Diode Reverse Bias Trenutni

N

noobler

Guest
noob vprašanje: Imam preizkušen diodo Nap pristranskost merilnega tokokroga 12mA. Ko sem se negativno napetost, sem pričakoval zelo majhna sem branje. Vir meter lahko nastavite na negativne napetosti. Zakaj vidim negativno sedanjo vrednost ? Če sem se potrudil, da bi zamenjali polariteto napetosti (in sourcemeter set do + V), tok je majhen, vendar pozitiven. Vse ideje? hvala

Koliko trenutno vaša meter preberite v obratnem pristranskosti? Če je ne preveč, njegov precej običajno, pa si razdelijo diodo zaradi povratne napetosti razčlenitev! Mala nazaj pristranskosti tok je neločljivo povezana z diodami zaradi uhajanja toka v nasprotni smeri. Upanje to pomoč

Im uporabo Keithley 236 kot sourcemeter (na ločljivost) in želim, da se zmanjša povezovanje / izključite. To nastavitev, 1V potem mi daje negativen tok, po-to-60nA 2nA. Ko sem se obrnil ožičenje in napetost (+1 V nastavitev na SM) sem dobil 2-10nA. Jaz dont zaslužiti to zakaj sem dobil dva različna branja?

To je zato, ker karakteristika diode ni enak na obeh straneh. Torej, tudi če se uporablja enako napetost z različnimi polarnosti, ne morete pričakovati enako tok, ki teče čez. BTW, katere diode ste testiranje? Njena vredno, da bi si oglejte lista očala.

njen del MIC. Test spec omejitev 200nA. Nisem prepričan o tem, kaj namestitev bom uporabil. [COLOR = "Silver"] [size = 1] ---------- Post added at 03:51 ---------- Previous objava je ob 02:59 ---------- [/size] [/COLOR] Pravkar sem naredil zamah od +1 do -1 s 0,1 korak @ 1sec zakasnitve. Hvala Jack za pomoč.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back