Design postopnega tuljava za GSM antena

B

billano786

Guest
Jaz sem poskušal oblikovati pasivno GSM antena okoli 900 MHz (za 833-960 MHz pasu).

Kaj sem poskušal narediti je to, da odvodnikom eno 1 / 4 valovne dolžine Monopole (dano na dnu) z drugo 5 / 8 valovne dolžine Monopole Nahaja se na vrhu), s postopno odpravo tuljava (v obliki vijačnice a) med njimi.

Lahko kdo pomaga mi pri oblikovanju tega uvajanju tuljava in zemlja letalom?I alos veš kako izračunati dobiček za to anteno.I am looking for a dobiček 3dB.

billano786 wrote:

Jaz sem poskušal oblikovati pasivno GSM antena okoli 900 MHz (za 833-960 MHz pasu).

Kaj sem poskušal narediti je to, da odvodnikom eno 1 / 4 valovne dolžine Monopole (dano na dnu) z drugo 5 / 8 valovne dolžine Monopole Nahaja se na vrhu), s postopno odpravo tuljava (v obliki vijačnice a) med njimi.

Hočem, da držijo to zelo design samo.

Vi ste pravico, da dolžina antene je skoraj 30 cm, vendar ne vem izračunov za postopno tuljava (število obratov, dia itd) ter tla letalo.Tudi jaz rada vedela kako se izračuna dobiček od tega.

Vse sugesstions so dobrodošli.

dragi prijatelj,
Ne morem najti tega dela, za vas, upamo, da bo koristno:1 Analiza je Tubular Monopole obremeni s zaščita spiralnom CoilPisanoIII, FA; Butler, SP; Rudbeck, JP;Antene in Propagation, IEEE transactions on, Volume: 52 Issue: 4, april 2004Pages: 969 - 977
2 induktivnost je zaščitena tuljavaYoung, JC; Butler, SP;Antene in Propagation, IEEE transactions on, Volume: 49 Issue: 6, junij 2001Pages: 944 - 953
Marti
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Nisem prepričan, v 1 / 4 in 5 / 8 valovne dolžine elementov, morajo biti približno 1 / 2.Bandwidth ne more biti tako širok, ker tuljava je resonančni strukturi, o 100MHZ na vswr <2, je bilo pričakovano.
Ground ravnino se lahko nadomesti z sprežnik (cev približno prvi element).
Navedite vaše premera elementov in svitkov žičnatih (predlagana je približno 3-4mm ker širšo pasovno širino, ampak vprašanje je, ali lahko opravi: shii: a tuljava iz žice).

Za en del dobička je približno 5dB, 10 približno 12dB.

Kaj sem želel model, kot je prikazano na sliki enega naložili.Premer žice, ki jo želite uporabiti za element in tuljavo je 2mm.Lahko enostavno tuljava iz žice.

Vidjeh število antene kot ta, ki je eden od elementov, kot 1 / 4 lambda in drugih kot 5 / 8 lambda.

Ne želim, da bi kopirali oblikovanju katerega koli od teh pa je cilj, da se naučijo izračun del teh, kot sem jaz povsem nov svet za RF in to se zdi dober praktični uporabi elektromagnetna teorija I learnt.

Poglej v napoten primer, struktura je zelo preprosta in enostavna za analiziramo.
Imate za izračun tuljav, elemente, Bazuka (sprežnik) in omrežje parametrov.Za tuljave impedance v prostem prostoru, lahko v uporabi zgoraj papir s mamali.
Hellen's Ž, Bazuka, mreže analizirali ...Poglej knjige: "antene in EM modeliranje z Matlab" s Sergey N. Makarov in elektromagnetni valovi in antene ", ki ga Sophocles J. Orfanidis je brezplačna na voljo na www.ece.rutgers.edu/ ~ orfanidi / Ewa (ne pozabili http://www.ece.rutgers.edu/ ~ orfanidi / Ewa / ewa.zip Matlab primere).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back