Dead Farnell LS 30-10 Power Supply

D

dkn

Guest
Hi. Iščem osebo, ki je eno od teh spremenljivih napajalnikov.
IMG_2948.jpg
Mine je bil mrtev že dolgo časa zaradi nekaterih highvoltage Nazaj prižiganje. Vendar pa bi bilo tako lepo, če bi se to popravi. Problem je, da je pihanih upor na R13 in nisem mogel brati svojo barvno kodo. Nadaljnje razlog, zakaj je zapravila je, da veliko varovalko vgrajena, tako da, ko sem končno našel to upor, moram poiskati dejanski razlog za kratek stik.
IMG_2945.jpg
Ali bi lahko zelo dobro biti sestavni del, ki se nahajajo na Heatsink, vendar nisem mogel najti obrazcu, in prepihani upor je izbrisanih nekaj del ime. Upam, da nekdo bi lahko helpsome in odpreti svoje psu, in morda bo pic tega območja. Zahvaljujemo se vam za vaš čas. Regards Dennis [/img]

Se mi zdi Farnell so zelo koristna. Poskusi, da se obrnete nanj videli, če lahko dobite ročno, ali če lahko vam povem, kdo pravzaprav je proizvajala. Brian.

Hi. Hvala za odgovor. Sem poslal sporočilo Farnell, upam, da bodo v pomoč ofcause, ampak dvomim. Torej, če ima kdo to Powersupply, jaz bi res veseli, če bi si lahko sliko območja omenili. Thanks

Hi, Ali lahko poveste pls kakšen regulator je na strani? Hopfely je to samo tipično (vloga) vezje in lahko postane upor vrednosti ... V nasprotnem primeru je možno, da ste trys "prenova" & prevzame / drows shemo iz vašega PCB? K.

Prejel sem v nekaj več fotografij, da bi dobili boljši pregled. http://asdev.dk/powersupply/IMG_2949.jpg http://asdev.dk/powersupply/IMG_2950.jpg http://asdev.dk / powersupply/IMG_2951.jpg http://asdev.dk/powersupply/IMG_2952.jpg Kot je videti, da me, to je vir dejanske napetosti, ki se izhodne. Obstaja manjše transformator takoj za net priključek, in gre na običajno 7805 in 7812, tako da je treba za nadzor tiskanja. Mislim, da ta dela niso bili poškodovani. Torej mora biti neke vrste switchmode MOSFET, ki se nahajajo na Heatsink, in upor, ki je prepihani, bi lahko shunt upor za meassure amper uporabo i guess. To se je pojavilo veliko nad tiskanje, in mora biti 5 ali 10 W. Mogoče upor ni tako težko spet sliko, primerno nizke vrednosti, kot je 0.1ohm. To pomeni, da sem lahko poskusite nizke vrednosti, dokler se na zaslonu prikaže pravilne Ampero. (Če je njegova pravica uganiti njegove uporabe ofcause ...) Ampak zakaj mora biti postavljen na highvoltage strani se zdi malo čudno morda ... No me pripelje nazaj na MOSFET videti fant na Heatsink, vendar rabim lista preden zamenjati. Še enkrat hvala za poskušali pomagaj mi. / / Dennis

Hi, tudi jaz se to vrsto oskrbe z električno energijo (Rahlo Nepravilna). Mines dejansko nosi oznako, in ki jih Wayne Kerr. Iz vaše fotografije, bi rekel, da je enak. Upor (R13) je 1R0 in je videti kot ogljikov upor, ki bi ga to je dimenzije bi bilo 1W. Vendar Metal upori film iste dimenzije so 2W. Transistor se nanašajo na (Q2) na mojem enota je Texas Instruments TIPL762A, ki je NPN Silicone moči tranzistorjev. Iz neznanega razloga nisem mogel najti nobenih podatkov o tem na spletni strani TI je, vendar pa podatki so na voljo na http://www.datasheetpro.com/ za napravo BOURNS. Mimogrede je upor na strani Mains iz Switch Mode in nima nič opraviti s trenutno zaznavanja za meter sprednji plošči. Spomnim se, priročnik za to enoto vključeni shematični in celoten seznam delov. Na žalost sem izgubil mine in Wayne Kerr hotel zaračunati me £ 60,00. Chris

Hi DKN, Im žal, doma ne morem odpreti svojega gostitelja w. fotografije ... Tukaj je lista od TIPL762: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/20180/POINN/TIPL762A.html Kot lahko vidim iz chris fotografije, mora upor se tip Philips! :) To je obstajala med 1 ... 3W, morate povedati ukrepi iz njega ... Mogoče D = 3xca. L = 10-11mm. K. [size = 2] [color = # 999999] Added po 2 minutah: [/color] [/size] @ ChrisGn, Morda nam lahko dajo vedel Wayne Kerr Typ Nr. pls? Tnx! K.

