Dve ATmega128 z eno tipkovnico / zaslon?

J

Jman 31

Guest
Hej fantje, imam vezje, ki ima eno ATmega128 s tipičnim vzporedno 20x2 LCD zaslon in tipkovnica 5 gumb. Imam uporabljajo vse izhode na prvi ATmega128 in jaz bi rad dodal drugi ATmega128 za obravnavo nekaterih drugih, vendar uporabljajo isto tipkovnico in zaslonom. Je to mogoče in kaj bi bilo standard hookup med obema za to vrsto vmesnik z zmožnostjo za nadzor tako IC z isto tipkovnico / zaslon? Hvala za kakšen nasvet, J

Dragi ni priporočljivo povezati tipkovnico z dvema napravama. Preprost način, da se povežejo KEYPAD prek ADC. Samo en pin ki se bodo uporabljali. uporablja ta povezavi z enim ATMEGA in ostali pristanišč bo prost. tukaj je link: [url = http://www.avr-asm-tutorial.net/avr_en/keypad/keyboard.html] Povezovanje tipkovnice AVR [/url]

Hvala Shahbaz je zelo zanimivo. bomo imeli veliko I / O je na voljo v tej konfiguraciji za druge namene.

Živjo, Lahko bi tudi tipkovnica priključena na enega ATMEGA in so, da ATMEGA poročajo vrednost ključnih ugotoviti s serijsko komunikacijo z drugimi ATMEGA. Če uporabljate UART, boste potrebovali samo 1 pin za to - TX pin v mikro oddajnik in RX pin v mikro sprejemnik. To je dobro, če želite hitro odkrivanje. Vendar pa je metoda ADC deluje dobro, glede na vaš upor vrednosti ne zaiti preveč. Za izpis lahko narediš isto stvar - uporaba UART. Ali bi lahko imeli majhen ATTINY14 ali majhna mikro vožnjo LCD in imajo 1 pin za sprejemanje, kaj naj napišem na LCD preko UART. Ta deluje kot dobro, saj, potem bo vaš ATMEGA zahteva le en pin za pošiljanje podatkov na LCD. Lahko uporabite tudi serijski LCD pa naj bi bila precej draga. Upanje to pomoč. Tahmid.

Zdravo, Lahko bi tudi tipkovnica priključena na enega ATMEGA in so, da ATMEGA poročajo vrednost ključnih ugotoviti s serijsko komunikacijo z drugimi ATMEGA. Če uporabljate UART, boste potrebovali samo 1 pin za to - TX pin v mikro oddajnik in RX pin v mikro sprejemnik. To je dobro, če želite hitro odkrivanje. Vendar pa je metoda ADC deluje dobro, glede na vaš upor vrednosti ne zaiti preveč. Za izpis lahko narediš isto stvar - uporaba UART. Ali bi lahko imeli majhen ATTINY14 ali majhna mikro vožnjo LCD in imajo 1 pin za sprejemanje, kaj naj napišem na LCD preko UART. Ta deluje kot dobro, saj, potem bo vaš ATMEGA zahteva le en pin za pošiljanje podatkov na LCD. Lahko uporabite tudi serijski LCD pa naj bi bila precej draga. Upanje to pomoč. Tahmid.
Hvala Tahmid, da je precej, kar sem kasneje. Mislil sem, da bi bilo to pot, vendar sem potreboval, da se prepričate. Moram pridobiti veliko več zatiči, kot bi jaz dobil od serijskega LCD ali ADC tipkovnico, tako da je razlog, zakaj sem poskušal dodati drugo ATMEGA. IC ne bo delitev več informacij, razen midi signal, vendar je pomembno, da sem le uporabi tisto tipkovnico / prikaz. Hvala za replys! J

Če naložite svoje vezje smo lahko videli, če obstajajo drugi načini, kako priti do več prostega I / O linij.

