Double impulz odkrivanja vezje

M

mbabayan

Guest
Pozdravljeni, jaz sem poskušal oblikovati vezje, ki bi prinesla impulzni izhod (0,5-1 sekundah), ko je dvakrat impulz na vhod odkritih s časom vrzel

Jaz bi vam predlagam uporabo mikrokrmilnika - lahko dal celo fucntionality v nekaj manjših paket mikro

Ja, vem, da lahko to stori z MC - vendar se zdi, kot pretiravanje za to. Poleg tega sem inženir po poklicu - tako da je veliko lažje za mene, da to stori v programsko opremo (no, firmware), če pa je izziv:)?

Verjemite mi, če poskusite pravilno zazna dvojni klik z vsemi prilagodljivo čase, da bi bilo zelo zanesljiv je velik izziv. Videti je preprosta, če pa imate, da bi bilo idealno, da je precej zapletena naloga. Izziv je v firmware kakovosti, ki bo rezultat na koncu v zanesljivost. Uporabite lahko tudi RTOS v notranjosti (kot salvo - [url = http://www.pumpkininc.com] Pumpkin: Salvo, RTOS, ki poteka v majhnih krajih [/url]) - boste videli celoten projekt iz popolnoma različnih kota. Ampak, če si želite izvedeti, kako se dela s 555 in 74HCxxx - to je dober začetek.

Strinjam se, da če sem potreboval natančne časovne roke za odkrivanje, bi bilo veliko bolj resno podjetje. Vse kar sem tukaj govoril, je odkritje dvojne pipe z NO stikala withig nekem časovnem obdobju. Bi kdo Pridruži se o izvedljivosti svoje predlagane ckt? Hvala,-MB

Odločite se za mikro. Stroški pravijo PIC10F200 je manj kot en NE555, to je isto telesno velikost, potrebuje malo ali nič zunanjih komponent in lahko svoje delo v nekaj vrstic kode. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back