Enostavno DC napetost vezje izbiro za vožnjo motornih

D

dannomassey

Guest
Hi All Jaz sem novi na tem forumu, vendar hopoe nekateri boste morda lahko, da mi pomaga, hvala vnaprej, če lahko. Moram design DC napetosti vezja selektor za vožnjo naložen DC motor. Moram izbrati obseg določenih napetosti med +10 V in 32 V @ ~ 500mA pregnani iz napajanja DC. Moj prvotni načrt je bil vrsto napetostni delilniki potrkal na ploščicah stikalo, vendar sem teči v dva težave tukaj nakladanja, (naj bi pomislil na to) in bodisi trenutna omejitev v deljenja SCT ali odjemnih upor teče vroče. Nato sem mislil, da sem lahko uporabite osnovno posnetek ZENNER objemko tipa SCT, vendar se zdi, da imajo podobne težave kot želim non naložen strani SCT, ki se trenutno nizka. Nisem mislil, to bi bilo preveč težko, vendar njeno zmedo me, ali sem ob duševne blok: -? Hvala vsem

Ali že imate oskrbe z električno energijo, ki ima več izhodov (napetostnih nivojev) in želite, da izberete katero koli od teh rezultatov?

Hi Prototyp Hvala za vaš odgovor, imam spremenljivka napajanja (en izhod), ampak želim to enoto na test center, kjer je napetost ravneh je treba natančno in redno ponavljati. Torej ideja je, da so preklopnika, da prihranite čas, trud in napake.

Če uporabljate potencial delilnika teče na pravi, 10 mA, nato pa z uporabo moči tranzistor kot vir ali oddajnikom Partizan bo rezultat zadovoljiv ustanovi. Pri nižjih rezultatov napetosti bi bila dejanska izhodna napetost nižja nato theorectical, vendar pa bo ponovljivi, zato si izberite možnost uporov delilnik za nadomestilo za padec dodane volt. Frank

Hi. Poleg očitno skupno colector, lahko uporabite opamp, da bi "okrepljeni" napetost folower. Če niste seznanjeni z opamps, mora sam tranzistor ne dela. Kakorkoli že, se prepričajte, da se lahko tranzistor whitstand 16 vatov toplotne energije.

Predlagani sledilec onesnaževalec lahko deluje kot preprost napetostni regulator z zmerno natančnostjo. Spremenljivi napetostni regulator LM317, kot pa bi določena napetost neodvisno od obremenitve sprememb in tudi zavaruje pred hlače in toplotne preobremenitve. Končno, lahko seveda uporabite napajalnik z digitalnih programov ali analogni daljinski upravljalnik zmogljivosti. Slednje bi bilo običajno testne raztopine v industriji.

Hvala vsem za nasvet, vem, da bi programirati PSU je najbolj naravnost pot naprej, vendar sem Imaginaran malo projekt za poživitev teden ;-) sem iskal na nastavljiv napetostni regulator kot auggested (LM317) in mislim, da bo to idejo naprej, prav tako mi daje prostor, da dodate nekaj priročnimi funkcijami za oblikovanje. Veliko hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back