Energy Meter z VFC

S

syee10

Guest
Živjo, jaz sem oblikovanju energetske meter. Predpostavimo, da imam podatke za VFC LM331 in dobim izhod iz VFC, ki je ura utrip. Kako bom povezal ta ura utrip desetletje števec in se prikažejo na 7 segment zaslona za pridobitev "energije na enoto? Raje uporabi katere koli IC čipov kot PIC. Kdorkoli prosim priskrbeti se mi vse koristne informacije. Upoštevajte, da v povprečju moč (to je proizvodnja VDC) v obdobju, ko smo dobili energijo.

Raje uporabi katere koli IC čipov kot PIC.
Ni problema, boste zagotovo lahko našli obrazcih, na primer za boj proti 7490 in 7447 7-segmentni dekoder. Wire števci za predvideno mestno številko in povezavo impulz signal na vhod. PS: LM331 izhod odprti kolektor in bodo potrebovali pull-up upor na VCC.

FVM, Lepo je videti odgovor od vas. Ali lahko uporabljam 74ls90 in 74HC4511 insted za 7490 in 7447 proti 7 segment dekoder? pravzaprav moram jaz zamenjati z counter .. kako jaz bom se prepričajte, da je števec šteje vsakokrat enako 1second? pomeni, ko je število 1 = 1s, število 2 = 2s in tako naprej ..

lahko uporabljam 74ls90 in 74HC4511 insted za 7490 in 7447 proti 7 segment dekoder?
Da, vendar obdržati raven specifikacijo točno, HC T bi 4511 je potrebno na izhod TTL .
kako sem se dogaja, da se prepriča, da je števec šteje vsakokrat, ko je enako 1second
Nisem opazil še, da je ta predpostavka napačna?:
Upoštevajte, da v povprečju moč (to je proizvodnja VDC) v obdobju, ko smo dobili energijo.
Pravzaprav je moč, ki bodo vključeni ali povzeti, da bi dobili energijo, ne pa povprečje. Primer: LM331 izhodno frekvenco 1 Hz bi pomenil 1 kW. Če šteješ te impulze, dobiš KWS. Št časovno bazo je potreben za to operacijo. Če želite prikazati moč, kot bi potrebovali časovno bazo.

FVM, mi lahko poveste več o izhodno frekvenco VFC? Ali je "output frekvenci 1 Hz predstavlja 1kW" je resnično stanje ali samo primer? Pravzaprav, kaj v mojih mislih je, da je prispevek VFC je izhod analogni množitelja, ki predstavlja količino električne energije (signal v (t) pomnožimo s signalom i (t)), am i pravico? Jaz sem zamenjal še enkrat o "Če šteješ te impulze, dobiš KWS". Pomeni vsak šteje v desetletju counter predstavljajo 1s v praksi?

je res pogoj, ali samo primer
Mislim, sem jasno povedal, da je npr. Dejanska zvezi odvisna od luščenje svojo moč signala in V / f povečanje izvajajo z LM331 vezja. Ne vem niti približno.
Pomeni vsako število v desetletju counter predstavljajo 1s v praksi?
No, to je niso povezani s časovno enoto. Z luščenje prevzela v mojem primeru (to je lahko drugačna) lahko 1 count pomeni npr 100 sekund množenja 10 W ali 10 sekund množijo 100 W. enota je energija meri v KWS.

FVM, lahko pojasnite mi, kako za povečanje del sekunde pomnožimo z močjo? rekel, če hočem 1000W pomnožimo z 1second? Kako bom povezati moje vezje z VFC LM331? Prosimo, pojasnite s preprosto shemo, če je to mogoče? Žal im precej slaba na tem področju

Prikaže meter rabo energije, ne moči. Če vhodni signal za VFC je večja od nič (nisi povedal še, od kod prihaja, mimogrede), se bo merilnik energije stalno count up in verjetno overflow, če tega še ni dovolj decimalnih mest. Če pogledaš na običajni doma električni števec, ki jih je npr 7 številk, kar je najnižja predstavlja 0,1 kWh 360000 Was. Kaj povečanje za najnižjo številko hočeš? Kaj je razpon vhodne VFC v W? Z VFC, vidva optons spreminja večanja: - prilagoditi napetost VFC na faktor frekvenco - uporabo prescaler oziroma counter stopnjah brez zaslona

FVM, Hvala za vaš hiter odgovor. Ok bom približno povedal sistem energije meter hočem tukaj nocoj. Jaz bom pripravila blok diagram, tako da boste imeli boljšo predstavo za moje težave. Hvala vam lepa.

To bo moj skupni blok sistem diagram [url = http://images.elektroda.net/77_1299519180.png]
77_1299519180_thumb.png
[/url] Pravzaprav Ideja je, sklicuje na ta sistem znotraj reviji [url = http://images.elektroda.net/14_1299519520.png]
14_1299519520_thumb.png
[/ url ] Nisem po naslednjih povezave iz kroga, ki v reviji. Jaz šele raba to idejo in jaz zgraditi svoj priključek. Moj problem zdaj je rdeče pravokotno ploskev, ki so zaznamovali i. I dun res veš zakaj je tam in D flipflop i dun znali povezati števec in zapah 7 segment zaslona. 7 segment zaslon prikazuje vrednost energije in ne moči ali frekvence. Prosim, pomagajte mi. Hvala veliko.

Po mojem mnenju bo prikazano vezje ukrep (v povprečju) moči, ne energije. Ampak kot sem že omenil, prikazovanje energije s samo tri številke ne bo smisla.

FVM, Iz reviji je navedeno, da je končni rezultat je energija na enoto. In 3-mestna da je v enoti kWh. Toda revija pa ni pojasnil veliko o vezje. Ali pa si lahko preberete v reviji morda?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back