Hi, upor je približno 16 mm dolg, 5.5mm Dia. Wayne Kerr modela na sprednji strani je identična Farnell eno, to je LS30-10. Pravzaprav je edina razlika pri sprednji plošči je, da je Farnell tiskani namesto Wayne Kerr. Obstaja modela na zadnji plošči tik nad serijsko številko. To je 11LS3010. Če kdo ni dobil SCT diagrami za to potem pa mi sporočite. Problem imam z mojim je, da ko pritisnem gumb izhodna moč enote gre v trenutnih omejitev za nekaj sekund, kar pomeni, prepočasen čas vzpona, in jaz ne fancy obratno inženirstvo, da je del kroga . Chris

Hi, Impresivna z vso pomočjo, zelo lepo od vas vse:) I spajkana off moč tranzistor in poskušal ga vklopite, nato pa pride svetlobe na zaslonu in varovalke stop piha. Zato mislim, da obstaja velika možnost, da svojo napako komponento. I so bile približno iščejo zamenjavo, ne more najti točno isto. In im zelo presenečen, da RS je tako omejen izbor. Ugotovil sem, da to drugje: http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/philips/BUT12.pdf , ki naj ne bi bil dovolj dober? Ofcause ni isti paket, vendar thats pravilno vsaj problem. / / Dennis

Hallo, Mogoče pa ne, ker nihče ne ve, kako mora muchcurrent Švice tranzistor in s tem, kar frekvenco? TIPL je ca. dvakrat toliko temenski tok, in (morda je bolj primerno) ca, 10x krajši stikala in robom + čas shranjevanja ... Mislim, da lahko tvegati in spremeniti tranzistor, da BUT12 :) Hopfely bo originalni heatsink dovolj ...? Ali ste preveri TIPL do ... Mouser.com & ...// octopart.com preveč? K. Octopart prinaša dve distis za izvirno Transistor !:): http://octopart.com/parts/search?q=tipl762a&js=on

Hi, Got TIPL762A z lokalno trgovino in jo zamenjati. In njegovih delovnih spet zdaj! Torej sem super zadovoljna, ne zdaj, kaj imaš, dokler ne izgubi: D ChrisGn in karesz vam ne more dovolj zahvaliti za vašo pomoč! / / Dennis

Hali DKN, :) Vabimo vas, ampak "do konca" ste na spajkanje železa :)! Zato, ker imate novo 1. Ohm/2-3W, ste preverili trenutne mejne funkcije tudi pls? Vendar se spomnim, ti je v osnovni del, morda za »in-hitenje" trenutnih omejitev ... Bodi srečen w. it! Hi ChrisGn, Kaj je vaš "Nekoliko Nepravilna" problem pls. s svojim Wayn Kerr? K.

Hi DKN, Me veseli, da imaš to dogaja ... karesz, rahlo Nepravilna problem moj PSU trpi je, da na pritiskom na gumb izhodna moč, tokovno mejo PSU je brcne v nekaj sekund povzroča izhodno napetost narašča veliko prepočasni. To počne pod nobenimi pogoji obremenitve. Kot ste lahko slikanje to povzroča težave, ko sem testiranje nekaj, kar ima R / C moč na ponastavitev SCT. Kaj sem, da bi morali storiti, je povezati kaj vse je to da sem testiranje, potem ko sem se obrnil na izhod na PSU. To je skoraj kot da obstaja velik rumen velik kondenzator priključen v svojo proizvodnjo. In preden ga prosite, se občutek napetosti vhodi privezan na izhode pravilno. Moram priznati, PSU je že obnaša kot je ta za nekaj let in sem že uporabljajo za ta zvijača. Sem kar naprej iskati neto občasno, da vidim, če lahko najdem CCT diagram, potem pa bom dobil okoli, da ga popravljanje, saj to ni ravno vrhu mojega prednostni seznam. Chris

Tokovna omejitev se zdi, da dela v redu in dovolj natančni. ChrisGn -> Ali ste prepričani, da je problem z vašim psu? Mine je tudi počasi narašča, še posebej, če je cl pod 1 amp, traja nekaj sekund. Mislim, da svoje samo naj bi se na ta način, če se spomnite svoje enote, da deluje drugače? Mogoče svoje samo zelo nežno napajanje: D / / Dennis

Dennis, Mogoče desno, dvig napetosti nikoli ni bil fantastičen, ko je bil CL določena nizka in sem se malo finicky. To je samo, da se spomnim testiranje obremenitve v višini temelji plošč, ko je bil nov PSU, in ni imela težav z R UP je / C Reset vezje. Če sem preizkus isti ladji (s) zdaj obnovljena pogosto ne deluje pravilno. Mogoče je bil mejni takrat, in to je sestavni del staranja (nekaj, kar smo pozabili) na obeh PSU UP plošče ali oboje. Najverjetneje čeprav je moje možgane, da je staranje in sem bil nato testiranje z veliko višji, kot bi CL sem bil! Kakorkoli že, PSU dela za tisto, kar mi je potrebno, tako da ne bo poraba časa za vse poskuša popraviti napake, ki morda ni tam. Chris

Hi Chris, [quote = ChrisGn] ... ne bom poraba kadarkoli na poskuša popraviti napake, ki morda ni there.Chris [/quote] Vsi smo problem s časom :-(... V vseh case_a dviga veliko sekund, kot si jo napisal:. Verjamem, ni zelo dobra za uporabo in ne Reklam za prodajalca Kerr Farnall / Wayn ... problem je seveda, da bi našli nekaj krogov nad njimi K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back