Elektrostatična sila obstaja na ploščo kondenzatorja

Q

qqpost

Guest
Hi everyone, I am branje RF MEMS Rebeiz's book. Piše, kot sledi: " Kadar je napetost med fiksno določen ali konzola in pull-down elektrod, elektrostatične sile, je povzročil na drogu. To je dobro znano, elektrostatične sile, ki obstaja na plošče kondenzatorja pod napetostjo . " Vedno sem ga vzemite kot je bil podeljen. Ampak jaz ne vem, zakaj. Ali lahko kdorkoli izročiti mi podrobno pojasnite? Kako elektrostatične sile prišel ven? Hvala

Mislim, da ena plošča / elektroda je priključen na ozemljitev in napetost se uporablja na drugi plošči, jih tam pozitivne in negativne naboje razvoj na plošče, in elektrode, ki ni določena, skloni zaradi sile privlačnosti.

Iz tega, kar ste rekli, misliš, da je Coulomb sile med pozitivnim in negativnim nabojem? Ali električno polje E = U / d in stroške? Videl sem nekaj enačb, kot F = QE / 2 in F = 1 / 2 * U ^ 2 * dC (g) / vk za izračun sile. Ampak jaz nimam pojma, kaj je pomen njih. Mi lahko pomagaš?

To je Coulomb veljavnosti privlačnost med pozitivne in negativne naboje. Električno polje = Napetost / razdalja (E = V / d) za kondenzator, energija = 1 / 2 * C * V ^ 2. Kaj je "g" stati v enačbo? -Sv

g pomeni razliko med obema plošče kondenzator, ki v strukturi MEMS je razdalja med dolgi in dielektrični plasti

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back