detektor gibanja, toothPIC

T

Twins_sasa

Guest
Imel sem kupil zaznava gibanje (Paradox DG55). Ima 6 polov: NC, COM, + i / str -I / p, 2 zatiči za prehod anti-spreminjati. Nekaj info obliki lista: Alarm izhod: Obrazec rele 100mA/28Vdc, NC (neobvezno obrazec C rele 500mA/30Vdc, NC / NO) Anti-prirejanjem stikalo: 150mA/28Vdc, NC Voltage vhod:: 12 Vdc Običajno detektor gibanja je priključen na alarm. Toda v moj projekt, moja ideja je povezati izhod tega detektor gibanja, da ToothPIC mikrokrmilniška. Torej, ko zazna gibanje, bo detektor gibanja pošljite izhodno napetost, ki je priključen na pin vhod ToothPIC. Potem bo ToothPIC poslali signal, da uporabniku PDA. Nisem prepričan, ali je ta ideja pravilna ali ne. In hočem, da merjenje izhodne napetosti detektor gibanja (ker je vhodna napetost ToothPIC je samo 5-10Vdc). Moja prob se jaz ne vem, kako povezati nožice detektor gibanja (NC, COM, itd) z ToothPIC. Mi lahko kdo uči o tem?? podrobno pojasnite, kateri pin za povezavo z kaj. Visoko spoštovanje do vseh fantje u odgovor in pomoč. Najlepša hvala. Mislim, da nimajo NO, ker je na list izjavil "NO neobvezna": Obrazec rele 100mA/28Vdc, NC (neobvezno obrazec C rele 500mA/30Vdc, NC / NO), imam prav???

od oskrbe z električno energijo, i priključite na 12 Vdc + i / p, potem pojdite na tleh-i / p ali COM? ker senzor le NC in COM, i / m sprašujete, ali to pomeni, ko zazna gibanje, se bo rele NC stikalo odprto in ni izhodne napetosti bo sprožila PIC. Ali je moja zamisel pravilna? pls svetoval. Najlepša hvala.

V vašem primeru boste uporabljali 4 povezave: +12 V (+ i / p), 0V (-i / p), COM in N / C. Ne skrbite za anti-zlorab, čeprav ca ga conet v seriji s kontaktnimi COM ali N / C, tako da, če nekdo poskuša odpreti ohišje, da bo tudi set-off alarm, vendar je neobvezna .. Na ToothPIC izbere, katere podatke bi želeli povezati senzor: Mislim, da lahko uporabite katero koli od AN0-AN11 vhodi in jih nastaviti kot digitalnih vhodov. Torej voditi dva žice iz senzorja do ToothPIC, priključite COM žico ToothPICs 0V in N / C na selectet vhod (boste morda morali priključiti pullup upor med ta vhod in + Vcc, 4,7-10kΩ upor bo je dobra izbira). Ne pozabite, da boste delali z negativnimi logiko, kar pomeni, da bo aktivna članica je, ko je kontakt je odprt .. To je vse .. S spoštovanjem, IanP

ya, i sledijo svojo pot in senzor že lahko delo. Toda, ko zazna gibanje, izhod iz senzorja je zelo majhna (

Lahko se določi vprašanje proizvodnje odziva z dodajanjem monostabilno 555 timer, in ga je ustanovil za ustvarjanje 1, .., 3, .. 5 sec (ali karkoli) impulzov .. Ta timer je mogoče trigged s signalom iz detektorja motoin skozi tranzistor voznik ali komparator, v obeh primerih bo signal 1V iz detektor gibanja dovolj .. (Glej slike spodaj) Za več informacij o 555 v monostabilno konfiguraciji goto: http://www.doctronics.co.uk/555.htm S spoštovanjem, IanP

Žal mi je, naredil sem napako. Dobil sem "nepričakovano output" že zato, ker sem priključen napačno nekaj ožičenja. Ya, proizvodnja je +5 V, ko je odkrita moton. To je stabilen, vendar je trajalo samo 3 sekunde, nato pa bo senzor šel nazaj v stanje pripravljenosti (0V). Kako izhodno napetost traja dlje, tako da lahko ToothPIC dovolj časa, da opravlja svojo nalogo? (Zadnji 10seconds bo dovolj dober). Spoštovanje in hvala za pomoč.

V tem primeru uporabite 555 timer v monostabilno konfiguracijo (glej vezje spodaj) .. Za pulz 10s: R = 100kΩ, C = 100μF (ali R = 1MΩ, C = 10μF, ..) Da bi bilo delo pravilno, boste morali obrniti fazo signala iz detektorja gibanja; dodati tranzistor voznik je opisano v prejšnjem delovnem mestu in uporabi 10kΩ upori (med senzorjem in bazo, in zbiralec in +5 V) .. C med 5 in GND = 10nF R med 2 in 5 V = 10kΩ Vhod C = 100nF .. S spoštovanjem, IanP

Ya, sem preizkušen. Ampak tranzistor voznik pretvoriti vhod (+5 V) na 0V (ali 0V do +5 V). In to ni pretvoriti iz ve + do-ve faze. Torej, 555 timer ni mogoče sprožiti. Pravilno? Kaj menite o tem vprašanju? Hvala vam.

Zavedajte se, da je 555 trigged na padajoči bok vhodni signal, in senzor gibanja proizvaja 5V, ko je aktivna .. Torej, signal iz detektorja gibanja mora biti obrnjena, in to se lahko naredi en sam tranzistor ali CMOS / TTL inverter (NOT gate) .. S spoštovanjem, IanP

WAO! Imam jo! Sledim vaš predlog za ustanovitev. Toda invertion gibanja detektor izhod, nisem uporabiti tranzistor voznik. Namesto tega uporabljam 741 Op-Amp in jo nastavite kot vezje inverter. Potem za 555 monostabilno časa, sem po vašem diagram. Ampak vzamem ven 10kΩ upor med 2 in 5 V. To je zato, ker jaz vekanje ugotoviti, zakaj se moramo povezati z +5 V PIN2 od želja vhod za sprožitev 555 timer je treba op-amp inverter izhod. In sem dobil rezultat hočem že. Hvala lepa IanP, si pomagajo mi veliko.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back