober dokument za mene. In to pomaga, zame početje EGPRS RF sistem debugging. Hvala!

Kako meriti AM-AM-AM in PM izkrivljanje ojačevalnik moči? Kakšno potrebna nastavitev

Moje mnenje je, da je neuporabna za izračun EVM na drug način, kot je merjenje.

EVM = 2 * sin (faza napaka [stopinje] / 2) * 100% ex: 0.35degree EMS napaka faznega bo povzročilo 0,61% EVM

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back