Delay 1s 8 MHz 16f84a

E

E-monk

Guest
Hi all, iščem podprogram zamudo ASM iz 1sec na medfrekvence 8 MHz .. z PIC16F84A. Mi lahko pomagaš? Kind Regards, E-Monk

Halo .... čeprav jaz dont imajo veliko znanja o PIC ... uporabi timer0 ustvariti zakasnitev 50ms ... je potrebna še calcultion všeč ... kaj je notranja ura pogostost mc ... domnevam, da je 1us ... potem timer0 korakih vsak 1us ... timer prelivom po tj 65536 grofov (po 65.536ms) ... ustvariti zakasnitev 50ms ... (65536-50000): 15536, tj (3CB0 v HEX) obremenitve ta vrednost iz časa ... tako da sedaj ustvarja timer zakasnitev 50ms ... ponavljajoča se ta zamuda 20-krat ... bo ua skupne zamude 1 sec ... To je bil samo idejo o izvajanju ... to naredim v 8051 ... Časovne nastavitve se bodo zagotovo spremenile ... poskusite implementin to .... meni.

hvala! sem storil že razmišljajo o tem, ampak moj problem je bil, da TIMER šele had 65536 možnosti .. - 65.536ms, ni dovolj! hvala .. še enkrat!

srry ... ampak jaz didnt zaslužiti z besedo ur "65536 Options" .. je vsakič overflow na tej točki bi bilo ... lahko sprememba v časovni ms ali nas ...

moja težava je bila, da TIMER šele had 65536 možnosti
morate prebrati nekaterih programskih knjig in večkrat naprave lista.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back