elektromagnetnih valov

B

Brahma

Guest
Hočem vedeti, kako se Elektromagnetna potoval po zraku, jaz dont biti o njegovi električnih in magnetnega polja (za npr. Zvok je potoval po zraku, kot val vzdolžne tj vibracij), kot vsakdo lahko določite, kako se je EMW potoval skozi zrak in vakuum.

to ni težko razložiti.Maxwell equations določi način EMV načinov potovanja.Imate TM in TE valovi, v enem magnetnega polja določa smer, v katero val potuje, in drugih električno polje določa njeno smer.V obeh valov magnetne in elektronske del so pravokotno glede na drugo.

Mogoče bi morali preveriti knjigo Feynmann za dobro pojasnilo.Če želite, da jaz lahko naložite.

grtz

Razmislite še o tem, kaj ne želite, da pogledate tukaj:

http://www.walter-fendt.de/ph11e/emwave.htm

Miguel

link kaže tem .... to je čisto v redu in lahko razumljive

kaj pa te ali val tm, ki imajo električni ali magnetni del tebe vzdolž smeri vožnje same ??..... kot val TM je vložena električna komponento v smeri širjenja pravic?

kako naj nekdo vizualizirati to?

je torej poljuben grafični matlab / izvorno kodo za generiranje teh valov v 3D??

imam nekaj animacije pokazati, kako EMW propagira in imam branje knjig, ampak jaz dont biti brez, da hočem vedeti, kako valovi potujejo, kako v fizično uresničitev širjenja valov.Kako je možno, da širi v vakuumu?

Ti širiti enak način, toploto sonca ali zvezd pa skozi vakuum.
To je polje.
Miguel

E, če je varianta z čas na točki, bo H se proizvaja v bližini točke, enako načelo za primer od E do H.Tako EMW propagira.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back