Če naložite svoj krog smo lahko videli, če obstajajo drugi načini, kako priti do več prostega I / O linij
Hvala, ampak jaz potrebujem veliko več, kot smo lahko sprostili.. Sem bil z uporabo multipleksiranja, z atmega328, vendar sem jo poenostaviti z uporabo čip z več zatiči. Ne želim iti nazaj na muxes če mi ne bi bilo treba. [URL = "http://www.italentshare.com/storage/Midi% 20Knights% 20Pro/Acoustic_Electric% 20Version/Acoustic% 20schematic.jpg"] tukaj [/URL] je link na shemo, kot je sedaj, vendar bom uporabo enega čipa za vse perifernih naprav, kot "kitaro midi" del in "akustično piezo vložki" (I prikazal le en piezo vhod, vendar pa bo verjetno okoli 32 na končnem shematični)

Hi, Če potrebujete veliko več zatiči in ne želite, muxes, uporablja dva ali več mikrofonov je pot. UART bi bila dobra izbira, kot sem predlagal. Lahko uporabite UART notranji modul za AVR in / ali PIC. Uporabite UART za prenos iz magistrskega na podrejene in uporabo slave za opravljanje drugih nalog, s pomočjo obvlada le za nadzor. Lahko uporabite ATMEGA kot kontrolo in pošiljanje podatkov za eno žico do slave, ki pošilja podatke, da LCD in čutila od tipkovnice in pošilja te nazaj poveljnik z drugo žico (RX in TX uporablja). Kapitan ne glede nadzora in potrebne podatke pošilja nazaj na slave (i) za več operacijo. Če vas zanima drugih serijskih protokolov, si lahko ogledate, so SPI, I2C (TWI). Lahko si na RS485, pa tudi. Upanje to pomoč. Tahmid.

TL072 opamp ne bo delovala pravilno s 5V oskrbe. Morate uporabljati železniškega opamp železnici namesto. You are izgubljamo veliko I / O zatiči vožnjo tranzistorjev. Uporabite lahko enega pristanišča naložiti register (pet v vašem primeru) in nekaj logike zatiči za nadzor (chip jih izberete). To bo nekaj dodatnih I / O zatiči. Tudi (kot je objavil zgoraj) z uporovnem delilnikom povezana s tipkami A / D vhod vam bo prinesla več nožice. Do 16 ključev, so mogoče z uporabo 2% upori.

Hvala Tahmid. Podoben, kaj hočem!
TL072 opamp ne bo delovala pravilno s 5V oskrbe. Morate uporabljati železniškega opamp železnici namesto. You are izgubljamo veliko I / O zatiči vožnjo tranzistorjev. Uporabite lahko enega pristanišča naložiti register (pet v vašem primeru) in nekaj logike zatiči za nadzor (chip jih izberete). To bo nekaj dodatnih I / O zatiči. Tudi (kot je objavil zgoraj) z uporovnem delilnikom povezana s tipkami A / D vhod vam bo prinesla več nožice. Do 16 ključev, so mogoče z uporabo 2% upori.
del TLO72 del vezja globe, kot je oblikovan. Sposodil sem si, da krog iz drugega vira in niso imeli nobenih težav s svojo funkcionalnostjo. Kolikor zakaj sem uporabil tranzistorjev na posamezne nožice tako, kot sem storil, je zato, ker sem kontrolo LED RGB pramenov in da bi dobili neskončno barvnih kombinacij rabim PWM za vsako barvo vsakega sklopa. Je to mogoče z metodo, ki jo opisali? (Charlieplexing je to?) Hvala za nasvet, J

Živjo, Lahko uporabite pristanišče expander za delovanje IO. Uporaba MCP23S17 in 5 zatiči lahko imaš 16 IO linij. Na primer, si oglejte to:
36_1292260720.png
Upam, da to pomaga. Tahmid.

Predlagam, da vašo pomočjo nekaj podobnega ... [Url = http://homepages.which.net/ ~ paul.hills / Software / ShiftRegister / ShiftRegisterBody.html] Razširitev mikrokrmilniška's I / O [/url] ali [url = http://www.microchip.com/ ? stellent / idcplg IdcService = SS_GET_PAGE & nodeId = 1824 & appnote = en027237] AN1043 - posebnosti MCP23X08/17 GPIO ekspanderji - Application Notes - Details [/url]

Hvala, fantje. Kot sem že rekel, sem poskušal ostati stran od multipleksiranje ali premik registrov in podobno (čeprav se lahko gledam v pristanišče expander). Cenim vse pripombe in nasvete. Mislim, da bomo iti pot, da Tahmid predlagala in samo uporabo serijske komunikacije med obema čipov. Sem lahko nazaj, čeprav, kot moram govoriti z programer in videli, če lahko delo s katero koli od možnosti za razširitev enem čipu. Fantje Rock! J

Imam še eno vprašanje v zvezi s to isto [URL = "http://www.italentshare.com/storage/Midi% 20Knights% 20Pro/Acoustic_Electric% 20Version/Acoustic% 20schematic.jpg"], shematični [/URL]. I zgradili prototip s jasno perifernih samo za testne namene. Tip, da je načrtovanje za mene je ob vprašanjih pridobivanje [URL = "http://cgi.ebay.com/New-AVR-STK500-V2-ISP-Programmer-USB-Atmaga-Attiny-USA_W0QQitemZ150483353152QQcategoryZ4661QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo% 3DLVI % 26itu% 3DUCI% 26otn% 3D5% 26po% 3DLVI% 26ps% 3D63% 26clkid% 3D5688705956194804944 "] programer [/URL] govoriti čip. Bi lahko nekdo morebiti pogledati preko ISP in ATmega128 del mojega shematični da vidim, če sem morda naredil napako v moji design? Kakšen nasvet bi bilo zelo cenjeno. (Včasih sem sled od atmega103 pripraviti shemo, vendar pinout je enak). Tukaj je slika sveta:?
DSCF00023.jpg t = 1292502465

Pri uporabi UART ali USART komunikacijo med dvema AVR IC's (atmega644 in ATmega128) pa si povezavo TX za RX in obratno? Ali pa boste potrebovali katero koli drugo vezje? Ne morem najti nobene načrti, da to, kar sem poskušal narediti. Hvala za kakšen nasvet, J

Da UART je mogoče neposredno povezani, morate samo swap igle (Tx na Rx), na raven tako MCU je isto, tako da ni problem, predvidevam uporabljajo isto napetost jedra, imate tudi povezati razlogov tudi, da imajo skupno referenco za povezavo, je MAX232 čip samo potrebne za vmesnik z pc, ki potrebuje višjo raven napetosti (GND je povezana tudi v tem primeru med pc in MCU). Če imate možnost, bi bila povezava SPI se veliko hitreje. Alex

Da, lahko UART neposredno povezani, morate samo swap igle (Tx na Rx), na raven tako MCU je isto, tako da ni problem, predvidevam uporabljajo isto napetost jedra , imate tudi povezati razlogov preveč, da imajo skupno referenco za povezavo, je MAX232 čip samo potrebne za vmesnik z pc, ki potrebuje višjo raven napetosti (GND je povezana tudi v tem primeru med pc in MCU) . Če imate možnost, bi bila povezava SPI se veliko hitreje. Alex
sem razmišljal o tem, da je, vendar sem po SS, MoSI in miso zatiči za izhod na ATmega128. Jih je mogoče uporabiti za obe ali so namenjeni, ko ste jih uporabili za SPI? [URL = "http://www.italentshare.com/storage/Midi% 20Knights% 20Pro/Acoustic_Electric% 20Version/schematic.jpg"] tukaj [/URL] je povezava na moj zadnji shemo, ki sem jo odvzame za UART , lahko pa se uporabi za SPI brez spreminjanja proizvodnje nožice na ATmega128? J

Zatiči ali dela kot I / O ali SPI, lahko spremenite način med SPI in I / O v kodi, vendar nisem prepričan, če bo obstajal problem z upori povezan z nožicami, se bo verjetno delo. Prav tako je treba ure in drugi pin, da bi sužnji, to omogočilo pin jih ni mogoče povezati na kaj drugega, ker ko vklop / izklop tranzistor vam bo omogočilo tudi sužnji. Tudi miso / MoSI / CLK s prav tako vklopite tranzistorjev, medtem ko pošilja signale, če so povezani z istim nožice. Mislim, da bi zapleteno. Alex

OK. Mislim, da bo poskusil UART prvi in videli, če lahko naredimo, da se dela. Mi bo prenos midi signal, zato upam, da zmorem to. Najlepša hvala za info! 8)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back